1. 4chan Founder “moot” to Speak at TED – GigaOM
 2. – Det är bara att hålla med – det här blir ett event att se fram emot. Som TEDtranslator har vi fått lite olika erbjudande om hur vi ska kunna följa eventet – allt från $1875 för att ”nästan vara med på plats” till gratis för att sitta hemma vid egna datorn. Jag funderar på om man inte borde kunna göra ett alldeles eget initiativ. Vad säger ni, sugna på att ses för live storbild under nästa TED?

 3. How do I know China wrecked the Copenhagen deal? I was in the room | Mark Lynas | Environment | The Guardian
 4. – Det här är tungt. Flugan på väggen, från insidan på riktigt. Givetvis en partsinlaga, men ändå.

 5. winfail.png
 6. – Dags för en #nowin #nofail vecka?

 7. Google Pack
 8. – Ska du till föräldrarna i helgen? Fixa datorn lite? Här har du allt de behöver i ett enda paket. Uppdateras varje år vid den här tiden ;)

 9. XPLANE | Season's Greetings! | 2009
 10. – Vilken underbar post, vilket underbart julpyssel. Jag är bara lite fascinerad, eller kanske ledsen, över att inte hockeystick finns med. Menar de kanske att det inte är en kliché?

 11. Apple TV Talk, Talk, Talk, Talk
 12. – Juryn är verkligen ute i den här frågan. Jag ser verkligen behovet av något som är mycket bättre än de betalkanaler vi har idag. Det är verkligen att elda för kråkorna, och jag har ofta tänkt att jag ska säga upp det MASSIVA comhem-paketet jag har. Men det känns fel innan det finns en annan säck, mycket bättre, säck att stoppa pengarna i. Jag kanske bara ska investera i att uppgradera min hårdvara och investera lite mer tid i torrent-jakten, i väntan på att Darwin ska fixa biffen i mediebranschen.

 13. Några ord om behovet av att känna sig normal
 14. – Om samhället sviker så hoppas jag verkligen att näringslivet inte gör det. Isobels avslutande poäng tycker jag ska få eka kvar tills det här är löst. Det och den starka berättelsen från Egalia. Det här får inte bli fel.

 15. YouTube – Waving Goodbye to 2009
 16. – Årets coolaste 2009-krönika? Jag tycker nog det, utan att ha sett alla…

 17. Sweden's bizarre tradition of watching Donald Duck (Kalle Anka) cartoons on Christmas Eve. – By Jeremy Stahl – Slate Magazine
 18. – Och jag vet inte om vi ska vara tacksamma eller ledsna att man helt missat Anna Anka-fighten på julafton. Risken är väl att vi för evigt skulle stämplats som totalt efterblivna fånar isf. Eller det kanske räcker med Kalle-grejen för det?

 19. Resumé: ”Det är inte jag”
 20. – Hahaha, hur fan kunde det här bli ett knäck. Och jag missade det helt. Men jag är fortfarande inte övertygad om att det inte är virto. Det är något med språket som jag tycker mig känna igen (alltså inte bara hans publika alster, vi är vagt bekanta sedan länge).

  Anyway, kul att spekulationerna är igång – och om det kan få fler att titta in på bloggen så är det en bra sak. Helt allvarligt, ibland skrattar jag så jag gråter – så bra är det.

 21. Jag outar mina tvivel · Mindpark
 22. – Anna Lindberg från Corren/30 minuter har skrivit en väldigt angelägen text. Tänk efter en stund och ge dig sedan in i diskussionen. Det blir en bra final på 2009.

 23. Emanuels randanmärkningar
 24. – Missa inte att lägga upp Emanuels nya blogg på läslistan. Just nu är han på Gotland och hugger gran, men jag tror det kommer att droppas en del guldkorn ändå. Som det här autentiska citatet av ett autentiskt citat (inför fotografering på expressen)

  “Det är ansiktet som är problemet. Försök se lite sliten ut. Lite kisande tror jag på.”

 25. Ergo
 26. – Fyndigt. Men jag hade passat på att förminska frankrike till ett frimärke. När jag nu hade chansen alltså… (tipstack: @mymarkup)

 27. Realtidssök kom, såg och spammade
 28. – Jag är helt säker på att man är medveten om spam-problematiken. Och jag tror vi kommer att få ett 2010 av väldigt aggressiva policys ute i realtidstjänsterna. Ni vet, vi försvinner från sök på Twitter, vi blir misstänkliggjorda för vår ratio av vånner på facebook, vi meddelas plötsligt om misstänkt aktivitet på vårt google-konto och tvingas svara på ett rad captchas för att visa hur mycket riktig människa vi är.

  Men vi kommer också att se lösningen i form av smartare realtidssök. Den kommer att ta hänsyn till sådant som ”clout” och och titta på hela vår sammanlänkade profilbild innan vi får lov att synas i resultaten. Titta tex på Google profile, med verifierade mailadress, lång trackrecord och övriga tjänster definierade. Det kommer att krävas mycket av en spammare för att låtsas vara en riktigt person. Och då blir gränsen mellan spam och inte spam istället det som är det stora problemet. Kanske redan under 2010.

 29. Breakthrough of the year: Data
 30. – Två saker: Kolla vilka relativt små volymer det handlar om. Jag tror vi kommer att se mycket mer av det här. Företag som blir grymt betydelsefulla, men som bara omsätter ett par hundra miljoner. För det behövs inte mer. Lex Craigslist igen.

  Och sedan: vad har jag sagt om data? VAD HAR JAG SAGT OM DATA? Kom igen nu, sveriges tidningar. Börjar åtminstone skrapa på ytan av den guldgruva ni sitter på.

 31. Rapport från bloggfronten
 32. – Två saker: om ni har träffat Fredrik så inser ni snabbt vilken upplevelse det blir att möta honom i den outfit han har på översta bilden. Han ser ut som den femte medlemmen i fantastiska fyran. Starke Fredrik, typ. Och så med det stora och snälla hjärtat (se andra bilden). Helt plötsligt kan man börja tro på fred på jorden. Jag skojar inte.

  Och så imponeras jag av hur smart http://swecon-afghanistan.blogspot.com/ är. Vilket suveränt sätt för de här hemma att få koll. Bloggen rules!

 33. Twitter / Fredrik Davidsson: Imponeras av @jocke och ha …
 34. – What can I say? Google gillar mig, och jag gillar google ;)

 35. Seth's Blog: It's no wonder they don't trust us
 36. – Det är helt otroligt. Jag har haft exakt den här upplevelsen, precis nu. Och liksom Seth är jag i chock. Fast i mitt fall var det Mcaffee som tjatade. Plus ett par hundra uppdateringar av windows 7. Och Java. Och ett par saker till. När jag trodde att jag nästan var klar och skulle kunna börja testa maskinen för att sedan packa in den i julklappspapper så började VAIOs egna uppdatera guckla. Jag lovar och svär, det tog drygt 3 timmar innan allt var klart. Jag säger som Seth. It’s a race to the bottom. Och det är fan inte konstigt att Mac vinner mark, för om det här ska vara din första upplevelse med en splitterny PC så gör man bara om det så länge man inte vet att det finns alternativ.

 37. Federley får sparken
 38. – Fy fan för politiken. För ett kort ögonblick var jag inne på ett lokalt engagemang, för det verkade vara ett gäng tomtar som skulle styra skutan här i Helsingborg. Som tur är kom jag på bättre tankar. Aldrig, säger jag. Aldrig.