jardenberg kommenterar – 2010-02-05

 1. lolpics.se: URL 404
 2. – Undrar om ägaren har någon som helst aning om vilken nördig skylt han har. Passar på att fråga igen om det är något du tycker jag ska förbättre ytterligare på min 404: https://jardenberg.se/b/kort-om-en-riktigt-bra-404-page-not-found-alltsa/

 3. Someone Should Patent a Fax Rotator So the USPTO Can Read Upside-Down Faxes – USPTO fax – Gizmodo
 4. – Det här hade varit illa i vilket företag eller organisation som helst, men nu snackar vi alltså om USAs patentverk. Läs, garva, skaka på huvudet och gå vidare…

 5. The $9.99 Ebook Is Dead: Third Major Publisher Hachette Dumps on Amazon – Kindle – Gizmodo
 6. – Och det fortsätter. Undrar om Amazon ens i sina vildaste fantasier kunde föreställa sig att det här skulle hända.

 7. Lawrence Lessig: A Call for a Convention
 8. – Professor Lessig är rasande. Nu manar han till ett demokratiskt grepp som, om jag förstått det rätt, aldrig tidigare har använts i USA! Det här är politik på hög nivå.

 9. Op-Ed Contributor – Microsoft’s Creative Destruction – NYTimes.com
 10. – Från en uppenbar Microsoft-gillare kommer en nästan sorgsen text: Microsoft’s huge profits — $6.7 billion for the past quarter — come almost entirely from Windows and Office programs first developed decades ago.”

 11. Facebook | Six Years of Making Connections
 12. – 400 f*cking miljoner användare, på sex år. Som Planeto-Martin konstaterade lite lakoniskt i morgonchatten ”kurvan verkar inte mattas av” ;) Massor med glimt i det ögat.

  På tal om sex år gammal. Igår drog jag igen en presentation där Facebook vs Aftonbladet igen fick spela en roll. I Sverige syntes inte Facebook i kurvorna före 2007. Och idag är man större än Aftonbladet. Way bigger. Det är helt otroligt egentligen.

 13. An Apology To Our Readers
 14. – Arrington drar ner byxorna. Det här imponerar på mig, gör mig glad och hoppfull. Det är ju inget konstigt att ”anställd” gör bort sig – men att inte mörka, inte hymla, inte försöka sticka under stol – det gillar jag. Transparens FTW. Ansvarstagande likaså. Låt det här bilda skola för de ”nya medierna”.

  Sedan vet jag inte vad jag ska tycka om att @Loic hänger ut vem det handlar om.

 15. Risken med att bli KPI-Junkie
 16. – Med ett eget exempel lyfter Björn ett klokt och varnande finger för kpi-djävulen. Key Performance Indicators är kul, men de ska indikera hur det går för dig, inte styra vad du gör. Kort sammanfattning ;)

 17. Resumé: Facket taget på sängen
 18. – Ett par reflektioner. Vi ser betydelsen av annonsmarknaden för tidningen ekonomi (“Tidningens upplaga har däremot hållit sig förhållandevis konstant.”) – inte ens för pappret räcker det alltså med en paywall.

  Att frilansarna åkte ut, var nog bara en förberedelse för det här varslet. Nu ska det rensas bland de fast anställda, och sedan är det frilansare och rörliga kostnader som gäller.

  60 av 300 på redaktionen. Var femte. Det kommer att kännas i huset. När flyttar man till annat hus?

  Och till sist, jag hoppas verkligen att Magnus Janson tar hand om sig nu, det här kommer att bli jobbigt för honom. Men kan någon få alla att känna sig som vinnare här så är det han. Mr Magic!

 19. Deepedition » En gala för bloggare: Stora Bloggpriset ju
 20. – Bloggrapport från Stora Bloggpriset – och mer om mysteriet med ICA-Stig hittar du här: http://www.ulrikagood.com/2010/02/nar-jag-blev-sextrakasserad-av-ica-stig.html

 21. Martin Spanar!: Konsolideringen fortsätter – MyHeritage köper Verwandt
 22. – I släktforskningbranschen är snart alla släkt med alla. Inavelskonsolidering.

 23. Nicklas Noterar – Flyttar till Kalifornien…
 24. – Och Kalifornien blev nyss ännu lite soligare. Besvärligt för Handelskammaren, hade intrycket att Nicklas behövdes lite där.

 25. Twitter haiku: a great new way to deliver bad news | Books | guardian.co.uk
 26. – Ja, respekt!

 27. Domedagsprofeten Carola Häggkvist
 28. – Är inte Carola alldeles för rolig. Det måste vara regisserat. Vem skriver manus? Söderfamiljen?

 29. Women and Their Guns – Photo Gallery, 34 Pictures – LIFE
 30. – Life gräver i sin bildskatt och kommer upp med … detta? Fascinerande, men hur gick det till?

 31. Massflykt från IE7 till IE8
 32. – Underbar graf. Magisk!

 33. Trist & skrämmande av Axel Schulman ….
 34. – Skrattade gott redan när jag läste inlägget Alex inlägg (http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2010/01/adjo-drinkvagn) men Söderfamiljen lyckas alltid skruva det ett varv till. Shit vad jag njuter av den här läsningen. Hvergang!

 35. Vad är den här grejen med E-nummer?
 36. – Gode vännen @rickmacone är inne på samma spår. Det är en galen hysteri där E-nummer har blivit lika med syntetiskt och farligt. Man misstänker att det saknas lite E948 i vissa sammanhang. Bra rutet Erik!

 37. Pollution in 1/8 | RIPE Labs
 38. – Nördvarning, egentligen med versaler och tre utropstecken – men jag måste spara det här. Och det finns säkert en hel del därute som finner det lika fascinerande som jag. Och för de som inte är ens marginellt intresserade av ip-adresser: move on.

 39. Åh titta! Typografisk poesi.
 40. – T-shirten med tryck är plagget som uppfinner sig själv, om och om igen. En bra sak! idag kör jag en preso i min Copyleft-tröja. För övrigt.

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-02-05”

 1. Måste nog hålla med Carola lite här. Det är ju inget konstigt, det finns enorma mängder kristna som väntar på domedagen i hela världen. Bara här i Sverige som de inte syns och hörs så mycket. I USA dyker domedagsprofeterna upp och förkunnar att uppenbarelseboken blir sann så fort det börjar regna lite.

  Reply
 2. Lawrence Lessigs kamp för ett nytt konstitutionellt tillägg är som taget ur en Grisham-roman. Om någon ska lyckas inleda reformationen av USAs trasiga parlamentariska system, så är det han.

  Reply

Leave a Reply