jardenberg kommenterar – 2009-07-12

 • Seesmic's Web Offering Is the Best Twitter Browser Interface Yet
 • – Ser onekligen intressant ut, men inte sååå funkis i iPhone/safari. Ska testa på stormacen imorgon.

 • Semester
 • – Om Miriam berättar att det var McDreamy som tog hand om henne blir jag riktigt avundsjuk. Kul hur som helst att hon verkar bjuda på lite bloggtempo over there.

 • Lite eftertankar om Google
 • – Gnället och trångsyntheten når nya höjder. Å andra sidan misstänker jag fortfarande starkt att den gode Andreas bara har funnit ett nytt sätt att profilera sig. Google-FUD är ju onekligen en populär (populistisk) gren idag. Vore otroligt skönt med lite substans och studs i resonemanget bara. Andreas hyllade ju tex artikeln om Google på DN kultur härom dagen som, om jag minns rätt, årets bästa text. Typ. Och det är ju helt ärligt ett skämt på vilken skala som helst.

  Andreas, kom till SSWC och ta en Debate On med mig. Vi gör upp om frågan i en debatt där ingen sten lämnas ovänd.

 • Google accounts on Twitter
 • – Hahah, Google verkligen omfamnar Twitter nu. Björnkram?

 • Uppraggad
 • – Det var som vi skojade om när Bambuser var som hetast. Så snart man tog fram mobilen så dog samtalet. Motsatsen till transparens heter bamburens.

 • Biking, squared.
  Dave Watson jumps Tour de France peloton. (via…
 • – Hög wowfaktor.

 • Fredagsöl på twitter-#FollowFriday
 • – Rätt sätt att rekommendera folk på Twitter. Bra så, Brit.

 • Metadata for news
 • – Dublin Core har med önskvärd tydlighet visat hur svårt det är att få fart på (överdrivet strukturerad) metadata. Jag säger: låt oss fokusera på taggar.

 • Why and How to Use Disqus with WordPress
 • – Jag kör ju Disqus på den här sajten sedan ett bra tag och är sjukt nöjd. Så länge inte Automattic gör något riktigt bra med IntenseDebate (som de köpte för långt över ett år sedan) så stannar jag här. Men jag ska skruva till formen lite. Thesis är ju även mitt tema så här finns lite tips att låna tror jag.

 • #followfriday kan vara så bra
 • – Återigen saknar jag jaiku i sin glans dagar. Så det nästan gör ont. Den tjänstens sätt att hantera kommentarer gjorde att du fick ett utmärkt redskap för att utöka ditt nätverk. Minns ni? Så smart.

 • 100 Essential Skills for Geeks
 • – 100 saker, en timme vardera: här är ditt 100-timmars projekt;)

 • The keyboard Cat meme – a history lesson
 • – Måttligt intresserad av att läsa mer om Fatso, men jag blir fascinerad över att hitta en referens till Rocketboom. Jag följde showen dagligen under det första året eller så, men sedan tappade vi kontakten. Och jag har inte precis blivit påmind förrän nu. Så det här är en note to self: kolla upp rocketboom igen.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-07-12”

 1. Den VAR fantastisk! Otroligt rolig, irriterande, flödande och associationsrik – en enormt bra kulturartikel som lämnar läsaren i en position att själv tänka vidare, fråga vidare, säga emot eller hålla med. Sådan journalistik skulle jag vilja se varje dag.

  Vad det gäller Googles ställning: Jag kan bara konstatera att en unik plats på världsmarknaden plus enorma förvärvsambitioner kombinerat med undfallenhet för världens största diktatur borde leda till en större svensk diskussion än den vi hittills har sett.

  Reply
 2. Är ju själv i bloggfunderartagen och håller på och fnular på en blogg i just WP + Thesis med förhoppning att få fart på ngt till hösten.

  Kollat på just Disqus och är grymt impad av funktionaliteten (bl.a. efter att ha sett det in action här hos dig), men är lite besviken på de rent designmässiga möjligheterna. Känns svårt att få det snyggt helt enkelt och även om jag inte är särskilt extremt pedantisk när det gäller design direkt, så tycker jag “discussion by DISQUS” i olika färger och mysko typsnitt ihop med “blog comments powered by Disqus” och annat känns lite sådär…

  Har inte kollat på det mer än att jag så att det fanns 2 olika designmöljigheter out of the box för “discussion by DISQUS”, men tycker ingen känns bra, även om de iaf. gör sig ok på vit bakgrund. Vet du om det finns mer möjligheter att tweaka detta för Disqus?

  Annars måste jag säga att Thesis känns riktigt najs! Hade dock varit trevligt om det fanns fler bra skins för att få en lite annorlunda design snabbt. Kollar på att försöka modifiera Minimal, alternativt köra något av dessa:

  http://thesisthemes.com/download-thesis-skins/

  Men verkar tyvärr vara de få alternativ som står till buds. Hade varit en skön genväg till något, men får väl se om jag kör igång med ngt jag inte är helt 100% nöjd med och helt enkelt väntar in att det dyker upp fler skins framöver. Har inte riktigt tid och engagemang att ge mig in med hull och hår för att fixa en helt egen design och bli en hejare på hooks… :=)

  Reply
 3. Intressant med Twitter-releasen från Google också.

  Visst är det björnkram nu, frågan är vad som gäller sen? Nåväl, spännande och kul att du tar en så tydlig ställning för att Google är “goda”, vi får se om ett par år om du fick rätt. Jag hoppas verkligen du får det, men är själv överlag mer skeptisk. Inte tillnärmelsevis som Andreas, men visst, jag är mer “half glass empty” än “half glass full” i en fråga du verkar vara hela glaset upp och Andreas ha ett helt urdrucket… :=)

  Google snackar ju förövrigt om Twitter-integration i Wave och “Twave” verkar ju bli Googles plan för att sätta sig främst i värdekedjan här. Jag tror de kommer att integrera inte bara Twitter utan så många som möjligt av de populära mikroblogg- och andra sociala medietjänster de kan slänga in i Wave, Jaiku självfallet om det nu överlevt tills dess.

  Frågan är vad som på sikt händer med Twitter då? Lyckas Google med Wave (jag är iaf grymt imponerad av det de visade på I/O så jag tror det), kommer Google att ha enorma möjligheter att helt på egen hand konkurrera ut en hel mängd befintliga tjänster som istället kan funka direkt i Wave och jag tror Twitter är en av de tjänster som riskerar ligga rätt risigt till om det funkar. Utveckare kommer flockas till Waves API och utveckla tjänster kring det snarare än för en av flera underleverantörer, dvs. Twitter som ger betydligt mer begränsad potential i det läget.

  Men, men. Den som lever får se. Allt bygger ju på att Wave får det genomslag jag tror det har potential till och Twitter har ett försprång.

  Reply

Leave a Reply