Bo billigt i New York – och resten av världen

När vi åkte till New York sist testade vi ett alternativ till vårt vanliga hotellboende – och hittade en pärla. Normalt sett brukar man använda Craigslist som verkligen har ett enormt utbud. Jag bevakade ”Vaction Rentals” i två dagar och det var överväldigande. Det går att göra fantastiskt bra affärer där, men det kräver engagemang – i synnerhet för lösa det praktiska så du känner dig trygg med betalningen och villkoren.

Men så kom jag ihåg att jag läst om ett bolag sprunget ur Y-Combinator som byggts av nördar, för nördar. Eller som de själva säger: ”Travel like a human” ;) AirBnB är en mötesplats för den som har en säng, ett rum, eller en lägenhet att hyra ut. Det finns hundratals liknande, men jag som är en sucker för tonläge och manér gillade den här. Och så bloggar de (lite skämt, och lite allvar. Jag märkte faktiskt tydligt hur det påverkade mig. Bloggen gav dem ett ansikte, skapade extra förtroende hos mig)…

AirBnB - busenkelt att hitta billigt boende. Och tryggt.

Upplägget är enkelt. Sök efter ett boende, kolla på bilder och kartor, läs rekommendationer, kolla på ”similar listings” så det inte finns något som passar ännu bättre. Kontakta värden och stäm av detaljer. Klicka sedan på Book, och lägg din bokning. Du betalar in hela beloppet till AirBnB, de bekräftar till värden, håller pengarna tills du har checkat in och bekräftar att allt är ok, sedan släpper de pengarna till värden. En klassisk escrow-service alltså. Kassaskåpssäkert.

Vi bodde i Carlos lägenhet, på 2 street mellan Ave A och B. Klockrent läge i skarven mellan Lower East Side (LES) och East Village. Här är förresten en karta med årets tips.

AirBnB top 40, det är inte bara New York, och det är inte *bara* lågpris...

Och här finns tips om hur du använder din iPhone i New York.

12 thoughts on “Bo billigt i New York – och resten av världen”

  1. Just det här objektet tvivlar jag inte alls på: bra beskrivning, fina fotografier och många positiva kommentarer. Det blir nog en riktig höjdare.

    När man kollar de platser som är lite mer off, som de få lägenheter som är listade för Kuala Lumpur, blir jag dock lite mer tveksam. Men där finns det å andra sidan väldigt prisvärda Hotell-alternativ.

    Reply
  2. började skriva kommentar men den blev så rant-lång så det blev ett numera allt för sällsynt blogginlägg: http://mayerbloggen.blogspot.com/2011/11/hyra-lagenhet-i-nyc.html

    Reply

Leave a Reply