jardenberg kommenterar – 2010-03-27

 1. Picture 7lnfk.jpg at iqs.me image sharing
 2. – Och därmed har helgen officiellt inletts. Enjoy!

 3. WikiLeaks
 4. – Här är uppföljningen på onsdagens post. Eller var det torsdagen. Anyway. Det är som en spännande film, men tyvärr är det på riktigt.

 5. Being Funny | Arts & Culture | Smithsonian Magazine
 6. – Den här känns som en bra badkarsläsning. Rakt i i Readitlater.

 7. Eric Joiner's Freightdawg.com – The Logistics and Supply Chain Blog!: Pure Genius: Southwest Airlines Baggage Strategy
 8. – Intressant läsning om hur allt hänger ihop. Marknadsföring, produktutveckling, kundfokus, logistik. Om de nu bara kunde sluta slarva bort väskorna också, så vore ju allt perfekt.

 9. Steve Jobs and Eric Schmidt Spotted Together Again: Photos – Google – Gizmodo
 10. – Paparazzis ;)

 11. Google VP Bradley Horowitz Talks Buzz’s Future, Gmail Innovation, And More (Video)
 12. – Väl värt att lyssna på.

 13. Nytt projekt, bokföring med 3S-metoden
 14. – Hahaha, Sprätta, Scanna, Softa. Hur kul som helst.

 15. Google Apps highlights — 3/26/2010
 16. – Och ett företag till som ”gone google” är Schibsted. Skrev om det tidigare i veckan, men det är värt att tjata om http://www.idg.se/2.1085/1.304837/mejl-aldrig-saker-plattform

 17. Hey, Sveriges Radio – det är faktiskt inte roligt | jardenberg unedited
 18. – Jag vet att det varit mycket SR här på sista tiden. Det kommer snart en förklaring. Men tills dess, länkar till den här för att berätta att jag missade den här underbara formuleringen i botten på url-förlängaren: ”Webbadressförlängaren får inte användas på ett sådant sätt att Sveriges Radios oberoende och trovärdighet kan sättas i fråga.” Hur kul är inte det?

 19. put.io | online storage re-imagined
 20. – Som sagt, fildelningsfrågan håller på att bli en icke-fråga. Lycka till med att kontrollera digitaliserat innehåll, liksom.

 21. Riksdagens syndikeringstjänst – Riksdagen
 22. – Nu rör det på sig. Tyvärr uteblev de förväntade löftena från SMHI och Lantmäteriet igår, men det här är gott nog. På mailinglistan för ”makten och öppenheten” har det diskuterats, och det har redan börjat komma fram externa verktyg för att göra det här datat ännu mer hanterligt. Ska bli otroligt spännande att se alla tjänster som växer fram. Min mailbox var full med tankar igår.

 23. Svenska Riksdagspartier: No you can’t – yet! « inUseful
 24. – Sedan räcker det ju inte bara att ställa skorna i hallen, men det är ju självklart.

 25. lemoon går från 65 000:- SEK till 0:-
 26. – Vill minnas att jag gick på dem ganska hårt för deras prissättning för något år sedan. Och nu backar de alltså till 0. Bra där. Undrar hur lång tid det ska dröja innan de gör en pudel på nästa pärla av visdom: ”Men lemoon källkod går inte open source efter prisförändringen. ”Open source tror vi inte på”, detta då Mindroute vill ta fortsatt ansvar för lemoon.

 27. How Traditional Advertising Agencies Think About Social Media — Blog of Ronnestam
 28. – Jag skulle vilja säga så här: Fans är inget man får, det är något man förtjänar.

 29. Lilla gumman | Statusstress
 30. – Stressstress?

 31. Linköpings universitet: Forskning
 32. – Twittertips från @iKris72 som passade mig perfekt. ”Kan igelkottar ömsa skinn”, ”Bajsar ormar”, ”Varför snörvlar man när man gråter”. Jag kan förlora mig en vecka på sådana här sajter.

 33. Peter Sunde om Flattr « Same Same But Different
 34. – Det finns en skön filosofi här och Sunde är en skön lirare. Men jag har ändå svårt att se de uppenbara skillnaderna mot andra sköna system som tex tipjoy, som nu är i deadpool. Jag väljer hur som helst att heja på, för Peters sista mening säger egentligen allt.

 35. Bilder från WPNight med Matt Mullenweg | Carlbom Foto
 36. – Bra wordpress-drag nu. Tjoho!

 37. “If it’s not online, it’s not really public” — Doktor Spinn
 38. – Texten på den här sliden är lånad från det här projektet: http://publicequalsonline.com/ och jag kommer att skriva mer om veckan som gick med debatt om ”makten och öppenheten” på både #webbdagarna, #adbj och #offdata / #psisem

  I väntan på det, kolla in @tomaswennström briljanta preso på den ekonomiska sidan (jag tog demokrati-spåret) http://www.slideshare.net/tomaswennstrom/ppen-offentlig-data

 39. Rupert Murdoch's pathetic paywall | Jeff Jarvis | Comment is free | guardian.co.uk
 40. – Jeff Jarvis drar till med storsläggan.

  By building his paywall around Times Newspapers, he has said that he has no new ideas to build advertising. He has no new ideas to build deeper and more valuable relationships with readers and will send them away if they do not pay. Even he has no new ideas to find the efficiencies the internet can bring in content creation, marketing, and delivery.

  Instead, Murdoch will milk his cash cow a pound at a time, leaving his children with a dry, dead beast, the remains of his once proud if not great newspaper empire.

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 2010-03-27”

 1. Jocke, tack för intressanta och inspirerande länkar! Har du ett Delicious konto där du samlar dina länkar?
  Ana

  Reply

Leave a Reply