jardenberg kommenterar – 2009-11-20

 1. Bering in Mind: Why do human testicles hang like that?
 2. – Om du undrade…

 3. Apple's Mistake
 4. – Döper snart om bloggen till “Jardenberg länkar vidare till paul graham”. Men vafan, han är ju så läsvärd.

 5. Official Google Mobile Blog: New Google News for mobile
 6. – Ur mitt ödmjuka perspektiv: google gör samma fel som tidningarna. Man inser inte att vi fullt ut vill diskutera nyheterna. Var är konversationen i nya google news?

 7. Want To Try Out Google Chrome OS For Yourself? Here’s How.
 8. – Bra buzz. Jag tycker den här filmen som de körde igår är cool: http://www.youtube.com/watch?v=0QRO3gKj3qw och säger en hel del om hur det är tänkt.

  (att det sedan surras om att det är avsevärt mer än vad ögat ser lär vi få återkomma till. Från tungt teknikhåll finns en hel del skepticism.)

 9. Lionel Richie + David Brent = Handelsbankens norska chefekom
 10. – OMG. Ta pengarna och spring.

 11. Mag Publisher Burda Buying A Quarter Of Xing; $287 Million Valuation
 12. – Det här är udda. Jag har ju hyllat Hubert Burda som en av de som faktiskt fattat, även om det inte hänt så mycket konkret. Men han hävdar tex att mediebranschen inte förstått vikten av teknik/algoritmer och att Google inte är en fiende utan någon att lyssna och lära av.
  Men det här verkar väldigt konstigt. Ett utfall av tysk nationalism?

 13. Chrome on Chrome på Kungsbroplan 2
 14. – Jag har nog egentligen aldrig riktigt känt att Googles svenska satellit är speciellt Googlish. Det finns, och har funnits en del smartskallar där, men i det stora hela är det mer välputsat stureplan än coolt teknikträsk. Synd, ja. Självklart, förmodligen.

 15. I huvudet på en Michelininspektör
 16. – Det här vore en drömlunch…

 17. Vi vill bli fler som viskar och ropar
 18. – Bloggteam söker skribenter i eller omkring Karlstad. Det puffar jag gärna för.

 19. Krisberedskap, lite kvar att göra
 20. – Anna reflekterar över skillnaden mellan de som är i tiden och de som inte är det. Lyss till det här citatet: ”Vi har också insett att Internet är nästa stora informationskanal…”

 21. en sur liten anmärkning
 22. – Se där…

 23. The Malmö-declaration as tag cloud : Noise Society
 24. – Nicklas konstaterar, så klokt, att democracy lyser med sin frånvaro. Det gör open också. Och det är inte vackert. Besvärande!

 25. The Death Of The Blog Post – Smashing Magazine
 26. – Om blogazines och motrörelsen till det enkla och raka bloggandet. Jag tycker så klart att det är fantastiskt vackert och kan skriva under på att det är ”time for the macro post to shine” – men jag tror inte vi ska betrakta den vanliga bloggposten som boring bara för det.
  Anyway, låt oss inte överanalysera. Titta på den här och njut.

 27. Online Fashion, Shop for Women's Designer Clothing at Tobi
 28. – Klicka på enter dressing room, kolla in videon och kanske till och med testa själv. Snygg och smart tillämpning av en funktion som det tidigare mest lattjats med.

 29. Därför är Mats Odell inte på Facebook – IDG.se
 30. – Jag förstår verkligen att Mats kanske inte vill använda Facebook i sin myndighetsroll. Och med en klippa som Magnus Kolsjö vid sin sida så har han bra kompetens på nära håll. Men det ÄR symptomatiskt att han syn på sociala medier som en UTKANAL lyser igenom så tydligt i hans ställningstagande. Där finns en del attityd kvar att jobba på…

 31. Jajja på kundlistan
 32. – Och där briserade den bomben (http://twitter.com/jocke/statuses/5631445328). Jag vet faktiskt inte hur jag ska förhålla mig. I grunden tycker jag det är bra, om Nikke lyckas hålla på sin integritet. Och det tror jag. Alltså, ett försiktigt plus.

  BTW, Affiliate Super Summit, som Nikke nämner ovan ska jag också medverka i. Jag öppnar konferensen kl 09.40 – och jag kommer inte heller stryka någon medhårs.

 33. Tjänstemannaarbete
 34. – Intressant, och jag tror att den ökade google-vänligheten faktiskt beror på ökad insikt. Hoppas isf få möjlighet att utgöra motvikt mot redaktören, för det gäller ju att vara så rättvisande som möjligt – eller hur?

 35. More on The Reality of a Times Bestseller | GENREALITY
 36. – En författare tar bladet från munnen och berättar lite siffror. Det knyter an till ett kärt tema på jardenberg.se – det om mellanhänderna. Jag vet att det finns goda förläggare, som gör stora insatser (Hej Kakao), men jag ser ändå inte rimligheten i det här…

 37. Isobels text och verkstad: It's not me, it's you
 38. – ”Jag säger fan upp bekantskapen med samtiden.” Tack Isobel. Den formuleringen tänker jag låna. Ofta, förmodligen.

 39. Scroll Clock
 40. – Ahhhh, elegant. En klocka byggd på scrollbars. Vacker? Nope. Praktiskt? Hell no. Nyttigt? Väldigt tveksamt. Kul? Definitivt!

1 thought on “jardenberg kommenterar – 2009-11-20”

Leave a Reply