• Del 1. En skitintervju i P1 Medierna.
 • – Jan Helin gör det här GRYMT bra. Jag lyfter på alla hattar. Läs avsnitt 2-5 också.

 • Laila Bagge: ”Vi knäcker henne” | Nöjesbladet | Aftonbladet
 • – Har faktiskt tittat lite på idol, och det är ett magnifikt program. Det är otroligt välproducerat. Välcastat, välfilmat, musikvalet är kanon, klippning är en grym – allt faller på plats. Det är inte konstigt att det går hem i stugorna och det är precis så här bra TV måste vara om det ska ha någon chans alls. Men då får man inte vara elak mot så goa typer som Durna. Det är ok att hon inte gick vidare. Men var hyggliga för bövelen, det har vi ju kommit att förvänta oss av er.

 • 73 kronor för en e-bok | Svensk Bokhandel
 • – Jag fick den här länken från Johan Lindblad, vän och kollega från tiden på macmeckarna och en smart rackare. Eftersom Johan numera är förlagschef och vi tangerat motsatta uppfattningar i tex upphovsrättsfrågor så misstänker jag att han försöker säga mig något här. Ok. Men så här då: vi byter ut allt där det står böcker mot “läst” och all teknik mot “webben”. Vilket resultat hade vi fått då? Jag menar att lika lite som läsplatta är svaret är bok frågan. [Johan har kommenterat nedan och jag ska återkomma, inser att jag var oklar]

 • A Brilliant Open Letter Song On Piracy To Lily Allen | TorrentFreak
 • – Ibland kommer det inlägg i debatten som… är inlägg i debatten. Som är. Upp i fullskärm och lyssna.

 • Bard: “Kunderna kommer ruttna på dig” – Internetworld
 • – Jag håller inte med om allt, och det har vi haft bra samtal om. Men fan vad jag gillar Alex kantighet. No mercy, rakt på bara. Friskt.

 • Journalistförbundets ordförande tror inte att arbetslösheten bland journalister förvärras
 • – Hultén är välkommen att slanta upp lite själv. Och putsa kritallkronankulan. Tyvärr. Men det är som det är.

 • SvD.se flyttar i natt
 • – Värsta thrillern. Lycka till grabbar. När det här läses vet vi. Update: Nope, det vet vi inte. Det strular visst.

 • Trådlös musik
 • – Om hur enkelt fördelarna vinner över nackdelarna. Perfection is not win.

 • Twitter plateaus and after the sugar rush of funding
 • – Pratade en del med Henrik Torstensson, Leg Superstar, idag och han ställer sig tvivlande. För egen del tror jag mest att det finns något där som vi inte ser. Som inte är glasklart, som inte passar mallen. För jag vägrar tro att vi på läktaren är så mycket smartare än spelarna där nere. De som värderar Twitter till en miljard dollars. Fingers crossed.

 • Harry Potter och Len Howard, och mitt liv
 • – Jag gillar verkligen den här Niclas. Storytellern. Personligt, men alltid med en twist. Får mig att tänka. Tank om…

 • Facebook och företag funkar
 • – Missade att svara men för min det är 1. Facebook superbred. Där har jag nästan ingen koll alls utan flödar in allt och låter mottagaren sortera. Jag svara på alla kommentarer och mess, men annars är jag i princip aldrig där. Däremot försöker jag verkligen hålla järnkoll, det är by far det viktigaste sociala nätverket av dem alla. 2. Twitter min semiprofessionella miljö. Här är jag mest business utan att för den delen vara alldeles för stiff. Addar i princip alla som addar mig. 3. Linkedin min yrkesmässiga nav. CV, typ. Rekommendationer och aktuellt läge. Här är jag extremt noga med mina connections. Har lovat en bloggpost på temat. Kommer. Snart.

 • Det är läsarna som avgör
 • – SvD:s finfina serier om intäkter på nätet är klar, och Fredric sammanfattar. Good read.

 • Seth’s Blog: Adjusting as we go
 • – Sista delen i följetongen? Jag blir sjukt nyfiken på hur den här processen egentligen gick till. En smartskalle som Set. Han kan väl inte missat risken att den första setupen kunde tolkas som brand hijacking. Så när han nu backar så här enkelt måste jag undra om det inte var en plan. Utan allt hallaballo, hur många hade skrivit om brands in public? Säkert många, men lika säkert färre än nu. Och så nästa steg, när vi alla ska försöka förstå vad som egentligen hände. Och nämner, så klart, brands in public igen.