jardenberg kommenterar – 21 Dec, 2010 #jjk

 1. Ett mikrolån istället för julklapp | Beneath a Steel Sky
 2. – OK, vi börjar här idag (lite försenat, damn you early skype meetings)

  Jag puffar för Kiva så jag blir blå, och ser helt ärligt ingen anledning att problematisera det. För alternativet är i de flesta fall att vi ”vi sitter i våra safe european homes […] medan romtryffelkaffet bryggs i köket” och INTE klickar i lån som faktiskt gör skillnad.

  Så jag tycker inte vi behöver be om ursäkt för att vi väljer ett effektivt sätt att bry oss. Vi behöver inte ens be om ursäkt för att låter våra egna intressen spela in i våra val. Det kallas för engagemang ändå. Det är en bra sak.

  Nu kör vi. Dan före dan, före dan, före dan, före dan, före dopparedan. Plask i grytan och rock on!

 3. Understanding Your Exposure in a Social World
 4. – Nej, det betyder att vi omdefinierar ”privacy”. Det kommer jag envist fortsätta hävda.

 5. Helsingborgs stad – Konserthuset
 6. – Haha, ni anar inte. Igår satt K hela eftermiddagen och stångades med Episerver. Hon lyckades iaf skrämma lite liv i förstasidan, få in lite video på undersidor etc. Men det är fascinerande att se ett CMS som anstränger sig så hårt för att motarbeta sina medarbetare.

  I mars ska det bli ny sajt. Episerver då också, men iaf en ny och mer anpassad profil. Och förhoppningsvis ett lite annorlunda publiceringsflöde ;)

 7. Foursquare Already Getting Almost One Photo Upload Per Second
 8. – Foursquare tar rygg på Gowalla och firar dem miljoner användare med att släppa en uppdaterad app med fokus på bilder, kommentarer och minnessamlande. Jag tror det är helt rätt spår. Och jag tror Det kommer fortsätta gå bra för 4sq.

  Annars är jag mest uppskuttad över uppdateringen till 3.0 av Camera+ även om jag inte hunnit testa än.

 9. Al Franken: The Most Important Free Speech Issue of Our Time
 10. – Al Franken fortsätter lyfta de viktiga frågorna om internets framtid. Eller snarare, vilken sorts internet vi vill ha i framtiden. Jag är som vanligt lite kluven när det gäller reglering av marknadskrafterna. Men när man vill tvinga fram öppenhet är det svårt för mig att hålla mot. Jag hoppas verkligen att både jag och Al slipper bli upprörda ikväll.

 11. Forget Journalism School and Enroll in Groupon Academy – Elizabeth Weingarten – Technology – The Atlantic
 12. – Jag slås av likheterna med smartskallar som Blondinbella. Att verkligen på ett djupt plan, verkligen alltså, ha koll på sin publik är nyckeln. Här får vi lite insyn i hur oerhört noga Groupon jobbar med sin copy.

 13. Tidningschefernas utmaningar | Medievärlden
 14. – Jag fascineras av den insikt som uppvisas här. Frågan är varför det ser så annorlunda ut i handling.

 15. Premiär för DI+
 16. – Mest intressant är väl egentligen att DI släpper med en gratisperiod. Ska vi gissa att det tyder på fantastiska försäljningssiffror för de News+ publikationer som gått ut med en hårda prispolitik från början. Eller kanske inte?

 17. Letsbuyit.com – Wikipedia
 18. – Hade mentorsmöte med en av mina adepter häromdagen. Han går på en väldigt affärsinriktad skola och det är klart att det är mycket internet som snurrar i skallen på dem. Därför blev jag lite förvånad över att höra att man inte alls pratar om den svenska historien på området. De har inte haft Letsbuyit eller boo.com uppe alls. Inte heller de svenska framgångarna har gåtts igenom. Jag tycker det är synd. Och skam.

 19. AppleInsider | Apple TV, iTunes downloads slowed by Google DNS
 20. – Ta mig fan. Jag har kört med googles dns sedan starten och tyckte att uppslagningarna flög fram jämfört med Comhems DNS. Allting har varit guld. Förutom att Youtube strulat en hel del. Testa att byta tillbaka DNS nu och minsann, youtube flyger fram. Amazing. Känner mig som en n00b.

 21. Att sälja med sociala medier « Fyra nyanser av brunt
 22. – 25% konvertering på att lyssna efter köpsignaler i sociala medier. Galet bra, i synnerhet som jag tror det kan leda till mer än singlesales. Men det gäller att tassa försiktigt. Man får inte upplevas som för på. Jag är själv en av de som kan vända på klacken och gå ur butiken om inte personalen tar min hint om att jag vill vara ifred. Detsamma gäller i den digitala världen.

  Men om man närmar sig försiktigt och är mottaglig för sammanhanget så tror jag det är hur bra som helst. Och med 25% konvertering är det ju värt att låta det skala.

 23. Välkommen till nya DN.se – DN.se
 24. – Stort grattis till @bjornhedensjo. Jag har varit med tillräckligt många gånger för att veta vilken anspänning det är. Och stort tipp på hatten för att ni bevarat gamla urlar. Heja!

 25. Design Fetish: Minimalist Packaging
 26. – Jag blir ju helt förälskad. Så. Snyggt!

  Jag vill också bli avskalad.

 27. Watch How WikiLeaks' Mirrors Spread Around the World [Google Earth]
 28. – När jag satt i morgonsoffan fanns det ett hundratal. Det här är en vacker effekt. Notera att nätet har en förmåga att mobilsera sig för the commons good, vi har aldrig sett en sådan här aktivitet för en äkta barnporr-sajt, eller hur?

 29. Snart två år med Kundo: En summering
 30. – Heh, jag var där när Kundo startade. Och jag får nästan varje vecka frågor om jag kan rekommendera dem. Gissa om jag kan. De är ett verkligt coolt gäng. Lärdomarna är kanon, hinner du inte annat så läs iaf dem.

 31. Google explores the human body with HTML5 – USATODAY.com
 32. – Nej, det här är inte ”a pretty cool display”. Det här är helt sjukt läckert. När jag ser det här (i Chrome) så blir min första reaktion: hur fan lyckades jag lära mig något om människokroppen alls? Hur kan man förstå hur det hänger ihop utan visualiseringar av det här slaget. Det är ju inte magi, det är beyond. Ingenjörskonst.

 33. Jag remixar Petters insamling och sponsrar dig som vill testa mikrolån | Psykologifabriken
 34. – Titta så härligt. Pay it forward. Jag gav bort lån, och nu gör John detsamma.

 35. Open Letter to Mr. Michael Moore « Juridikbloggen
 36. – Hahaha, skjutjärnsjuristen är lite syrak. ”2: In some countries the Government runs a little judicial system of its own, on the side. I know that some countries even run little torture camps, so to say, outside the borders of the country where it is said that normal rules don’t apply. ”

 37. Mat ombord – inget för finsmakare
 38. The Blog Tree infographic by Eloqua and JESS3 — It's All About Revenue
 39. – Inser, till min fasa att jag läser nästan hela det där trädet. Så typad jag känner mig… Vore kul att rita ett svenskt träd. Om jag hade kunnat rita. Och om jag hade haft tid över…

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 21 Dec, 2010 #jjk”

 1. Jag är också imponerad av Blondinbella. Intervjuade henne för nysläppta boken “Mediababe – nio steg till framgång med hjälp av media”. Tror att hon och bloggarna är framtidens tv-programledare. De bästa kommer att bygga egna plattformar tack vare bloggen, webbtv-formatet och en växande fan club som de tar med sig till produktionsbolag och tv-kanaler när de vill växa.
  Blondinbella är befriad från föreställningen hur en karriärstidning (Egoboost) för unga tjejer skall vara. Och ärligt talat finns det ju ingen alls. Tack vare sin förmåga att bygga relationer kommer vi få se henne i många mediefönster och format i många år fram över.

  Reply
  • Ja, men varför skulle hon vilja bli tv-programledare, egentligen. Du kanske har rätt ett par år till, men på sikt kommer väl ingen att vilja välja bort sitt eget medie för någon annans?

   Reply
 2. Jag hade en ide att göra en historielektion baserad på kickad.nu så dagens unga kan kontakta alla 00-entreprenörer för kunskap och kanske tom. kodbas. Är stort fan av genvägar till mål och recycling.

  Reply
 3. Gah! Hittar denna länklista långt bak i min Reeder och #10 fick mig att jubla högt! Har stört mig så förbannat på hur segt och dåligt Youtube blivit, på en 100mbit-lina ska man bannemej inte behöva förbuffra ett lågupplöst videoklipp. Och tada! Google DNS var boven! Har dragits med det problemet i nästan ett år, haha.

  Reply
 4. Förmodar att du menade punkten 10 angående vårt twittersamtal. Säger mig inte så mycket i dagsläget men verkar ändå intressant. Jag lär mig dock sakta och så småningom jag kanske får en aha!!! Tack för ditt svar;-)

  Reply

Leave a Reply