jardenberg kommenterar – 2009-12-10

 1. Enligt Min Humla » Om detta må ni berätta
 2. – Vi inleder med att låta Joshen berätta en fin historia om ett gäng artister i Kanada som ruttnat på sina bolag och deras affärsmetoder. Det här får vi allt hålla ett öga på.

 3. This is the Facebook Step We Expected: Default Public
 4. – Mycket kommentarer till Facebooks nya privacy policy och hur man inför den. Vad tycker du?

 5. Schneier on Security: My Reaction to Eric Schmidt
 6. – Eric Schmidts uttalande om privacy är nog inte det mest geniala han gjort. I nuläget är det snarare att betrakta som en smärre PR-katastrof. Tidigare har det grävts fram hur han själv försökte tysta CNN, och det har spekulerats i manipulerade sökresultat. Men det här, från 2006, är egentligen allt som behöver sägas.

  Att jag sedan är en transparensivrare är en helt annan sak – det är min egen aktiva transparens det handlar om. Jag kan arbeta mot FRA, vara nära nog 100% transparent och gilla det Google gör. Men jag kan inte uppskatta det Schmidt säger. Det går bara inte, även om jag också ibland säger att den ökade transparensen kommer att leda till ökad ärlighet.

 7. Självklart är virtuella nätpoliser det som ska locka unga väljare till moderaterna.
 8. – Det måste vara ett skämt från Aftonbladet, en ny redogerarskandal eller något. Det kan inte vara på riktigt? “Nu vill hon satsa extra på att bygga upp virtuella poliskontor i till exempel Second Life.”

 9. Top 10 Real-Time Technologies of 2009
 10. – It’s a reaktime world, baby

 11. Part of the Daily American Diet, 34 Gigabytes of Data
 12. – Det spelar ingen roll. Vi har för länge sedan passerat den gräns där vi kan, eller ens försöker, ta till oss all data som passerar förbi oss. Det är inget internetfenomen. Men Ökningen de senaste tre årtiondena är ändå en spännande markör.

 13. What the Google Web will look like in 10 years
 14. – Kul med ett försök till lite längre perspektiv. Men överraskningarna uteblev väl?

 15. Facebook Connect: One Year Later
 16. – På det stora hela: ett bra första år. Min favorithändelse är väl ändå de uttalande in favor av öppenhet som presenterats. Där ser jag fram emot mycket mer leverans under 2010. Priset för snyggaste och tajtaste implementeringen 2009 går till huffpo.

 17. Christmas tree made out of bacon
 18. – Erik Hörnfeldt, lyssnar du?

 19. Spotify börjar distribuera film
 20. – Som svar på sista frågan: inte arg, men det var väl lite onödigt med en tabloidrubrik. Andreas drar läsning ändå.

 21. HTC Hero – Årets telefon enligt M3 (och er)
 22. – Jag är i chock. Kör fortfarande med en hero i ena fickan och en 3GS i andra och för min del är det här valet helt obegripligt.

 23. Pepp(arkak)a för Le Web!
 24. – Hoppas alla vännerna där nere slipper frysa rumpan av sig, som förra året. Och nästa år ska jag se till att ha ett skäl att åka dit. Wifey och jag har ju faktiskt inte gjort Paris tillsammans än, så det är liksom ett gott skäl till för att komma iväg.

 25. Social Media? No Way. Social Middleware? Oh, Yes
 26. – #fail i min bok. Det här kan inte vara rätt väg att gå.

 27. Schyman sover mindre – twittrar mer
 28. – Så tittar någon in på hennes konto och säger: ”men hon har ju bara 2500 followers.” Suck.

 29. Thomas Mattsson – Bloggen om Expressen
 30. – Det är en ding ding värld. Jag är så glad att jag inte är Mattsson, så jag behöver inte på allvar brottas med den här sortens frågor. Ingen kritik mot att de skriver om Tiger Woods, ingen kritik mot Mattssons text eller resonemang. Bara ett konstaterande. Jag är glad att jag inte är han.

 31. VoiceChat turns Google Wave into a smart phonecall
 32. – Verkar smart. Det verkar som det börjar ta fart med smarta wave-byggen nu. Precis det som behövs för att vi ska se att det “bara” är ett fundament. Ett bra sådant.

 33. InternetWorld #Epic #Failure – när pappersupplagan är billigare än den digitala!
 34. – Ja. Fascinerande. Men inte förvånande, jag tror inte att gänget på IW har så mycket med det här att göra. Det är någon bönräknare på IDG som är snillet bakom det här. Hoppas jag.

 35. Skippa tajtsen, bara
 36. – Signaturen är Craig. Är det mr newmark som är ute på nya spännande äventyr?

 37. Will Members Rebel Against Facebook's New Privacy Settings?
 38. – Har inte hunnit följa upp. Har det blivit någon proteststorm, måntro?

 39. Svenska föräldrar tror att de har Internetkoll på barnen
 40. – Surfa lugnt är bajs.. Minns min upprördhet i somras över deras hysteriska skrämselpropaganda. Jag litar inte en sekund på dem. Inte en sekund.

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-12-10”

 1. Jag ska ta mig tid att sammanställa en rejäl bloggpost på temat. Men rent allmänt handlar det om traditionell FUD, slarvigt maskerad CSR och allmänt internetoförstånd.

  Reply
 2. Varför Hero framför iPhone? Ett rätt avgörande skäl för mig var att Apple inte vill sälja sin telefon olåst. Det är i Sverige inte möjligt att köpa en iPhone och sedan använda den hos vilken operatör du vill utan att betala någon form av straffavgift (exempelvis ett abonnemang hos Telia/Tre som du sedan inte använder). Eller ifall du vill jailbreaka och hålla på med en massa annat som 99% av användarna faktiskt inte orkar. Där tappar Apple de facto kunder varje dag.

  Sedan ska man komma ihåg att när man skaffar ny mobil så mäts den nya främst mot den gamla (som man själv haft). Då spelar det ingen roll egentligen om en konkurrent är ännu bättre om det inte är jättemycket bättre. Alla vet att det imorgon kommer en ny telefon som är bättre än den du har. Men vi är inte alla som köper ny telefon imorgon. :-)

  Reply

Leave a Reply