jardenberg kommenterar – 21 Jul, 2010

 1. YouTube – www.anagina.blogg.se “Fjortis Fanta & Rosé”
 2. – Fenomenet anagina (tack för tipset där på kallis @emanuelkarlsten) slaktar ett par andra fenomen på ett lysande sätt. Elaine Bergqvist kunde inte gjort det bättre ;)

  Anyway, onsdag. Möten på stan och skrivtid mellan varven. Jag gillar den här sortens semester…

 3. Om man kallar sig socialdemokrat; varför då propagera för ett annat parti? – riksdagsval 2010
 4. – Jag vet inte hur den här länken kommer att se ut efter ett tag – men det är alltså en knuffsida för ett inlägg från Martin Mobergs blogg. Ett inlägg som inte finns längre. Blev det pinsamt att hacka på Laakso (se nästa länk)? En som inte skäms för att kräva rättning i leden är Claes Krantz, en allt konstigare filur…
  http://claeskrantz.se/arkivet/5816 och så historielös dessutom.

 5. Piratpartiet kan behöva kamrat +2,5%
 6. – Ohhh, vilken cliffhanger. Blev Laakso månne piratifierad under sina dygn i kollektivet på Stora Torget? Bra post hur som helst, och jag hoppas verkligen att fler hänger på, alltså de som traditionellt placeras i andra läger än de lila.

 7. How Spotify plans to keep its 500,000 paying users loyal
 8. – Spotify anställer: “Premium Manager – Anti-Churn” Så otroligt bra och klokt. Fokusera på de kunder du har, håll dem lyckliga, få dem att stanna kvar – och du får en underbar bonuseffekt på köpet.

 9. EU-kommissionen godtar det ändrade svenska presstödet
 10. – #FAIL (även om frågan verkligen lever på den yttersta marginalen numera)

 11. What your Twitter @name says about you*
 12. – Japp, jag är ganska nöjd med @jocke. Men det är lite kluvet det där med jocke och joakim. Jag har lagt mest fokus på joakim jardenberg, men jocke jardenberg verkar ta över när andra skriver om mig. Och som den slav under crowden jag är så får jag väl anpassa mig. Eller? (För jag har verkligen inget emot varianten.)

 13. New Google Images Design
 14. – Det var på tiden. Tyvärr gör det problemet med att äga sin bildserp plågsamt tydligt. Är ganska nöjd med vanliga sökresultatet på jardenberg, men det här behöver jag göra något åt. http://www.google.com/images?q=jardenberg Nikke, what to do?

 15. Presentation: Six Digital Trends to Watch
 16. – På aktuellt tema. Slide 21: ”Encourage employees to advocate responsibly”.

 17. Crafty developer sneaks a $.99 tethering app into the App Store, disguised as a flashlight.
 18. – Lite kul att skärmen är piratlila när applikation är i working mode. Men shit så märkligt att den här slank genom apples kontroller. Och shit vilken märklig musik i filmen…

 19. Exclusive first look at “revolutionary” social news iPad app: Flipboard — Scobleizer
 20. – Scoble är lyrisk, men jag vet inte. För mig, som knarkar min RSS-feed känns det här som en personlig disruption. Jag kommer ju att hamna helt ur synk i nyhetsläget om den här inte är kopplad till Google Reader, både in och ut så att säga. Men jag är nog inte målgruppen (även om jag borde vara, med tanke på att scoble och jag inte ligger så långt från varandra;). Tyvärr kan jag inte testa fullt ut, får bara en massa sådana här http://www.flickr.com/photos/jocke66/4814010109/

 21. Cornucopia?: LRF/GrowSwede: Utöka krukavgiften till att omfatta spadar
 22. – Kopieskattproblematiken välformulerad

 23. Reddit Goes Freemium In Huge Social Experiment
 24. – Otroligt spännande att följa. Reddit är ju liksom inte vilken Time Inc. som helst. Här snackar vi tajt community, vilket kan komma att visa sig vara både en fördel och en nackdel när det kommer till kapitalisering. Alla ögon på den här utvecklingen. (och jag ser att det redan diskuteras livligt på reddit)

 25. Sweden Gets A Pirate-Friendly ISP
 26. – Det var som fan. Nipes projekt (som jag stöttat med lite tankar och kontakter enbart) får attention på TNW. Det är stort och bra. Projektet? Jag håller alla tummar, men är inte helt övertygad om att det flyger.

 27. Event Marketing With Social Media | Social Media Examiner
 28. – Konkret och utan fluff. Men visst, kanske alleles förenklat. Addera eget kött och blod, svett och tårar för högre sannolikhet till framgång. Generositet FTW.

 29. Despite Controversy, Pencake Is the Largest Known Quiz Developer on Facebook
 30. – Hmmm, man kanske borde satsa på en Facebook-buren quiz och göra allting rätt istället för så halvfel som alla succéer gör och ändå blir succéer. Det låter som en tanke;) *

 31. Apple brought in $15.7B in revenue last quarter from millions of Macs, iPhones, iPods and iPads
 32. – Det här är alltså ingen startup, utan ett moget bolag som levererar ett kvartal med upp $6 miljarder mot föregående kvartal. Det är sjukt. Imponerande. Och så nyfiken jag blir på vad det är stevo tänker göra härnäst. I den lilla skalan önskar jag mig intensivt en rejält ombyggd och upphottad Air. Min gamla trotjänare sjunger snart på sista versen tror jag. Men han tänker nog större tankar än så…

 33. The failed attempt of making the McDonald’s “BK King” bun film viral….
 34. – Haha, viral backfire with a vengeance ;)

 35. Zynga! Mafia Wars-bensin och Farmville-baguetter i USA
 36. – En bra påminnelse för de som tror att Zynga bara jobbar viralt. Deras stora grej är såklart en variant på The Facebook Effect, men de gör mycket annat för att boosta. Något de, men inte alla, sannolikt behöver. Planeto kommer att erövra sitt hörn av världen utan slurpees. Wait and see ;)

 37. Den politiska bloggosfären – så ser den ut.
 38. – Jag var en av dem som omedelbart gjorde kopplingen till Hans Rosling – trots att Martina inte slukade något svärd. Presentationen var stencool ändå

5 thoughts on “jardenberg kommenterar – 21 Jul, 2010”

Leave a Reply