jardenberg kommenterar – 2009-11-18

8 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-11-18”

 1. Det där med Motorola-kameran var ju intressant. Kanske ett långskott, men om de lagrar tidsstämplarna som ska synkronisera autofokus-processen i millisekunder (känns rimligt) och dessa millisekunder lagras i en signed long, så skulle den slå över efter 24,5 dagar. Den skulle då bli negativ i ytterligare 24,5 dagar, vilket antagligen skulle förstöra hela autofokusen eftersom allt bygger på ett tidsstämplarna kommer i rätt ordning. Sedan passerar den nollan igen och allt funkar i 24,5 dagar osv.

  Reply
 2. “Det gällde tydligen att till varje pris se till att rätt bidrag vann…”. Och? Skulle jag sagt om jag var en tyken tonåring ;). Men vari består fifflet? Har inte Guldäggsjuryns uppgift alltid varit att se till att rätt bidrag vinner?
  Jag har suttit i Guldäggsjuryn två gånger (varav en gång i huvudjuryn) och har inte sett röken av något fiffel.

  Reply
 3. Jag borde satt ”rätt” inom situtionstecken. Som jag uppfattade det så gjorde juryn bara sitt jobb, satte poäng efter bästa förmåga. Men för att utfallet sedan skulle bli ”rätt” fanns det en admistrativ guds hand över hur systemet räknade ihop poängen.

  Men jag kan såklart ha helt fel. Jag bara förmedlar vad jag fick berättat för mig från den som höll i tekniken fram till 2006.

  Reply

Leave a Reply