jardenberg kommenterar – 2010-02-04

 1. Stora Bloggpriset
 2. – STORT grattis till @farmorgun till priset som bästa politiska bloggare. Det är stencoolt. Coolt också att (om jag ser rätt) ingen av vinnarna är sprugna ur tradmedia, utan ”äkta” entusiastbloggar. Mest ocoolt: att bloggprisets egen sajt inte är uppdaterad med vinnarna, inte ens på morgonen efter. Helt crazy.

  Uppdatering: Däremot har Jan Helin själv gjort en schysst sammanställning. På sin blogg så klart;)

 3. YouTube – Prepeat inkless and tonerless rewritable printer : DigInfo
 4. – ”Erase and print” – en cool termoskrivare. Men prislappen avskräcker nog ett tag till – 40.000 för skrivare och 25 kronor för ett ”pappersark”. Men visst, slå ut det på att varje papper kan användas 1000 gånger så blir det bra ekonomi.

  Nu är jag en vän av läsning på skärmen, men det är inte omöjligt att det här kan hitta en marknad hos ”stora företag som använder mycket papper” ;)

 5. Spotify has much to do before U.S. launch | Media Maverick – CNET News
 6. – Stort intresse, som håller i sig, för Spotify på andra sidan atlanten. Och intressant att se hur ett minnesvärt citat fortsätter bygga hypen: “Spotify is so good,” Mark Zuckerberg, the Facebook founder, wrote on his Facebook page last August.

 7. Facebook Puts Email Addresses on User Profiles Back Into Plain Text
 8. – I all sin enkelhet ett viktigt skifte. Man har alltså bestämt sig för att istället för att välja den enkla vägen, att göra mailadressen svårtåtkomlig för alla, skruvar man på tekniken så att det blir enkelt och nyttigt för användarna – men svårt för maskinerna. Det här är ett skifte i attityd som fler borde ta till sig. Låt aldrig användarna ”betala” för något som tekniken borde lösa.

 9. Davos Interviews: Ning CEO Gina Bianchini Insists Facebook Isn’t A Competitor
 10. – Argumenten för varför varje nätverk står starkt på sina egna meriter är klokt. Men jag tror inte man, likt Jan Helin, kan blunda för det faktum att alla konkurrerar om samma tid. Så det är klart att det finns en konkurrenssituation.
  Däremot ska man ju inte betrakta de andra tjänsterna som fiender som måste slås ner – bättre är att hitta sätt att använda en del av deras styrkor i sin egen riktning. Tex borde givetvis ning få tummen loss med facebook-integrationen. Den längsta tråden ever i deras supportforum är nog den som efterlyser Facebook connect. Det borde säga Gina något…

 11. Så här gjorde jag Surdegskartan (8hbc:)
 12. – Ni förstår att det är rock n roll på fyrans teknikutveckling, eller hur?

 13. Monster Just Dropped $225 Million For Yahoo’s HotJobs
 14. – Stor deal. Komplicerad deal. Absolut nödvändig deal. För det är inte bara craigslist och linkedin. Det är inte ens #nyttjobb på twitter. Relativt snart har vi jobbtjänsternas Marcus Frind på plats. Snart ser vi andra och tredje generationens webbtjänster även på det här området. It’s bound to happen.

 15. Brandad Url
 16. – Så rätt, erik sätter klokt finger på en del av det som är Grubers enorma storhet. Han ÄR branding. Han behöver liksom inte skriva om det.

 17. bisonblog: Nu kan du börja rösta i YABA (Yet Another Blog Award)
 18. – Fredrik är galet snäll, liksom Emanuel (http://emanuelkarlsten.se/02/yaba-missionskyrkan-nedladdning/), Jerry (http://www.doktorspinn.se/2010/02/03/smurftips-141/), @johaneje, @lars_ts, @ptz0n, @joinsimon, @rekyl, @nikkelin och @jonathansulo – det värmer verkligen. Här är en färdigbakad länk om du också vill rösta på mig: http://www.daytona.se/yaba/2010?preselect=318

 19. Hacka Makten
 20. – Jag gillar namnet, det är så där lagom provokativt och väldigt sticky. Och det är bra driv bakom. Kan nog bli bra, det är dags nu.

 21. Rewards and Monetization
 22. – På tal om den här tanken och något Martin Walfisz varit inne på: varför belönar vi inte våra återkommande besökare till mediesajterna. Varför gör vi inte mer ”spel” av våra nyhetssajter. Vad hindrar oss att sockra lite extra för den som kommer tillbaka om och om igen. Alltså precis tvärtom att ta betalt av våra mest lojala besökare. Why, oh why?

 23. Rekord på hd.se och många andra tidningssajter vecka 4
 24. – Precis som Axel Andén var inne på nyligen – volym i fråga om antal sidor ska inte underskattas. Long tail, Gunilla Herlitz, kanske är en bok för dig.

 25. Klart med superpaket
 26. – Sådär ju, nu är man ju snart en funkis uppköpskandidat. Och jag vet precis vem jag tror kommer att köpa. Real soon ;)

 27. ”Internetkunskap” – nytt videoprojekt skall skola skolan i webb! « The Jennie – text och tankar, webb och kommunikation.
 28. – Jag håller verkligen tummarna för att det här landar rätt. Det har alla förutsättningar, med tanke på vilket gäng som står bakom – men svårigheterna går inte att överskatta. Det går heller inte att överskatta behovet. Jag vill vill vill att de här filmerna ska sjunka in hos min femtonåring.

 29. ett liv i mediebranschen
 30. – Ja, det är en konstig bransch, den här. Synd att det inte verkar bli av, Isobel hade varit grym som programledare.

 31. Ett problem med att mäta seriöst
 32. – Jag är också mycket entusiastisk till utvecklingen på det här området. Vi behöver verkligen bättre verktyg. Jag vet inte än om Silverbakk är det bästa, men jag vet att Fredrik Stenbeck är jäkligt bra.

 33. FuckYeahAlbuquerque
 34. – Google before you tweet is the new think before you speak. Men är inte det en rätt tråkig inställning. Vad vore världen utan okoll och missförstånd?

1 thought on “jardenberg kommenterar – 2010-02-04”

Leave a Reply