jardenberg kommenterar – 23 Nov, 2010 #jjk

 1. Trafikinformation, Arlanda: inrikes avgångar – www.arlanda.se
 2. – Historien upprepar sig. Lite väder = stora problem med trafiken. Men idag skyller man på brist på flygledare på Arlanda. OK, så kan det vara, sånt kan hända. Men varför är det så förtvivlat svårt att få till schysst information När jag satt nere på AGH i morse och sedan 45 minuter tillbaka visste hur försenande vi var såg det ut så här på nätet http://www.flickr.com/photos/jocke66/5200810762/

  Get updated!

  Anyway, the show must go on. Jag reser så gott det går och levererar så gott jag kan. Och i morgon är en ny dag. Vi ses då igen!

 3. Marias länkar – 23 November, 2010 : Maria Hägglöf
 4. – ”Så Stefana, kom tillbaka när du har forskat på mig och mina vänner.”

  Jag har börjat gräva lite i Stefana Broadbents forskning, eftersom jag fick en stor sten i skon efter SIME. Än så länge ser det inte vackert ut, och preliminär bedömning: TED är kanske inte en alltigenom fullständig kvalitetsgaranti.

 5. Men nu måste vi odla vår trädgård – DN.se
 6. – Nej, jag tycker inte det här är ok: ”Pubertala monster eller bara rätt och slätt evolutionistiska misstag som helt enkelt inte begriper vad de läser.”

  I samma andetag som den här übermänniskan klagar på attityden hos de som kommentarer honom visar han på precis varför han fått de kommentarer han sannolikt förtjänade.

  Jag kan ha viss respekt för att en del väljer andra vägar och andra former av kommunikation än det jag tycker är den bästa vägen framåt. Men sånt här översitteri hoppas jag ska vara det första som får stryka på foten när de sista resterna av traditionella medier antingen går sönder fullständigt eller gör om från grunden.

  Och givet, jag är den första att kunna dra en säkring, bli irriterad, bli skarp. Men jag skulle aldrig, ALDRIG, få för mig att skriva en sådan här text och agera på det här sättet.

  Jonas Thente – du kan ta din trädgård och dra till varmare trakter.

  /dev/null

 7. WPSE
 8. – Jag tror det kommer att hända något runt #wpse här… Så håll ögonen på…

 9. http.tv4.se
 10. – Den här ser jag verkligen fram emot att följa. Det ska du också göra. Inte bara för det coola (men oaändligt svårgooglade) namnet ,)

 11. Accel Partners’ Extraordinary 2005 Fund IX
 12. – Helt omöjligt att inte imponeras. Men det är viktigt att se att det inte bara handlar om näsa. De stora välrenommerade bolagens investeringar har ju ett visst mått av självuppfyllande profetia över sig. Alla blickar på deras investeringar. De har de bästa kontakterna, de bästa resurserna. De vet hur spelet ska spelas.

  Kort sagt, de rockar.

 13. Life inside Facebook: how head of developers organises 500 people | Technology | guardian.co.uk
 14. – Intressant läsning om en ovanligt avslappnad hållning till utvecklingsarbetet. Väldigt nördigt ;)

 15. There Goes Everything: A Handy Guide to all the Things that are “Dead”
 16. – Kul post, men Spotify dead? Säg inte så.

  Anyway, jag tycker inte vi behöver vara rädda för art dödförklara någon gång extra. I snabb evolutionära tider är det nog ett större problem att hålla fast för hårt och för länge.

  Mail, tex. Det lär inte försvinna förrän vi slutar använda det, hur som helst. Men genom ständiga dödförklaringar får vi klart för oss att det händer något annat också. Vår beredskap ökar. Vi blir ner alerta. Vi ser oss omkring med lite öppnare ögon. Och det är gott. Under tiden fortsätter vi skicka ut våra nyhetsbrev och våra säljpitchar, så länge siffrorna säger att det är värt. Enkelt. Som vanligt.

 17. Så räddar du ditt företag från negativ publicitet
 18. – Jag får lite rysningar av att sista punkten inte kommer förrän som sista punkt. Gillar inte heller, egentligen, att man ska ”belöna” eller ”premiera” de som ger positiva omdömen – om jag inte ska tolka det på det allra mest vällovliga sätt.

  En sådan här post borde inledas och avslutas med ”be honest and do good shit” i eldskrift.

 19. We’re heading west! | Foursquare Blog
 20. – Kul, det rullar på för 4sq. Men inte bara för dem. Snart kan jag berätta om fler företag som flyttar västerut. Stay tuned.

 21. Apple’s iOS 4.2 Available Today for iPad, iPhone & iPod touch
 22. – Done! (men jag har å andra sidan kört beta ett bra tag)

 23. Thinking about cognitive surplus in the enterprise – confused of calcutta
 24. – Kolla in setlist.fm och airlinemeals.net. Underbara exempel på att wikipedia inte är ett one hit wonder. Kollaboration funkar. Det krävs en del förutsättningar, men i stort – det funkar.

  ”What I liked about these two examples is that they shared a number of key characteristics: the problem to be solved could not be solved easily by a small number of people, it needed distributed scale, “edit rights” for a large number of people. The problem could not be solved per se unless people wanted to share something: their memories, their photographs, their mementos and relics: in fact recording devices like cameras and tape recorders are essential equipment in this respect. And out of the cognitive surplus, real value was obtained for many classes of person: archivist, historian, aficionado, experimenter.”

 25. Så använder jag twitter. Min webbnärvaro del 1. | Entreprenörsskap, kreativitet och Helsingborg
 26. – Kul med en puff för gamla #gladkund och #surkund – i synnerhet en morgon när jag sitter och väntar på ett plan som är en timme försenat. Minst.

  Det är egentligen något väldigt förlegat över det där med att resa fysiskt.

 27. Simple and Ignorant
 28. – Det låter sig inte helt enkelt översättas, men visst förstår vi precis vad han menar. Ofta gör företag, organisationer och individer saker komplicerat för att slippa göra något alls (https://jardenberg.se/b/den-basta-strategin-for-sociala-medier-en-oneliner/)

  Och att tro att man vet allt är ett lysande sätt att sluta se behovet av utveckling och förändring.

  Men som sagt, det låter sig inte enkelt översättas. Ändå förstår vi precis hur han menar. Eller hur?

 29. Kinect GEL Ride
 30. 3D Video Capture with Kinect
 31. Stem cells could help blind patients to see within six weeks – Science, News – The Independent
 32. – Stamcellsforskningen rör sig i expressfart mot tillämpning. Hoppas bara ingen fartblindhet inträder – det här är ett extremt område. Spännande, hoppfullt, fascinerande. Men extremt.

 33. Milk & Honey – Soho Central London Cocktail Bar, Members’ Club, London
 34. – Ännu en diskussion om elitism, grupper, medlemsskap, slutet och öppet ledde till den här länken. Jag tycker det är en charmerande samling house rules. Kombinerat med http://en.wikipedia.org/wiki/Chatham_House_Rule tror jag man täcker det mesta.

  Det enda jag är skeptisk emot är ”no fighting”. Med ord måste man väl få fajtas. Det får inte bara bli ryggkliande om det ska vara dynamiskt.

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 23 Nov, 2010 #jjk”

 1. #3: Tyvärr tror jag inte att Thentes resonemang/uppkräk har så mycket med hans gammelmedieposition att göra. Jag ser exakt samma attityd hos många som lever sitt liv i och av de nya medierna. Teknokraterna är långt ifrån alltid mer subtila än Thente i sitt förakt för de som inte vet och kan lika mycket. Men jag gillar att du blir hederligt förbannad, för sådant här skräp är lika illa var det än uppträder! :)

  Reply
  • Insåg sedan att det där var en post som dök upp när jag var och reste i mellanöstern. Missade helt att den var gammal. Men jag är fortfarande lika förbannad. Tomte!

   Reply

Leave a Reply