jardenberg kommenterar – 2009-12-17

 1. Pusha Hett (PushaHett) on Twitter
 2. – Pusha Twittrar. Smart (och självklart, what took you so long?)

 3. Exclusive: Ex-MySpace Execs Launch Gravity Into Private Beta
 4. – Lite Twingly-channels över Gravity, iaf om man kikar i matrisen. Men så snyggt formspråk de har. Helskönt manér.

 5. Alexis Ohanian: How to make a splash in social media | Video on TED.com
 6. – På Reddit är den här brandad som ”Nutjob mistakenly allowed to give TED Talk, he rambles for over four minutes before being carried off the stage.” – det tycker jag är väldigt roligt!

 7. Craigslist Unclogs Yahoo Pipes
 8. – Don’t piss on developers. Undrar hur många som tänkt som Maxwell och dragit vidare till mer utvecklarvänliga tjänster.

 9. YouTube Blog: What You Watched and Searched for on YouTube in 2009
 10. – Intressant att så många amatörer ändå tar plats på listan.

 11. Zune HD Twitter app now live UPDATE: it censors tweets! — Engadget
 12. – Men för helvete, hur tänkte man här. En Twitter-app som gör om FUCK till F*** utan användarens medverkan. Jag är, faktiskt och på riktigt, helt chockad.

 13. iPhone developers abandoning app model for HTML5?
 14. – Om du får till en kioskvältar-app så är det ju en bra marknadsföringmotor. Att ligga högt i de olika listorna driver nedladdningar. Men utöver det talar istället allt för att inte bygga apps utan köra browserbaserade varianter istället. Titta på touch.facebook.com, eller ett underverk som googles latitude i iphones Safari. Det är grymt bra!

 15. Bygg en tidningssajt med WordPress – del 3
 16. – Jonatan jobbar på – nu är han framme vid del 3 och vi får lära oss en massa smarta tips för iphone.

 17. Unga våldsbrottslingar har ofta varit mobbare – DN.se
 18. – Hur kan det blir så här fel? @DN har valt att ta bort den felaktiga artikeln från DN.se. Denna artikel ersätter den tidigare artikeln.”

 19. Mode + nätet – vad händer 2010?
 20. – Det här var grymt bra. Heja Ebba. Heja SSBD!

 21. MiniGeekCamp 2010 blir av
 22. – Det blir av. Yes!

 23. The Web Is Your CMS
 24. – Nördvarning. Mycket intressant här, lite att leka med och testa. Must investigate.

 25. By the Numbers: Facebook’s Road to an IPO
 26. – Det vore fantastiskt kul att få se en högprofil-IPO igen. Det är hög tid.

 27. OpenID Ends 2009 With 1 Billion Users
 28. – Ja, hurra för openid. Vilket år det blev, och för mig som tjatat om det sedan 1800-talet känns det här bra så klart. Det krävs fler steg för att open stack ska trilla på plats, men alla tecken pekar i den riktningen. 2010 blir ett grymt år för id-frågorna.

 29. Browser Size: a tool to see how others view your website
 30. – Så elegant genomfört. Här är ju dessutom allt vad prislista som behövs, för den som fortfarande jobbar med prislista alltså.

 31. Launching Beta Lab & Mag+ Prototype
 32. – Fick ett mail från Björn om det här ikväll. Tyvärr har jag inte kunnat kolla videon än, sitter på iPhone…

  Uppdatering: Nu har jag kollat och så här skrev jag till Björn: ”Nu har jag kikat. Formatet som filmen har funkar inte alls på mig. Välproducerat, visst. Men cheesy. Försöker se förbi och komma åt kärnan. 
  Men vad är kärnan, egentligen? Ett nytt sätt att navigera, och ett på marginalen nytt sätt att presentera information?”

  Nej, jag är inte så imponerad. Mina tidigare tankar om e-papper och behovet av en device till gäller fortfarande. Det är alltså nej på det.

 33. Resumé: Kriminalexpert sågar Jönköpings-Postens tystnad
 34. – Jönköpings-Posten förnekar sig inte. På något sätt.

 35. Ny sajt delar med sig av dina tv-vanor på Facebook – hd.se
 36. – Åhh, vad jag gillar upplägget med http://www.tvdags.se/. Det briljanta är att du inte väljer bort, du behöver inte sortera kanaler och ha dig. Istället gör man det enkelt för dig att lägga örat mot marken och lyssna på vad dina vänner tycker är sevärt. Starkt jobbat, och väldigt mycket Facebookish!

 37. Dear Steve Jobs
 38. – Men alltså. Det här är helt grymt. Det är så vackert och rätt tänkt att man blir helt tårögd.

 39. Google Master Plan | by UnderGoogle
 40. – De som hört mig prata har nästan säkert kommit i kontakt med GMP. Här är den i sin helhet och i härligt högupplöst version. Enjoy!

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2009-12-17”

 1. “Dearstevejobs.com”, jojo. Men SVT Play kunde väl börja med att koda programmen så de går att strömma utan Flash player. Kräver inget godkännande från Steve, men det kanske finns nån annan propp?

  Reply
 2. Vi har funnits på Twitter med kontot 'dagenspush', men nu betämde vi oss för att bli mer aktiva och synliga med detta nya konto. Tack för länken!

  Reply
 3. Ang. Mag + prototype: sure, konceptet i sig är inte så revolutionerande även om jag personligen tyckte det såg coolt ut. Mer vill ha-känsla över den än Kindle, helt klart. Som premiumprodukt tror jag den skulle kunna fungera.

  Oavsett prototypen, jag blev imponerad av resultatet av filmen. Engadget, gizmodo, guardian, nrkbeta… och 100tals fler (http://bonnier.com/en/content/initial-reactions…). Jodå, nog lyckades de få igång en diskussion kring det! Sen var det väl i första hand inget PR-trick, utan syftet var väl att få igång en kvalitativ diskussion, men det fanns nog en del godbitar i all respons tror jag nog! Kanske det som är det verkliga värdet av att göra det hela så välproducerat och tillrättalagt, eftersom syftet enligt dem själva var just att få igång en diskussion. PR går att använda i många syften, ett är såklart att få fler smarta människor att komma med feedback.

  Btw, jag hoppas verkligen på att Facebook gör en IPO jag också. Vi behöver fler stora internetföretag på börserna att köpa in oss i =)

  Reply
 4. Det kan man väl redan, kolla under programmets inställningar så har du länk till alterantiva visningsätt, ex. Windows Media (asx) som man då ser via VLC oavsett operativsystem.

  Reply
 5. Tack för tipset! Men VLC på iPhone kräver jailbreak om jag fattat det rätt, inget självklart för vanliga iPhone-användare som ska se på svt play.

  Jag tänkte i min enfald att svt kunde lägga lite krut internt på att fixa ett fungerande strömningsformat istället för externt kampanjande. Se t ex iphone.akamai.com “…MPEG-2 transport stream containing H.264 video and AAC or HE-AAC audio….”

  Reply

Leave a Reply