jardenberg kommenterar – 2009-12-16

 1. Change blindness experiment Boing Boing
 2. – Är det här förklaringen till att flera branscher inte verkar reagera som de borde på den förändring som sker rakt under näsan på dem?

 3. Superentreprenörernas 12 karaktärsdrag
 4. – Inte purfärsk, men fortfarade purbra.

 5. Rick Falkvinge (PP) » 82 pirater som imponerat på mig
 6. – Stolt över att vara med på den här listan. Men Nikke borde så klart också stå med som co-founder av piratpartister.se

 7. How bad hyperinflation can get
 8. – Skylten är underbar (ja, ni förstår hur jag menar) och temat är välbekant. Hyperinflation är en av de mest obegripliga av alla de ekonomiska processerna – och ändå ser vi det hända om och om igen.

 9. 30 minuter – Start
 10. – Igår när jag träffade Anna på julefrokosten så slog det mig att jag nog länkat för lite till 30minuter. Det borde jag råda bot på. Så vassego, njut av Lars Winnerbäcks äldsta fan.

 11. Hur man kommunicerar som kommunikationsbyrå
 12. – Inte så sällan är det nyttigt med ett kundperspektiv. Hur många kommunikationsbyråer håller koll på den här sökningen?
  (ja, jag vet. Det flesta sätter sig inte ner och googlar för att hitta en kommunikationsbyrå. Men jag hade definitivt kollat dem som en del av den senare urvalsprocessen – och det verkar som de flesta hade fått ett minus i den kolumnen)

 13. Beautiful Lego in Hoth Photos Have Me in Total Awe – Lego Hoth – Gizmodo
 14. – Jag lutar aldrig att fascineras av vad folk engagerar sig i. Det här är ju grymt snyggt – men ändå. Vilket jäkla jobb.

 15. Amazon Web Services Blog: Amazon CloudFront Now Supports Streaming Media Content
 16. – Grymt, streaming video från AWS. Håll koll på utnyttjandet bara – men det fina är att du sitter med nästan 100% rörliga kostnader. Sånt gillar vi.

 17. HUGE: FarmVille Maker Zynga Raises an Astounding $180 Million
 18. – Det är mycket som inte är känt i den här dealen än – men om de går in med $180M och om det stämmer att det skulle leda till en värdering på upp emot 3 miljarder dollar – då börjar det kännas som om världen är dingding igen.

 19. Microsoft: We did copy Plurk's code | Beyond Binary – CNET News
 20. – Är det rimligt att Microsoft kommer undan med att bara skylla på underleverantörer. Jag vet inte, men det känns inte helt rätt.

 21. Gmail's contact manager now de-dupes en masse | Web Crawler – CNET News
 22. – Hur många är vi som har önskat det här: hand upp? För egen del: hittade den 164 duplikat i första körningen. Wow.

 23. AT&T Responds to Fake Steve’s Operation Chokehold | Cult of Mac
 24. – Fake Steve vs. AT&T – hur kan det sluta?

 25. Twitter Blog: Top Twitter Trends of 2009
 26. – Se hur iran-frågan dominerar. Det är stort, och säger en hel del om crowdsourcad nyhetsvärdering.

 27. Facebook Surpasses 100 Million U.S. Visitors in November! (comScore Voices)
 28. – Från 2 till 100 miljoner på fem år. Och numera med 5,5% av amerikanernas onlinetid. Bara på facebook alltså. Det är ett grymt tal.

 29. WordPress: Bra plugins, tips och tricks för magasin och tidningar
 30. – Rakt på sak, bra lista från Olle om WP-stuff

 31. Gmail offline access fully supported, and more cool stuff from Gmail Labs
 32. – Men inte i Chromium…

 33. Schibsted säljer Teleadress till Bisnode
 34. – Varför ställer ingen frågan om ägandet av hitta.se? Sista jag kollade var hitta.se en helägd dotter till teleadress. När köpte tillväxtmedier ut det bolaget – och borde det isf inte påverkar nettoresultatet?

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-12-16”

 1. Jag har inte svårt att förstå Zenga-investerningen. Sociala, enkla spel med noll i tröskel, viral spridning, grym stickiness och främst kvinnor som kunder, vilket också råkar vara den målgrupp som handlar mest. De har verkligen framtiden för sig!

  Reply
 2. Jag har inte heller svårt att förstå segmentet. Däremot har jag svårt att se hur man vågar lägga så mycket i Zynga-korgen. Visst har de stor fördel av sin redan installerade bas – men de rör sig i ett väldigt kopierbart och snabbrörligt ekosystem.

  Det vet man säkert, så man måste ha räknat på en väldigt snabb investeringscykel, och då blir det väldigt stora pengar. Tycker jag alltså.

  Men å andra sidan så är jag inte det minsta ledsen av nyheten. Tvärtom. Snart tar Planeto vid där Zynga slutar ;)

  Reply
 3. Ok, då är vi nog rätt ense. Det är mycket pengar. Men frågan är hur lätt det är att få ett så oerhört välavvägt system där allt mer eller mindre är optimalt ur ett stickyness/viral/virtual spending perspektiv. Där har de ett försprång och ett uppenbart know how. Det blir spännande att se hur Planeto står sig mot Farmville o co. :)

  Och en sak är säker, det går knappt att tänka sig vilka enorma pengar som kommer att spenderas på virtuella varor om några år. Och där är de ju åtminstonde just nu outstanding, med sitt segment av kvinnliga casual gamers. Jag tror att investerarna främst tänker sig en del av den marknaden 2015, snarare än ett snabbt klipp 2010.

  0% tröskel och 35% stickyness , hög viral spridning- det är helt sjukt faktiskt! Nog en av de sakerna som imponerat mest på mig i år. Det närmaste man kan komma är Spotify – 0% tröskel, hög stickyness och kanske lika stor viral spridning genom spotifylänkarna. Men med skillnaden att intäkterna ska delas med skivbolag och artister…

  Reply
 4. Äntligen! Inga mer googleska kontaktdubletter. Nu väntar jag bara på en tjänst som gör samma sak med agendaevents, för åtminstone i min kalender har särskilt återkommande events en mystisk tendens att föröka sig.

  Reply

Leave a Reply