jardenberg kommenterar – 2009-09-25

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-09-25”

 1. Hej Joakim!

  Tack för en som vanligt bra sammanställning av nyhetsartiklar.

  Du skriver att Jason Fried (37signals) “börjar bli tramsig”, “sluggar både för vilt och brett” och att det är “trams”. Ser inga invändningar i sak mot hans underliggande resonemang.

  Är det Jasons argumentat du inte håller med om, eller är det den raljanta formen med vilken han presenterar dem som du vänder dig emot?

  Vore intressant att se dig bryta ner hans argumentation lite mer detaljerat. Nu framgår bara att du tycker att hans text är löjlig, men inte alls varför, vilket förvirrar mig som läsare.

  Tack för en i övrigt mycket bra nyhetsrapportering.

  Reply
 2. Hmm, borde nog göra en längre post av det där. Det startade med Mint-affären: https://jardenberg.se/b/jardenberg-kommenterar-s… och då var jag beredd att hålla med. Men dagen efter läste jag ett ”svar” till Jason: https://jardenberg.se/b/jardenberg-kommenterar-2…. Tänkte om lite, och scoutade runt. Kunde konstatera att Jason far runt som en iller och säger en massa konstiga saker. No big deal, men udda. När han sedan lägger en hel bloggpost på ett angrepp som är mer form än innehåll och som är 99% raljant så hugger jag. Borde säkert formulerat det annorlunda och tydligare. Jag tänker inte alltid på att jag inte bara skriver för mitt eget minne ;)

  Reply
 3. Tack för ditt svar. Om jag skall vara helt uppriktig vet jag dock inte om jag blev mycket klokare av det.

  Nu forsätter du i precis samma oprecisa anda och skriver att Jason Fried “far runt som en iller”, “säger konstiga saker” och beter sig “udda”.

  Du skriver att en massa saker “är”. Men du berör inte på något sätt varför det “är”. Då blir det föjaktligen väldigt svårt att ta ställning till om det du påstår “'är” stämmer.

  Kort sagt så är du förvånande oprecis i din kritik av vad Fried skriver.

  Hur skulle du känna dig om någon påstod att:
  * Joakim Jardenberg börjar bli tramsig.
  * Joakim Jardenberg sluggar både för vilt och brett.
  * Joakim Jardenberg skriver en del trams.
  * Joakim Jardenberg far runt som en iller och säger massa konstiga saker.
  * Joakim Jardenberg är udda.
  * Joakim Jardenberg lägger mer krut på form än innehåll.
  * Joakim Jardenbergs bloggposter är mer form än innehåll.

  Och dessutom inte bemödade sig med att precisera hur han eller hon kom fram till nämnda slutsatser?

  Jag hade aldrig skrivit allt detta om det inte vore för att jag gillar din blogg och gillar en hel del av vad du skrivet i övrigt. Jag följer dina morgonupdates och tycker att du skall ha heder i att du utrycker dig precist i sammanhang där andra är diffusa. Men här gör du mig lite besviken faktiskt.

  Hoppas på ett klargörande och mer konkrekt svar nu när du har chansen.

  Trevlig helg förresten och no hard feelings!

  Reply
 4. Jag levererade ett snabbt svar med länkar till tidigare inlägg i frågan, men skrev också att jag kanske borde utveckla det i en bloggpost. ”LuftPastejen” kom då tillbaka med ytterligare frågor och jag har just nu inte mer att tillföra – har inte hunnit skriva det längre inlägget.

  Vad jag inte riktigt förstår är kravbilden här. Det är 18 timmar sedan förra inlägget, jag har jobbat 15 av dem med andra saker, i dag är det lördag och jag har precis flugit upp till stockholm för att jobba här hela helgen.

  Du/ni får faktiskt ursäkta, men jag måste få lov att göra mina egna prioriteringar också.

  Reply
 5. Du får gärna hoppa på folk, men skall du göra det på ett sådant sätt som du gjorde med Jason Fried så kan man som minimum kan avkräva någon sorts uppbackning av det du påstår.

  Vad skulle du tycka om någon kommenterade dig på exakt samma sätt som du gjort med Jason Fried (“iller”, “udda” och “tramsig”) utan att med ett ord motivera varför eller backa upp ditt resonemang.

  Vad gäller ditt pressade schema så kanske du hade sluppit lite merarbete om du motiverat varför du sågar Fried i ditt första inlägg. Ledsen om du till följd av detta måste omallokera några minuter från Twitter.

  I all välmening från ytterligare en läsare som i stort gillar vad du skriver men är allergisk mot varmluft utan uppbackande motivering.

  Reply

Leave a Reply