jardenberg kommenterar – 2010-02-07

 1. Todd Sattersten | Business. Books.
 2. – Transparens FTW. Jag tycker det är underbart när folk kommer ut, öppet, med sina siffror. Det blir så otroligt värdefullt när vi slipper torrsimma och tokgissa.

  Och i de här siffrorna finns mycket som knyter an till de problem jag lyft fram när det gäller tidningarnas dröm om freemium, betalväggar etc. Volym, konvertering och kostnader. It’s a numbers game.

 3. Google Streetcar in Berlin | F.A.T.
 4. – Det började så bra. Smart och hur kul som helst att rigga en gps-tracker på en google streetview-bil och göra en snabb maps-mashup. Men när resultatet sedan blir att man springer omkring med byxorna vid anklarna och skriker ”fock ju guggle” så blir det liksom lite … uddlöst. Tänk så kul det kunde ha blivit.

 5. VINTAGE PALIN MOMENT: Sarah Palin Reads Answers off of Her Hand | Politicususa.com
 6. – Rulla ner en bit och kolla videon. Hade det inte varit så patetiskt hade det nästan varit lite gulligt.

 7. PeteSearch: How to split up the US
 8. – Spännande sätt att gräva fram samband och mönster ur 210 miljoner FB-profiler. Intressant också att han ser en del saker som han inte direkt kan förklara, men att svaret kommer som ett brev på posten i kommentarerna. Bygger trovärdighet i min bok.

 9. snow white mac on Etsy, a global handmade and vintage marketplace.
 10. – Hittat via Mashable, grymt snyggt. Men jag får nog fortsätta med min ”KONTOR” ett bra tag till. Funkar bättre med min image ;)

 11. Looks Like Google May Have A Super Bowl Commercial
 12. – För den senaste kollen på Superbowl ads, kollar du givetvis in @adland. Och när jag skriver det här är det 13 timmar kvar till avspark. Spänningen är olidlig…

 13. Vad många ni är!
 14. – Två saker som behöver sägas igen: ”Bra jobbat”, Fokus ligger verkligen i och gör det så bra. De förtjänar att läsas av alla. Och ”Ta kontakt” säger jag till alla lokaltidningar där ute. Ni borde verkligen, verkligen undersöka vad ni skulle kunna göra tillsammans med Fokus. Det finns stora möjligheter till kvalitetetshöjning, läsarlycka, egna besparingar och givetvis, bättre intäkter.

 15. Låt en tagline ersätta din titel « Du – ett varumärke!
 16. – Via @betaalfa snubblar jag vidare in på den här sajten. Första tanken är att det bara är en samling självklarheter, det här är ju precis det jag står och säger – och lever. Men nästa tanke, när jag tittar på mig själv utifrån, är annorlunda. Jag inser att det fan inte är lätt att ta på vad jag gör. Och att den första frågan jag alltid får, sedan jag tog över Mindpark är: ”vad gör du numera, *egentligen*”. Det finns ett bra svar, och idag ska jag se till att det kommuniceras. Lever det gör jag ju redan,)

 17. Ni vet inte vem Jörgen Elffors var
 18. – Skriv ett tackmail, det är uppmaningen för dagen. Jag har ett par adepter, från olika skeenden i livet, som ibland hör av sig och berättar hur det går. Och alltid lyckas väva in ett tack utan att det känns krystat. Det gör mig alltid lika glad. Så det ska jag också börja göra.

  Och så ska jag kanske plocka upp https://jardenberg.se/?s=söndagscred igen.

 19. xkcd Tech Support Cheat Sheet – now in Swedish
 20. – Så här i ljuset av Facebooks nya design kommer det här väldigt lägligt. Så mamma, om du inte hittar något i nya Facebook – följ det här schemat.

 21. Studenter förbjuds blogga om politik | Inrikes | SvD
 22. – Jag kommenterade den här redan på lördagen, då den gick i Sydis. Nu ser jag att den har dragit iväg något alldeles vansinnigt via SvD. Men jisses. Är världen galen – det här är ju inte ens en fjäder att göra en höna av.

 23. The Internet Nominated for Nobel Peace Prize
 24. – Hur ska man mäta symbolvärdet av sånt här?

 25. Filtrera bort Melodifestivalstweets från Tweetie
 26. – @jocap – vilken hjälte.

 27. Jag vill sitta i Piratpartiets styrelse | Sagor från livbåten
 28. – Göran är en bra kandidat. Han får min röst. Själv är jag lite överraskad över att det dök upp ett mail om att någon nominerat mig till styrelsen. Var det du? Hör av dig.

 29. Vår forskare Martin säger hej! | Good Old
 30. – Hej Martin. Det ska bli grymt spännande att följa vad som kommer ut av det här. Jag tycker det är ett lysande initiativ. Good old är bäst i klassen

 31. Om Åsk Dabitch Wäppling.
 32. – Det här var en bra /about. Jag har som vanligt massor att lära. Söndagsprojekt: städa upp jardenberg.se och jardenberg.com. Välkommen tillbaka ikväll.

 33. Our world may be a giant hologram – space – 15 January 2009 – New Scientist
 34. – Via http://kottke.org/ snubblar jag in på den här över ett år gamla artikeln och fastnar igen. Läser om, läser kommentarerna (och viker mig dubbel), klickar vidare och läser om elefanten och det svarta hålet igen, letar upp lite andra länkar, wikipedar lite, googlar lite till. Åhh, jag älskar internet en lördag förmiddag som den här. Tack!

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-02-07”

 1. #2. Killarna som springer med byxorna nere tilhör inte FATLAB (som bara filmar) utan är random tyskar på gatan och är ett exempel på reaktioner som googlebilen får att blomma upp spontant .

  Reply

Leave a Reply