jardenberg kommenterar – 2010-02-13

 1. Google Buzz Trick
 2. – Gammalt facebook-trick får ny fart i Buzz…

 3. If Advertising Is a Bubble, Then So Is Google
 4. – Och jag tror inte att reklam och marknadsföring är en bubbla. I någon mån kommer det alltid att ha en plats. Jag är faktiskt inte det minsta orolig på den punkten. Förutsättningarna förändras hela tiden, möjligheterna också. Men i marknadsekonomin kommer det sannolikt alltid att finnas en post i budgeten för det som vi idag kallar reklam.

 5. 3915636451_5b08ab9073_b.jpg
 6. – Åhhh…

  (förresten, är det någon som vet var det är för ras på den stora, snälla hunden i ”är man stor måste man vara snäll-reklamen”?

 7. No One Knows What the F*** They're Doing (or "The 3 Types of Knowledge")
 8. – Måsteläsning den här helgen. Lova det! ”In fact, if you never feel clueless, and you always know better than everyone else, please let me know, so that I can be aware of how dangerous you are.”

 9. wtfjs
 10. – Underbar nördfest. Komprimerade javascript-wtf:s. Poesi. ”Clearly JavaScript is not the most beautiful, or intuitive, language for maths.”

 11. Google May Offer Buzz Independently From Gmail
 12. – Sammanställning av buzz runt Buzz. In short
  – det kommer med all sannolikhet en variant som är frikopplad från gmail (men den kommer inte att försvinna från gmail, alltså).
  – det är en jäkla röra med användarnamn, gmail-adresser, google-konton, och apps. Google säger i princip bara att det fixar sig, och vi ska se till att alla hittar rätt, och varandra.
  – och integritetsfrågan anser man att man har löst nu genom att göra kopplingen till recent contacts mer uppenbar och enklare att nobba.

 13. Tom Has Finally Reached His MySpace Friend Limit
 14. – När till och med Tom Anderson lämnar MySpace, what remains to keep?

 15. Läsplattor och priset på e-böcker | Henriks blogg
 16. – Henke bjuder på kul konversation med förlagen om eboks-priser.

 17. Filippa K hett på Facebook: "Viktigt att synas där" – Dagens Media
 18. – Jag gillar verkligen Filippa K, vet inte hur många kavajer och jeans jag har. Och deras tshirts är underbara i sin kvalitet. Men på Facebook är de väl ändå inte ”heta”. 6000 fans är ju skitlite för ett så stort och starkt varumärke, men vad värre är den svaga aktiviteten. Det händer ju nästan ingenting, och utöver att trycka ut lite bilder och filmer så är ju Filippa K helt frånvarande.

  Det finns såååå mycket att göra!

 19. Fredagsmoro: Verbatim Challenge
 20. – Medhåll, det är galet snyggt gjort. Utmana gärna JJJ, en rejäl underdog. Har fått stryk tre gånger redan ;)

 21. opassande » Blog Archive » Datalagringsdirektivet, Swift och Ipred
 22. – Emma sammanfattar läget. To the point, men ändå med den personliga twisten som gör att man så gärna läser.

 23. Googles galna flygsimulator – Nätet med Mikael Zackrisson | Google flygsimulator virtuell värld Googleearth internet webbtjänster | Veckans Affärer
 24. – Någon som inte blir galet sugen på en sådan ”flygsimulator”? Ohh yes!

 25. bisonblog: Vintern kom till slut
 26. – Fler kontraster: bilden på glad och van Fredrik i huvudet på bloggen och en ruskigt tung text därunder. Hoppas han inte kommer hem och har tappat sitt leende tänker jag. I så fall är det nog inte vinterns eller FNs fel. I så fall är det Myrdals fel. Jag tycker han borde skämmas.

 27. Hissa och dissa med #surkund och #gladkund | jardenberg unedited
 28. – Yo, vi kan väl försöka lägga det här på minnet och se om vi kan bygga upp en samling med bra kundkritik.

 29. Buzz by Pelle Sten from Mobile
 30. – Här finns ett litet hack så du kan köra Buzz iphone-version på din vanliga dator. Lite pyssel, men det funkar. Och det gör så att man kan använda sitt apps-konto, åtminstone på sätt och vis ;) http://www.google.com/profiles/jardenberg

 31. Kaffekokarkokboken – Bengt Sjöströms lite Försenade dock Fantastiska Fiskrecept.
 32. – Först tror du att det är en vanlig matblogg, men med ett konstigt namn. Sedan börjar du rulla neråt. Och förfäras. Går vidare till en annan bloggpost. Och en annan. Och en annan. Det här är bland det märkligaste som hänt ett kök. Garanterat.

 33. Twingly Live Breakthrough « Twingly Blog
 34. – Smart. Traditionella medier börjar inse att det finns en tid och en plats att slåss, och en annan att samarbeta. Det här är det bästa de gjort på länge!

 35. Wifi scale tracks its users' weight online
 36. – Den här beställde jag idag. Snart tar vi nästa steg i transparensexperimentet

 37. Släpp taget om det du inte hinner fånga
 38. – Jag misstänker att Lotten (trots att hon är min idol) aldrig hört Clay Shirky säga ”It’s not information overload, it’s filter failure”. Ändå är det precis det hon själv säger här, men på sitt alldeles egna sätt. Så bra.

 39. Konferensmecka! Vad, var, vilka och varför… « The Jennie – text och tankar, webb och kommunikation.
 40. – The Jennie tipsar om bra konferenser. Jag ska medverka på ett helt koppel ytterligare under den här perioden, med det får bli en egen bloggpost. Men jag hoppas vi ses i vimlet!

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-02-13”

 1. Jag bryr mig inte så mycket om Myrdahl. Trots allt är ju hans syn på döden osentimental: http://lyrics.wikia.com/Doktor_Kosmos:Jan_Myrda

  Jag är mig själv fortfarande tror jag. Mycket värre för de närmast sörjande i så fall. Men jag kommer bära med mig den senaste veckan både jobberfarenhetsmässigt och känslomässigt. Nyttiga läxor. Och någonstans var det väl därför jag åkte hit; för att lära mig en läxa. Men kanske inte på bekostnad av andra människors liv.

  Tack för stödet hemifrån, det betyder mycket!

  Reply
 2. #4 Måsteläsningen var extremt värdefull läsning. Tack för tipset. Texten beskrev på ett bra sätt funderingar jag själv har haft länge men inte formulerat.

  Reply

Leave a Reply