jardenberg kommenterar – 20 Sep, 2010 #jjk

 1. Conditional Risk
 2. – xkcd diskuterar sannolikheter. Så otroligt träffande en dag som idag.

  Anyway, plikten kallar. Idag är det business as usual. Fundera på de närmsta fyra åren får jag göra till helgen, typ. Nu kör vi, ok?

  … även om det inte är utan att det känns lite så här…

  Bilden från Reddit, jag vet tyvärr inte vem som är upphovsman

 3. Smygtitt på vår valbevakning « Jan Helin
 4. – Jag vet precis vilken underbar puls det är i ett mediehus en valnatt. Men jag måste erkänna att igår blev jag lätt åksjuk av de stora sajterna. Det var to much. Jag häckade i lite lugnare coveritlive på hd.se för att följa tradmedia, som ett komplement till SVT:s valvaka på tvn. I datorerna och telefonerna var det istället fokus på ffa twitter och http://val.se. Det var ett fantastiskt tryck.

  Synd att festen slutade som den gjorde bara.

 5. Lite oförberedd på min reaktion
 6. – Det är två frågor som är viktigare än allt annat under de närmaste fyra åren. 1. att begränsa SD:s inflytade. 2. Att se till att de klassiska piratfrågorna kommer på agendan på ett vettigt sätt. Och visst hänger de ihop på ett påtagligt sätt. Vi får inte göra den mörka delen av The Future of ideas till vår verklighet.

  Och jag hoppas verkligen att mina piratvänner lägger mer möda på att analysera varför frågorna försvann än varför partiet försvann…

 7. Cloud Computing Hits Snag in Europe – NYTimes.com
 8. – Det känns sorgligt att vi här ska vara så saktfärdiga med att ta till oss molnet som en key driver. Det här gänget http://cloudsweden.wordpress.com/ får jobba ännu lite hårdare…

 9. Om du fortfarande undrar hur reklam fungerar kan du sluta med det nu | The Brand-Man
 10. – Med Cramphorn i botten, fantastiska bentobilder som inramning och en tomtsås-referens i boilerplate (jag hoppas verkligen att den pekar på det jag tror den pekar på;) är det svårt att inte gilla det här gästinlägget av Dan Landin. Brandmannens blogg var bra redan innan, men med de gäster och de texter han bjudit på den senaste tiden borde det hägra något slags pris i horisonten.
  Och det är mer på gång där, vi spetsar ögonen!

 11. The Way I Work: Michael Arrington of TechCrunch
 12. – Först en bakgrund om Arrington, och sedan en reflektion om hans nya beef med Facebook.

 13. Anatomy Of A PR Spin (AKA How To Lie Like A Pro)
 14. – TC verkar fast beslutna att kriga mot alla i branschen ;) Jag vet så klart inte ett dugg om vem som har rätt och fel här (förutom att det ju onekligen lutar åt ett håll http://news.cnet.com/8301-1023_3-20016916-93.html) men jag vet att Arrington framstår som lite lätt barnslig. Eller?

 15. Deepedition » Ett ödesval och en sorglig början
 16. – Ja, det fanns mycket att reflektera över igår. Både i form av valresultatet och reaktionerna på det. Jag skrev så här: https://jardenberg.se/b/en-skanings-sorg-sd-in-i-riksdagen/ och det verkar inte som jag var ensam om att känna på det viset.

 17. Piraten säger: Lyckat val!
 18. – Vi känner väl olika människor i de olika partierna. Men faktum kvarstår, här är det inte mycket jag håller med Oscar om. I ett parlamentariskt instabilt läge som det nu uppkomna riskerar verkligen de större tankarna, eftertanken, blicken mot framtiden komma på skam. Med de röster jag hört från insidan av många allianspartier tror jag vi sett en annan politik de nästa fyra åren än de gångna.

  Nu blir det en massa taktik istället. Det kan aldrig vara bra.

 19. Uppförsbackar | Malins tankar
 20. – Oj vad jag känner igen det här. Vi är nog många med grav obstinans…

 21. PS Kommunikation Blogg » Blog Archive » What comes around goes around eller hur social media påverkar köpprocessen
 22. – Den här posten och ett par till att blivit hängande i fel google-reader konto. Återpublicerar inte alla, bara de som inte känns för gamla redan…

  Ny blogg, värd att hålla ögonen på – om inte annat för att jag gillar enkla matriser ;) Vi ser det här som en mjukstart, och konstaterar att det finns en viss kontrast mot den komplexa bilden som Johan Östlund levererar här http://micco.se/2010/09/behavioral-economics-alla-ar-lika-forutsagbara/

 23. Making Future Magic: light painting with the iPad – Blog – BERG
 24. – En till som är ett par dagar gammal för att den landade i fel reader…

  Tack till alla som de två senaste dagarna ;) tipsat om den här. Jag har inte riktigt hunnit sätta mig ner och titta, läsa, begrunda förrän nu – men det här är så värt en länk. Jag trodde först att det skulle vara lite väl … Nokia, typ, men det var faktiskt riktigt bra. Nästan lite magiskt. Arty.
  Här finns en annan beskrivning av projektet http://www.dentsulondon.com/blog/2010/09/14/light-painting/

 25. VoxPelli
 26. – Bra och löst relaterat till kvällens val – som just nu ser ut som en mörk kväll. Men Pelles tankar är bra. Och kolla in hur jag tillsammans med smarte @voxpelli gett flattr bättre plats på den här sajten än tidigare. https://jardenberg.se/b/jag-alskar-flattr

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 20 Sep, 2010 #jjk”

Leave a Reply