jardenberg kommenterar – 23 Apr, 2010

 1. Google Mapplets – Google Code
 2. – Mapplets är ju ett rasande gulligt namn om inte annat. Ungefär som att kalla avlägsna släktingar, bortom bryllingar och sysslingar, för Trasslingar.

  Men med det håller jag nog fredag en timme eller två. Gör det du med. Theme song: http://open.spotify.com/track/7meHf6NkIFeH9yJVyDkkZY

 3. FactoryCity » Understanding the Open Graph Protocol
 4. – En av mina stora idoler, Chris Messina, tar ett lite annat grepp än Niclas i nästa kommentar. ”There are three elements of Facebook’s announcements that seem to conspire against the web…” och sedan kommer en klok argumentation. Bland annat jämför han med tankarna bakom Pagerank, och då säger det klonk i skallen på mig också.

 5. Geekgirl Meetup Öresund « Geek Girl Meetup
 6. – Långt över 100 anmälda. Grymt skoj. Wifey får hänga där, så åker jag iväg för att delta och njuta av http://tedxbotkyrka.se/ En spännande helg för oss båda. Men jag har längre att köra…

 7. Strandh.DigitalPR » Blog Archive » Facebook blir webbens centrum
 8. – Intressant final på en bra genomgång av the new Facebook. ”Själv blir jag mer och mer fundersam över varför så många sociala medie-experter är så avoga mot just Facebook. Handlar det om att det är för stort, och att det är något som människor lär sig använda utan att behöva fråga experterna?”

 9. Twitter says it's all Nick Clegg's fault in ironic swipe at newspapers | Technology | guardian.co.uk
 10. – För övrigt anser jag att allt är sossarnas fel ;)

 11. SAS hänger inte med i svängarna « inUseful
 12. – Haha, klicka upp bilden och läs chatten med Eva. Briljant spanat Jon. Tack för dagens skratt!

 13. TEDxUSEmbassyStockholm
 14. – Missade tyvärr det här strålande eventet, och cocktails efteråt. Det sved, och är väl det närmaste ”vad är väl en bal på slottet” som jag lär komma. Men plikten kallade i helsingborg, och plikten sviker man inte.

 15. Niklas Jonason: smyg in mikrobetalningar | Medievärlden
 16. – Igen. Kan inte någon, snälla någon, som för fram de här banbrytande ideerna presentera en kalkyl på intäkter och kostnader. En uppskattning, visst. Men något som säger något alls om volymer som krävs för att det ska bli en slant av det.

  (detalj, när jag frågar runt så blir folk bara sura på Resumes paywall. Har inte hört en enda som väljer att prenumerera, däremot att par som läser avsevärt mindre resume idag än tidigare)

 17. Twitter / Lufthansa USA: If you can help us get in …
 18. – Ouch? http://twitpic.com/1hjhmv Alltså, när Headwebb var generösa och bjöd alla strandade SJ-resenärer på fri film tyckte jag det var briljant. Men är det här bra eller anus? Tyck gärna till.
  (twitter-bakgrunden är grym, hur som helst)

 19. Fyra av fyra
 20. – ”Den nya och den gamla tiden möts – så länge man har en Mac och en rulle gaffa kan ingenting gå fel”
  Jodå, man kan fortfarande glömma slå på ljudet efter att testat lite olika inställningar…

 21. Gammal media i nytt landskap – Skräck eller succé? – Se två exempel
 22. – Jag kan bara hålla med. Kan man inte göra det bättre än så här kan man lika bra låta bli. Jag har sett en del märkliga iPad-apps de senaste veckorna kan jag säga. På samma tema som eDN, så har jag inte sagt för mycket.

 23. Om presstöd och demokrati
 24. – Medhåll. Lagen måste sätta enda ramen. Allt annat är helt orealistiskt när det handlar om gemensamfinansiering.

 25. Så hanterar DN.se problemet med rasistiska kommentarer – DN.se
 26. – Det här är ett område som kräver mycket fokus nu. Det krävs mod och innovation i kombination för att det här ska blir bra. Jag tycker om att DN tar ställning, men jag tycker man borde låta tekniken jobba mer för dem. Kräv inloggning, för tusan. Att kunna vara anonym och åtnjuta källskydd i kontakt med medierna är viktigt och grundläggande – men det behöver inte finnas på plats i alla funktioner. Att vägra anonyma kommenterar behöver inte på något sätt vara ett intrång i yttrandefriheten, helt enkelt. Björn kommenterar mer här: http://twitter.com/bjornhedensjo/status/12687366420

  BTW, jag tror man ger sig in på ett nytt juridiskt minfält när man blandar förhandsmoderering och efterhandskontroll (snälla Björn, säg inte ”eftermodereras”. Nu lär vi hur som helst inte få ett nytt Kalle Jungkvist-fall – men det är inte bra med oklarheter hela vägen ut i läsekretsen.

  Ska man mixa, måste man iaf vara tydlig som jag tycker att sydis varit. Inloggad – publiceras direkt, inte inloggad – modereras. Där finns också en slags klok koppling till å ena sidan egna ansvaret under BBS-lagen resp utgivarens ansvar under TF/YGL.

  Spännade hur som helst.

 27. Introducing the Troll cap – Signal vs. Noise (by 37signals)
 28. – På tal om diskussionen om DN:s kommentarspolicy (ovan) så kommer det här lämpligt. Och jag tycker fortfarande att flera av de ideer som förs fram u min post här https://jardenberg.se/se-upp-for-superskurkar/ är underbara. Ffa gillar jag sandboxen (trollen är de enda som ser sina kommentarer, de upplever alltså inte att de är ”raderade”) och slowdown (man gör sajten långsammare och långsammare för utvalda användare, till slut ger de upp och trollar någon annanstans istället).

  Men det första och enkla steget är såklart registrering på ett vettigt sätt. Jag har stort hopp till Disqus-implementeringen på sydsvenskan. Håller tummarna.

 29. The Newsonomics of HuffPo’s pinball wizardry » Nieman Journalism Lab
 30. – När Hufffington Post närmar sig femårs-jubileum börjar analyserna droppa in. Det kommer säkert att blu mycket av den här varan fram till den 9 maj, Här är kort sammanfattning av hur man lyckades ta sig in på topp 10-listan över nyhetssajter i USA.
  Och här är lite mer om eknomin: http://newsonomics.com/happy-birthday-huffpo-hint-give-money/

 31. Foursquare vs. Gowalla: Who’s Winning the Geolocation War? [INFOGRAPHIC]
 32. – Jag blir nästan mest fascinerad över den fallande kurvan på slutet. Det ser ju ut som rena störtdykningen. Det har pendlat tidigare, men den här dippen verkar både djupare och bredare än tidigare. Och sociala verktyg som inte visar en ständigt uppåtgående kurva av engagemang … backar ju hur som helst.

 33. Agdas blogg
 34. – Det märks att det är vår, både i mors trädgård och på hennes blogg. Följ henne gärna, lite pepp får nog tanten till att blogga lite flitigare ;)

 35. Barometern lanserar larmkarta – Rakel blev ett lyft för tidningen | Medievärlden
 36. – Snyggt upplägg från barometern/smp. Direktlänk: http://www.barometern.se/nyheter/sosalarm/

 37. Vad vi tydligen vill göra med lifvet
 38. – Lotten djupdyker i 43things, efter ett gammalt tips härifrån. Som vanligt blir det väldigt underhållande!

 39. FOXNews.com – Toilet Paper Shortage: Good Raw Material Being Wiped Out
 40. – Nytt försäljningsargument för papperskramarna: ”The problem: Consumers once could fill up large bins with their recycled newspapers, magazines and print paper. But as electronic communication surges, these sources of recycled paper are becoming scarce.”

  Alltså, vill du inte få ont i rumpan – prenumerera på din lokala morgontidning.

Leave a Reply