jardenberg kommenterar – 22 Jul, 2010

 1. Solutions That Stick, Garment Guard and more!
 2. – Osannolikt. Hittar via http://fashionista.com/2010/07/holy-crap-stick-on-fart-neutralizers-are-things-that-exist/ och vet inte vad jag ska tro. Eller varför…

  Nå, nu kör vi. Ännu en halvsemesterdag i paradiset.
  Och om du trodde du skulle slippa undan så enkelt – tänk igen
  http://www.youtube.com/watch?v=dcXp53Dk48Y

 3. The Lost Tribes of RadioShack: Tinkerers Search for New Spiritual Home | Magazine
 4. – Härlig läsning. Vad kommer närmast här hemma? Clas Ohlson? Teknikmagasinet? Kjell & Co?

 5. The iOScars
 6. – Undrar vad the academy kommer att tycka om de här. Jag har för mig att de vaktar Oscar intensivt. Men jag tycker det är en kul sak, kanske inte helt otippat ;)

 7. Interview With Tim O'Reilly on Reasons to Give up Some Privacy
 8. – Om avvägningar. Svåra sådana.

 9. End Call button for the iPhone 4
 10. – Folkhumorn känner inga gränser. Internet, I love you!

 11. Search Analysis with Google Analytics
 12. – Sommarledigheten är en bra tid för att ta tag i sådant som kanske inte hinns med i vanliga fall. Som att gräva lite lite djupare i statistiken och sätta upp sådana här bra saker!

 13. Tips for a Startup Infographic
 14. – Roligt och lite smart flödesschema. Men det här, hittat via @sandrina är bättre http://www.picamemag.com/are-you-happy/

 15. Skype – The Big Blog – iPhone update: now supports multitasking, no additional charges for calling over 3G
 16. – Skype blev nyss riktigt användbart i min iPhone. check it out now!

 17. A Case Study of “Designed By Developers”: Stack Overflow
 18. – Mycket intressant diskussion om formen på stack overflow. I synnerhet som den fortsätter i kommentarerna och kommer att fortsätta länge till.
  Men det som är fascinerande, och som aldrig upphör att fascinera, är hur mycket tid vi lägger ner – obetalda och oombedda – på att försöka förbättra varandra produkter. Det är en fantastisk tid vi lever i.

 19. Please remain calm: The Earth will heal itself – The Globe and Mail
 20. – Åhhh, så skön han är.
  ”The Earth doesn’t care about any of these governments or their legislation,” Prof. Laughlin writes. “It doesn’t care whether you turn off your air conditioner, refrigerator and television set. It doesn’t notice when you turn down your thermostat and drive a hybrid car.”
  Men det tror jag inte alla tycker ;)

 21. Too Successful, Flipboard Flops At Launch
 22. – Värsta mardrömmen. Och nu måste man alltså hitta in till den här instruktionen (http://getsatisfaction.com/flipboard/topics/flipboard_is_over_capacity#reply_3029900), ladda ner en ny version av appen och sedan ställa sig i kö. Så synd. Eller som någon sa på twitter http://twitter.com/ejwcom/status/19232342908

 23. Facebook | 500 Million Stories
 24. – Bara så du inte göra samma misstag som någon besserwisser när http://digitalpr.se skrev om det här igår: det handlar om aktiva användare. Det handlar inte om att man räknar döda och passiva konton, är du inte inloggad under de senaste 30 dagarna finns du inte med i statistiken.

  Jag har alltid respekterat FB för att man rapporterar användare och inte konto på det här sättet, och blir lite ledsen att det inte är mer känt.

 25. Social Media's Critical Path: Relevance to Resonance to Significance – Brian Solis – The Conversation – Harvard Business Review
 26. – ”Always pay it forward and never forget to pay it back…it’s how you got here and it defines where you’re going.”

 27. After More Downtime, We Ask: Can Twitter Truly Scale?
 28. – I en länk lite längre ner kommenterar Fred Wilson Twitters problem med att skala, men det här är mer ingående. I det här ljuset är det än mer fascinerande att Facebook klarar av sin teknik så väl som man gör numera.

  Jag hoppas ändå att framtida smartskallar väljer att lära mer av twitters problem än av Facebooks lösningar så att vi inte ser fler centraliserade system. Internet har en underbar arkitektur som lägger grunden för oändligt skalbara distribuerade system. Jämför tex med hur mailen funkar – that’s the way to do it (och nu menar jag rent tekniskt, alltså)

 29. Det är jag som är Anna « Word up, Anjo
 30. – Littorin är ohet, jag vet. Men den här läste jag ikapp igår och tyckte förtjänade mer länkkärlek. NB, jag har ingen som helst insight eller åsikt i sakfrågan, men jag älskar att läsa twistade texter om aktualiteter.

 31. ejw.com || Minimum Respectable Product
 32. – En inte helt ovanlig take på release early/mvp tanken. Men jag tror nog att de flesta trots allt, i sitt interna mindset, ser en ”minimum respectable product (MRP)” framför sig när vi pratar release early. De flesta är ju inte helt dumma i huvudet, vilket jag tycker det ligger en antydan till i den här texten. Länkar ändå, eftersom det är en grymt viktig fråga för alla startups. Reflektera över det här iaf.

 33. Roster « six items or less
 34. – Hittade en intressant artikel http://www.nytimes.com/2010/07/22/fashion/22SIXERS.html men eftersom den ligger bakom inloggning så vill jag inte länka direkt till den (nu börjas det…). Six items or less handlar om kläder. Det är så många plagg du får plocka ut att använda under en hel månad. Ur artikeln i NYT:
  Her revelation at the end of 31 days, after her husband still had not noticed, even when she wore her floral-printed pajamas to do yard work: “Obviously, I didn’t need all of these clothes.”

 35. Fred Wilson: Apple is “Evil” and Facebook is “a Photo-sharing Site”
 36. – Jag är ett stort fan av Fred Wilson, och läser hans blogg med lupp. Men här är det mycket som blir konstigt. Han är mer provocerande än candid, tycker jag. Men ändå – respekt!

 37. Därför behövs piratpartiet i riksdagen | Thomas Hartman | In The Pendent
 38. – Det som började med posten från Erik Laakso igår har under dygnet vuxit till en otroligt spännande och mångfacetterad diskussion. Det är sådant här som återbygger politiken till en vital kraft.

  Jag brukar ju ofta klaga på att allt vettigt samtal slits sönder ett valår, men här är det ju precis tvärtom. Den här frågan hade knappast kommit upp på agendan om det inte var val i september.

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 22 Jul, 2010”

Leave a Reply