jardenberg kommenterar – 2009-07-06

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-07-06”

 1. Well Jocke, jag hoppas att även pirater förespråkar att man ska ha sina arbetsverktyg i hemmet eller på arbetsplatsen och inte dela ut dem till vänner och bekanta. Jag får det lite svårt att förlika mig med ideologin, om jag ska kila ut på stan varje gång jag ska göra ett radioprogram eller skriva en artikel om böcker ;-)

  Reply
 2. Ahh, du tänker på böckerna? Well, för min del är de allra flesta böcker förbrukade efter en läsning, för min del alltså. Jag ser helt enkelt inget behov av att belasta mina väggar med dem. Då är det bättre att fler får nyttja verktyget, när jag är klar med det. Sharing is caring.

  Reply
 3. @jocke Finns det en tjänst för att på ett enkelt sätt lämna över böcker man läst till nästa intresserade person? Jag slänger dem helt enkelt efter ett tag … ehrm … (förutom de riktigt läsvärda som jag istället tar med mig till jobbet och försöker få alla andra att läsa)

  Reply
 4. Det är en fin tanke! Jag är ju dels omläsare, dels jobbar jag med böcker, så jag har lite svårt att släppa ifrån mig något. Jag behöver ett stort bibliotek för att kunna göra research, ofta ringer radion och vill att jag ska lista snygga män i litteraturen eller den bästa aka-porren inom fem minuter. Då vill man slippa kuta till bibblan eller låna av kompisar.

  Brukar dock byta bort ett tjugotal böcker per år, men då tillkommer ju alltid nya förstås. Fast bokbyte är ett bra kretslopp.

  Reply
 5. Det finns ganska många sådana tjänster. Johanna tipsar om en, paperbackswap.com är en annan. Det vore roligare om en snygg tjänst gjorde ett försök, tex borde shelfari.com enkelt kunna ta steg i den riktningen.

  Men som alltid med pay it forward-system, det funkar bäst lokalt. För egen del brukade jag ta med både böcker och hela årgångar av times och economist till HD när jag jobbade där. Strykande åtgång.

  Allra enklast vore ju att bara bestämma sig för att köra på tex rubbt.se och tagga med bokbyte, typ så här: http://rubbt.se/sokord/bokbyte/

  Reply

Leave a Reply