jardenberg kommenterar – 21 Sep, 2010 #jjk

 1. YouTube – OK Go – White Knuckles – Official Video
 2. – Det här måste vara deras mest imponerade video ever. Vem är galen nog att ens försöka sig på en video med massor av hundar – i en enda tagning. Jisses!

  Det är när jag ser sånt här som jag inser att jag backar undan för får många saker, för att de verkar för svåra. Och då backar jag ändå inte för mycket ;)

  Idag är det resdag, mötesdag och arbetsdag. Imorgon är det webbdagarna i malmö. Ses vi där?

 3. Why Our Schools Suck, The Movie
 4. – ”Get ready to get mad and get motivated.”

 5. Themed ads in Custom Search
 6. – Åhhh, jag måste verkligen hitta tid att ta tag i http://mediesok.se/ || http://skanesok.se/ och alla de andra. De kan bli utmärkta MFA-sidor med fin whitelabel-twist. Men när ska jag hinna?

 7. Digital Marketing: Security Tech CAPTCHAs as Advertising – Advertising Age – Digital
 8. – Jag tycker det är en kul idé. Att göra nyttigt av folks dumtid är smart, tex genom hela useful games-rörelsen. Och vi har ju länge hjälpt OCR-maskinerna på traven i captchas. Visst. Å andra sidan tror jag inte det här är självklart bra för annonsören. Capthchas är något vi vet behövs men som vi i grunden tycker väldigt illa om. Är det verkligen det en annonsör vill associeras med?

 9. Girl, 14, fears 21,000 party guests after Facebook invite blunder – Telegraph
 10. – Internet, man måste älska det: ”At one stage, 21,000 Facebook users had clicked the RSVP button signalling they would attend the party, including fake celebrity accounts in the name of Justin Bieber, Professor Stephen Hawking, Stevie Wonder, Susan Boyle and Rick Astley.”

  Men mamman då?
  ”Her party is cancelled and she will be lucky to get a birthday card from me after this.” Pffft. http://farm3.static.flickr.com/2505/4026593935_4e3e07b8f4.jpg

 11. Apple buys Swedish face-recognition company Polar Rose? | 9 to 5 Mac Apple buys Swedish face-recognition company Polar Rose? | Apple Intelligence
 12. – Det har ju varit på gång ett tag, och nu verkar det vara i hamn. Kanske inte precis den utveckling man trodde för ett par år sedan när Polar Rose fick massor med attention från WEF bla, men bättre än att bara stänga butiken. Jag har alltid tyckt att det varit mer än service än en tjänst hur som helst.

  Och Nikolaj då? Well, han är lika cool som vanligt. ”no comments, but i’m a happy camper as always :)”

 13. foursquare – Introducing foursquare 2.0: Tips + To-Dos + Add to foursquare + More!
 14. – 4sq försöker flytta ur sitt hägn. Det tror jag är smart och riktigt. Snabbt test: https://jardenberg.se/annexet/ (ska fixa sedan, satt på dålig lina och det här var vad jag orkade åstadkomma med bara iphonen i handen…)

 15. Sverigedemokraternas medlemsregister publicerat
 16. – Nikke skriver mer om det jag länkar till och kommenterade tidigare i natt.

 17. Liten kort notering i kanten
 18. – Jag delar Niclas kluvenhet, smärta och sorg här. Som jag sa till femtonåringen över middagsbordet igår: det är inte ok att vara in i själen övertygad demokrat och samtidigt säga att man inte tolererar en del av riksdagens invalda, som resultat av ett demokratiskt val.

  Det vi inte ska tolerera är själva idéen som SD står för, och sättet att förändra måste vara dialog. Det är inte längre ok att försöka tiga och isolera. Vi kan känna avsky inför deras agenda men vi måste respektera dem som folkvalda.

  För egen del, jag fortsätter att inte umgås med det lilla fåtal i bekantskapskretsen som visat sig vara sympatisörer. Det är för mig en annan sak, jag vill helt enkelt inte ha sådana vänner. Men i alla andra sammanhang tar jag diskussionen istället för att avvisa.

  Om fyra år ska allting se annorlunda ut.

 19. Nytt: Jerry Silfwer till Whispr Group Inc.
 20. – Fy fan vad roligt för favorit-doktorn. Det här blir elegant!

 21. Här är mina höjdpunkter på Bokmässan 2010. Och dina?
 22. – Finfina tips inför bokmässan. Missa inte heller intressanta intervjuer hos Wikimedia/Wikipedia. Mässan i år är, som alltid, större än tidigare. Men för en gång skull känns det också lite mer spännande. Oklart varför, kanske för att jag måste stå över i år. Milano kallar, torsdag till söndag. Som det kan gå.

 23. Expandera kartan
 24. – Ja, gillar mucho.

  Och håller med om känslan idag. Jag har känt mig lite paralyserad nästan. Svårt med fokus. Påminn mig inför tredje söndagen i september 2014 – boka semesterresa med start på måndagen. Nu blev det fel i år, vi drar inte till Milano förrän på torsdag. Men bättre sent än aldrig ;) Tyvärr finns inte pastakartan, modell Ted. Sätter upp på önskelistan.

 25. Three million businesses have gone Google: celebrating growth, innovation and security
 26. – Jag hävdar fortfarande, det viktigaste vore att se till att en gång för alla 1. göra googla apps-konto till fullvärdiga google account och 2. ge oss en migreringsväg. Jag håller, helt seriöst, på att bli komplett och språngande galen.

  Men visst, 3 miljoner företagskunder är imponerande.

 27. Eftersnack i sociala medier – Gomorron Sverige | SVT Play
 28. – Hoppla, nu är jag ”en av sveriges mest väletablerade bloggare” ;) Det är givetvis kul att höra, synd att hela inramningen ska vara så tragisk. Och lite synd också att inte andemeningen i inlägget kom fram. Läs det här: https://jardenberg.se/b/en-skanings-sorg-sd-in-i-riksdagen/

  Idag har jag fått ett par samtal från smartskallar här nere som är lika bestämda som jag. Det ska bara bli fyra år. Det ska inte gå en dag utan att vi tänker en tanke, gör en handling, flyttar ett berg, för att se till att vi på goda och demokratiska grunder övertygar de 10% om att det finns ett bättre sätt.

 29. Lär känna dina lokala sverigedemokrater – Sök på stad, adress, namn eller telefon
 30. – Men vafan. Inför EU-valet satte jag, @nikkelin och @opassande upp http://piratpartister.se/ för att vi vill hjälpa de som var stolta piratpartister att inspirera andra. Det är en bra sak.

  Men det här, det här är en helt annan sak. Det här är fullständigt vidrigt. Sannolikt kommer uppgifterna från när SD fick se sig hackade i våras. Jag vet inte hur länge den här tjänsten har varit uppe, men nu sprids den som en skogsbrand. Och tradmedia hakar på.

  Det vänder sig i magen på mig. Det finns INGET gott, inget vällovligt i den här publiceringen. Jag hoppas och tror att de som synbart står som ansvariga för tilltaget inte de ansvariga på riktigt. Då faller flera av mina illusioner.

  Det här hör inte hemma i en demokrati. Om vi som inte håller med SD börjar med sådana här åtgärder så är vi inte det minsta bättre. Gahhhh, jag blir så irriterad så jag vet inte ens vad jag ska säga. Än mindre vad jag ska göra.

  Nu vill jag uppmana alla att ignorera att den här tjänsten finns. Och om du är en av dem som står bakom dem, fimpa NU. Det här är ovärdigt kampen mot SD, ovärdigt kampen för demokratiska värden. Det här är, helt enkelt, ovärdigt.

  [dumt att publicera länken? Well, i den mån jag har något lite inflytade i min hörna av webbvärlden så vill jag att så många som möjligt ska kunna hitta vad jag tycker. URL:en till tjänsten blir då en naturlig del. Min förhoppning är att det ska göra större skillnad än att någon hittar, och missbrukar, informationen via mig. Min läsekrets är väldigt begränsad]

 31. Oliver Stone on Money Never Sleeps SPY, GERN, STEM, QQQQ, NWS, NDAQ – TheStreet TV
 32. – Åhhh, Gordon Gecko är tillbaks igen. Och visst är det kul med bank-reklam före klippet…

 33. Swedish politics: The strange death of social-democratic Sweden | The Economist
 34. – Nu vet vi. Det blev i stort sett som den fascinerande lilla grafen visade. Allt annat strul med den parlamentariska röran vi sitter med – det är ett otroligt skifte vi lever i. Det är ganska precis min livstid, och på många sätt min egen utveckling som avspeglas i de kurvorna. Född -66 har jag sett det hända.

  Och det väcker så många tankar…

8 thoughts on “jardenberg kommenterar – 21 Sep, 2010 #jjk”

 1. Jag tror det är dax för oss att sluta ynka oss över att SD kom in i riksdagen. Vi får acceptera detta faktum, hur illa vi än tycker om det. Sorgearbetets nästa fas måste inledas. Det som förvånar mig mest är att ingen, inte K-G Bergström, inte Mats Knutsson, ingen alls ställt frågan som är mest relevant i sammanhanget: Varför?

  Varför kommer Sverigedemokraterna in i riksdagen? Varför får Sverigedemokraterna drygt 34 % av rösterna i Almgården, som är grannkvarter med Herrgården i Rosengård? Vilka demografiska förklaringar kan vi hitta där? Hur ser vår migrationspolitik ut? Är det någon som är stolt över att man kan få sitta 5 år på förläggning, träffa en käresta, gifta sig, skaffa två barn och därefter få beskedet att man inte har giltiga asylskäl vilket splittrar den nybildade familjen i olika världsdelar?

  De etablerade politikerna måste våga fråga varför, på riktigt.

  Reply

Leave a Reply