jardenberg kommenterar – 26 Dec, 2010 #jjk

 1. Mina första två år som bloggare | The Brand-Man
 2. – Brandmannen har skrivit så otroligt mycket bra under året, och hans medvetna arbete med att bygga bloggen har varit en fröjd att följa.

  Så hans ord får inleda julhelgens #jjk. Det har inte blivit någon sedan den 21/12, först pga tekniska problem, sedan pga fokusproblem, och sedan teknik igen. Mea culpa, det mesta.

  Resten av den här helgen, fram till nyåret ska jag försöka hålla ångan upp, och jag tänker göra det uteslutande med kommentarer via Flipboard. Det blir ett intressant, och lite otäckt test ;)

 3. Andas
 4. – För min del, till minne av Patric Malm http://hd.se/familj/2006/10/31/patric-malm-avliden-ledde-av-nya/ – en underbar vän, inspirationskälla, livsnjutare.

  Och om du inte redan är donator, bli det nu! http://www.donationsradet.se

 5. Räckvidd inget med inflytande att göra
 6. – Det här med inflytande är något jag funderar mycket på. Ibland får jag höra att jag har stor påverkan i min lilla del av bubblan. Jag vet inte hur det är med det, mätt i absoluta tal. Men jag vet att mitt arbete online får ut mig på i en jäkla massa sammanhang offline – och där kan jag vara en grön prick och se saker hända. Oavsett om det är en enstaka hög vd, en konferenspublik på 1000 pers, en gymnasieskola, eller rotaryklubb eller cheferna i Skurups kommun. Jag gillar det skarpt och försöker verkligen förvalta förtroendet.

  Ett löfte inför 2011 är att försöka vässa mig online också. Det ska bli ännu nyttigare att hänga med mig på nätet. Inte för att jag vill ha större inflytande, utan för att jag vill ha bättre inflytande. Skillnaden är väl helt glasklar hoppas jag.

 7. Flickr Should Have Built Instagram. But They Didn’t. Here’s Why.
 8. – Intressant resonemang runt flickr, en av mina favorittjänster. Men minst lika intressant är att Quara dyker upp allt mer som källa för initierade kommentarer.

  Är det bara jag som tycker mig ana en ny hörnpelare i framtidens journalistik?

 9. Score A Kindle This Morning? Here's How To Load It With Free Google Books
 10. – Och det funkar lika bra för iPad och iphone…

 11. Hej chefen, alla firar inte som du
 12. – Jag tycker det är smart och tveklöst samhällsekonomiskt fördelaktigt. Om jag inte missat uppföljningen är det här en fråga som lär stå i nya Liberaldemokraternas program. Heja!

 13. Buy hardcover | Cory Doctorow – With a Little Help
 14. – Läser lyriska unboxingrapporter och det står allt mer klart att det inte är svårt för den gamla underhållningsindustrin att överleva. Den måste bara lära sig paketera.

  Annat underbart paket just nu är Springsteen-boxen “the promise”. Det är så snyggt att jag får gåshud varje gång jag tar fram det.

  Svindyra paket som känns, länge. Upplevelse, inte bara i lurarna utan för ögonen, händerna, själen.

 15. great execution
 16. – Det är lite glesare mellan topparna numera, men den här var ju makalöst fyndig. I synnerhet med managmentspeakhatten på.

 17. Did Facebook kill the Christmas card?
 18. – Well SMS har äntligen fått uppleva en dipp. Det är dags att revidera den snygga relationslöken (googla) som @hepp ritade på mindparktiden. Den som fick mig att lägga ner familjenytt. Bra beslut, bara en smula lite för sent.

 19. Is What WikiLeaks Does Journalism? Good Question
 20. – En bra sammanställning runt frågorna som alla ställer sig. Inga svar, mer än “get used to it”, men det är ju det enda vi kan vara säkra på…

 21. Att vara sju år och ha webben som lärplattform – #NewDeal
 22. – Titta på detta! Fundera. Reflektera. Tack till @joakimvol för tipset!

 23. Most Common Mistakes in Screencasting
 24. – Bra tips, eller hur? Hur sköter jag mig? http://www.vimeo.com/12533889

 25. Årsbästalistan 2010 | UDbloggen
 26. – Grymma UDbloggen levererar en läsvärd årslista. Åhh vad jag gillar. Men det vet ni ju ;)

Leave a Reply