1. Why Ad Blocking is devastating to the sites you love
 2. – Ars technica testar att blockera ad blockers. Med mixat resultat. Läs posten. ”Our experiment is over, and we’re glad we did it because it led to us learning that we needed to communicate our point of view every once in a while. Sure, some people told us we deserved to die in a fire. But that’s the Internet!”

 3. Foursquare Just Made Your Location History A Lot More Interesting
 4. – SXSW, startar snart, kommer att handla väldigt mycket om geotjänster. Och redan nu börjar det hända saker. Det här gillade jag, låt oss hjälpas åt att kategorisera våra spots i 4sq.

 5. Japan: It’s Not Funny Anymore – tim rogers – Kotaku
 6. – Haha, som Tokyofil åkte den här rakt in i instapaper för senare läsning. Lär behöva det, när abstinensen sätter in. K och jag skulle ju åkt till Japan på torsdag, men jobb har tvingat oss att skjuta på den. Men inte för länge, min längtan är svår. Det är uppenbarligen mindre lätt att tycka om Japan om man bor där ;)

 7. News is a lousy business for Google too cdixon.org – chris dixon’s blog
 8. – ”The reality is that news is a lousy business. Period. Even Google doesn’t make money on it. ”

 9. Means of Me: Gina Tricots modellbyte inte avgörande för kundernas köpbeteende: Jeanette Fors om kommunikation, förändringsprocesser, ringar på vatten
 10. – Tidigare missad, nu upphittad hos @deeped…
  Men jag saknar analysen. Jeanette Fors är ju en klippa (edit, föll bort i första publiceringen: möjligtvis med undantag för när hon kommenterar twitterutvecklingen;), men det här är bara en avrapportering. Varför var intresset för det hår så stort i sverige. Varför säger man en sak i bloggar och i omröstningar och något helt annat på butiksgolvet. En enda ansats hittar jag: ”Det vi kanske glömmer bort i det här sammanhanget är att det oftast är män som engager sig, och inte Gina Tricots målgrupp. ” men det kanske kommer mera?

 11. Apple iPad Oscars (2010) :30 (U.S.)
 12. – iPad-reklam under Oscars. Vilken överraskning ;)

 13. DoGood Replaces The Web’s “Evil” Ads with “Good” Ads
 14. – Den här grejen är sjukt konstig. Jag förstår perfectly well vad de gör rent tekniskt. Men jag förstår inte 1. var deras inkomster ska komma från, 2. hur de kan komma undan med att vara så fluffiga i vilka organisationer de stödjer – och tusen fluffiga besked till, 3. hur de kan ha en sådan text som de har på ”note to publishers” http://dogoodhq.com/publishers och tro att det gör något OK. Gahh, det är så mycket jag inte förstår. Jag tror det här kommer att sluta med en fet smäll.

 15. Binero 2.0 – ÄNTLIGEN!
 16. – Heja Binero. Det här kommer nog att bli riktigt, riktigt bra. Har smygtittat lite på betan, men inte haft tid att hårdköra. Lite på de goda vitsord som andra kräsna testare gett. Hoppas bli migrerad asap.

 17. Sociala medier och politik. Valrörelsen 2010. Del 11
 18. – Brit öser på, nu med bränsle från artikel i SvD

 19. Planlösning för varumärkets digitala sfär | Bjornalberts.com
 20. – ”Kom ihåg att kanalerna för det mesta är i princip gratis men det betyder inte att närvaron är det.”

 21. Veckan som gick – vecka 9 « Same Same But Different
 22. – God måndag, som sagt. Och en god vecka, som @mymlan sammanfattar så här elegant. Måsteläsning, är veckans ord.

 23. Framtidens intranät – alltid där, allt där
 24. – Det här är kanske bra tips, men personligen hoppas jag att man slutar bygga slutna internet intranät. Kan du inte berätta det öppet så ska det antingen inte läggas digitalt, eller kanske rent av inte göras.

 25. The Ask-Our-Computer Service (from 1967)
 26. – Early Google

 27. PURE SCAM! Abiro – Twitizer gör Twitter till en effektiv marknadsföringskanal
 28. – Men herregud. Och det värsta är att han säkert kommer att lyckas lura en hel del godtrogna att betala för det här. Straffslag!

 29. Äntligen är vår Patent Director här!
 30. – Känns som ett enormt fall bakåt för en byra som vill vara en del av den digitala samtiden. Det hade varit mycket vettigare om de hade tillsatt en Collaboration Director.

 31. Bergsäkra åsikter » Roamingspärrar
 32. – Det finns en grandios protektionism från de gamla operatörerna i den här frågan. Och en ren dumhet också, vill jag hävda. Ta datakostnaderna, där det hävdas att de inte kommer att göra något förrän de måste – för att intäkterna är så höga. Så länge man kan ta 150SEK/MB för data utanför hemmanätet så kommer man fortsätta göra det. Som vanligt verkar man inte räkna på hur mycket pengar man skulle tjäna på att byta modell? Alltså:
  Hade jag kunnat göra data för dubbla (eller kanske till och med femdubbla) priset i usa jmf med här hemma så hade jag surfat på i samma omfattning som här hemma – och det borde bli mer pengar än de noll de får från mig nu, eller de enstaka räkningar på 10.000 och uppåt som dessutom ger badwill i pressen.

 33. Customers Ignite a New Era of CRM
 34. – Ahh, en bra matris till. Men du måste göra jobbet – du kan inte bara ta den rakt av så klart. Lokal anpassning FTW:

 35. The Social Media Cheat Sheet
 36. – Jag håller verkligen inte med om vad det står i alla rutorna, och det är så klart väldigt mycket ur ett amerikanskt perspektiv. Men det är bra ändå som modell och tankeföda. Och för att vissa texter är så underbart smarta: ”Unless you’re a bacon company, don’t try to build your brand here. You’ll end up banned from the site without even realizing what happened.”

 37. Ingenting är orginellt. Förutom du.
 38. – No original ideas. Allt är arbetsmaterial. Då kör vi!