jardenberg kommenterar – 2010-01-16

 1. Brian Williams: Why Jon Stewart Is Good For News : NPR
 2. – Medhåll. En bra post att vila helgens funderingar på. Vem i sverige skulle kunna göra det som Jon Stewart gör?

 3. Facebook Releases Their Version Of Retweets As Twitterfication Continues
 4. – Känns det inte som det saknas lite egen innovation ;)

 5. Nipple Lasers? NPLE LAZRZ!!! – Nipple laser – Gizmodo
 6. – Haha, svaret finns givetvis i kommentarerna. Internet är en fantastisk plats!

 7. Ska samhället ta ansvar för ungdomars framtida allmänbildande mediekonsumtion?
 8. – Johan frågar vad vi tycker. Jag tycker att det är en vacker tanke, men det är ju helt orimlig. Så fort ”samhället” försöker göra en sådan tjänst, oavsett hur mycket det görs på ”ungdomars sätt” (vad nu det är) så kommer det garanterat ändå att bli #fail.

  Resurserna finns redan där ute, det finns redan mängder av bra material för (och av) både ungdomar och andra, men om det inte känns relevant så blir det inte relevant för att det trycks in i en kanal till.

  Jag tror förändringen måste kommer på ett annat plan. Att både vi föräldrar och skolan måste göra det till en fråga i vardagen. Men det är stort, mycket större en sådan här kommentar.

  Till sist, jag blir lite förvånad över att Johan blir förvånad över det här nu. Det känns lite i elfte timmen, minst sagt.

 9. louisgray.com: Forget Oversharing, Blippy Just Proves I'm Boring
 10. – Louis resonerar runt Blippy (som en uppföljare till den mer generella posten om öppenhet: http://blog.louisgray.com/2010/01/how-can-we-expect-companies-to-be-open.html som jag håller med om mycket i)

  När det gäller Blippy tycker jag dock att han gör en för grund analys. Stående för sig själv är Blippy givetvis skittråkigt. Men tillsammans med andra tjänster kan det börja hända massor med intressanta saker.

  OM Blippy får momentum och en tillräckligt stor användarbas tror jag det kommer bli grymt intressant.

 11. stationsvakt: Mouseover på ett träd
 12. – Stationsvakt är en luring ;)

 13. JMW Kommunikation » Blog Archive » JMW Talkshow. Sociala medier och politik med Farmor Gun.
 14. – Håll ett öga här i helgen. Farmor Gun är stencool och med på min preliminärvalslista.

 15. Haiti 48 hours later – The Big Picture – Boston.com
 16. – Bildjournalistik som det ska göras. Och i kommentaren under visar Life hur det inte ska göras.

 17. Haiti: Latest Photos – LIFE
 18. – Jag kan inte ens föreställa mig vilken fruktansvärd situation som råder på Haiti. Men bilder är ett bra instrument för att komma så nära som möjligt. I ett läge som nu, när det behövs massor med akut hjälp och stöd så tror jag bilder som de här spelar en nyckelroll för att väcka engagemang.

  Då är det synd att världens främsta bildpublikation genom tiderna gör det så här dåligt. Jämför med tex the big picture från Boston Globe – där presentationen verkligen lyfter fram bilden. Att ladda om sidor på det här viset, att visa små bilder, att klottra ner miljön… Allt det borde vara under Lifes värdighet.

  Och när bildspelet från Haiti är klart så möts jag av ett mug shot på Hugh Grant och ”You might also like: Countdown Biggest ´90s Scandals”

  Det är nästan så att det är en skandal, det med.

 19. Momento – Diary writing for iPhone and iPod touch
 20. – Snyggt, och om man inte redan är en lifestream-jockey på webben så kan det här vara ett alternativ. Det är frågan om det inte är det ändå, bara för att det är såååå snyggt gjort.

 21. Makthavare » Han ska hjälpa kd med sociala medier
 22. – Hur fan gick det här till? Inte nog med att han verkar vara totalt lost i de sociala medierna, snubben ger 962 träffar på Google och de flesta verkar häröra från den här nyheten – och alla som uppmärksammar att han inte finns.

  På riktigt: hur fan gick det här till?

 23. Brindfors svåra mobilkrasch
 24. http://m.flickr.com/#/photos/jocke66/4277800985/

 25. ETC.se: Tidningsdöden kommer
 26. – Visst är snömos ett bra ord. Tyvärr inser jag att det kommer till användning lite för ofta, men det är ju egentligen inte mitt fel ;)
  Här en kortis från Resume där Anna Serner och jag uttalar oss om tidningarnas framtid. I samtalet var det mycket som handlade om vad man konkret kan göra, men det är ju alltid mycket som faller bort. Nåja.

 27. Google's Eric Schmidt on Gaming
 28. – För att inte tala om hur bra det kan vara att spela planeto;)

 29. Yelp adds check-ins on mobile app
 30. – Snart är vi i ett läge där geolocationspelen verkligen bara är spel. Nyttan hanteras via nyttoappar. Och med lattitude som fundament kan vi ju till och med få påminnelser. En popup notification: “Det ser ut som du är på Koppi, vill du checka in?”.

 31. Beautiful ice-sphere machine
 32. – Nu skulle jag aldrig komma på tanken att ha is till min single malt (som jag fortfarande njuter, trots att det är helt ute. So sue me;) men den här väcker våldsamt ha-begär ändå. Shit så snyggt.

 33. Mediehus byter Microsoft mot Google – IDG.se
 34. – Den 26/1 har jag Lisbeth Knutson i en panel på Dagsvara (http://ifra.se/dagsvara). Det ser jag verkligen fram emot, det är otroligt bra krut i henne. Och även om det ska handla om hur man tjänar pengar på nätet, så kommer jag nog inte kunna undvika att ställa någon fråga om det här också. Strålande drag, och igen, ett som jag slagits för länge. Det känns som det börjar röra på sig.

 35. Svenskar bygger fullstor pekskärm – IDG.se
 36. – Ännu ett Sunstone-företag. Håller verkligen alla tummar för att det här ska gå vägen, har hört mycket gott om dem från mina danska vänner.

 37. On the uselessness of array_merge_recursive() | Good Old
 38. – ”I guess that most people have run afoul of the monstrosity that is array_merge_recursive(). In short a merge of array('a'=>2, 'b'=>3) and array('b'=>4) gives you array('a'=>2,'b'=>array(3,4)) which isn't the result that one would expect.”

  Igen

  ”I guess that most people … ”

  Hugo, please ;)

 39. Postvagnen – Om att länka till bilder
 40. – Livet är fullt av överraskningar. Via min statistik noterade jag mycket inkommande trafik från något som heter Postvagnen och hittade ett otroligt aktivt forum för tågfantaster. Hade jag ingen aning om.

  Och jag hade inte heller en aning om att det utvecklats dedikerade tjänster för dessa fantaster, tex: http://www.tydal.nu/article/trafikplatsoversattare/

  Visste du det här?

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-01-16”

 1. Gillar dina “digests”. Vad använder du för motor? Jag kör Google Reader och har sedan en plugin som visar mina Shared items och mina Notes. Problemet är att till exempel länkar i mina notes inte blir klickbara.

  /P.O.

  Reply
 2. På önskelistan till ombyggnaden:
  En ruta med “Save as draft first” så att man kan göra en redigering innan den går live. Praktiskt om man exempelvis outsourcar länksamlandet, eller kanske vill titta igenom innan det läggs ut. Kanske ändra rubriken exempelvis ifall man publicerar mer än en gång samma dag.
  När man kör Run sparas då inlägget som draft, ej publicerat i WP.
  Vore inte det bra?

  Reply
 3. Håller med om Blippy. Även om tjänsten kan kännas lite udda som helt isolerad som företeelse, känns den desto mer intressant som mashup-ämne.

  Jaså, är det ute med single malt? Var nytt för mig, men man får väl finna sig i att vara ute då.

  Riktigt inspirerande och roligt med Berlingske Media! Verkar vara ett mediehus som ligger i framkant på fler än ett område. Kan tyvärr inte hitta artikeln nu, men har för mig att jag läst en artikel om deras syn på IT som en strategisk nyckelkompetens för framtiden. Hade varit trevligt om fler traditionella mediahus inser det innan det är för sent.

  Reply
 4. Aha? Synd! Hade tänkt kolla på den faktiskt. Kör Lifestream:

  http://wordpress.org/extend/plugins/lifestream

  Den har iofs. en möjighet att köra digest. Problemet med den är att det inte går att köra en separat Lifestream med en uppsättning feeds och en digest med en annan. Har hittills gjort att jag valt bort digesten. Funderar nu på att byta strategi, köra digest via den pluginen och hitta ngt annat för Lifestream-funktionalitet då jag ändå inte är nöjd med hur det funkar heller.

  Reply
 5. Vore riktigt bra. Kör själv Google Reader och kommentarer till shared items. Funkar sådär, och skulle gärna få dem som du säger som “drafts” först för att vid senare tillfälle kunna redigera innan publicering. Skriver man fel har jag inte ens listat ut hur man gör för att editera shared items annat än att ta bort dem?

  Hade hoppats att Google skulle vidareutveckla detta. Skulle göra att Reader hängde ihop bättre med såväl de stora sociala nätverken samt bloggande om det gick att vässa shared items och kommentarerna för det.

  Reply
 6. Jag blev själv lite förvånad ;)

  Men ibland handlar det inte om att fundera på något först utan att fundera på det när tiden är kommen. Den kanske är det så här i elfte timmen. Eller kanske inte.

  Hälsningar från biosalongen.

  Reply

Leave a Reply