jardenberg kommenterar – 25 Apr, 2011 #jjk

You're a turtle

 1. xkcd: Turtles
  – Glöm inte mouseover ;)

  Sista påskdagen. Det har varit den mest intensiva påsken någonsin, med drivor av jobb. Men oj så skoj det är. #lifeisgood

  Och snart är det arbetsvecka igen, då vaknar alla klienter och det är slut på arbetsron. Men det är ok det också. I’m a turtle ;)
   

 2. Seven lessons to learn from Amazon's outage | ZDNet
  – Oj vad mycket det skrivits om problemen med AWS. Och det var sannerligen en jäkla smäll. Har missat att följa upp vilka svenska företag som drabbades, skulle gärna vilja få kontakt med någon för ett litet samtal. Har en del funderingar och frågor.
   
 3. New in Gmail Labs: Smart Labels – Official Gmail Blog
  – Insåg igår att många missat smart labels. Det är synd – för det är GRYMT bra. Överhuvudtaget rekommenderas en runda in i Labs om du inte varit där på ett tag. Gmail är awesome!
   
 4. Tanking the YC interview, lessons learned | Naive Hack
  – vid den här tiden på året är det mycket buzz runt Y Combinator och mycket av det som landar högt på HN är mycket läsvärt (http://blog.grubwith.us/interviewing-with-yc-dont-overstep-the-limits för ett annat exempel).

  Jag önskar att alla som ska pitcha på Seedcamp stockholm läser på rejält, så jag inte behöver skämskudden. Det räcker inte med en bra idé och ett grymt team. Ni måste kunna sälja in det också.

  Om inte annat, läs åtminstone https://jardenberg.se/b/las-pa-for-bovelen-tips-entreprenoren/
   

 5. Dear Dr Stallman, the Aftermath – Alexey needs a web presence
  – Ouch. Jag vet inte, är det här verkligen ett bra svar? ”I am skeptical of advice from people who disagree with what I stand for.”

  Jag kan förstå en viss irritation från RMS, och jag tycker att delar av kritiken är naiv. Men han borde veta bättre än att lämna ifrån sig en sådan mening. Det är INTE bra. Eller läser jag in något i den som inte finns där?
   

 6. The Really Smart Phone – WSJ.com
  – Med tungan rätt i mun finns det oerhört mycket intressant att läsa ut här. För mig, som alltid har svårt att ta erinransundersökningar på riktigt allvar är det underbart med riktiga data. Men det gäller att hitta balansen – forskare har ju tidigare visat en förmåga att kana snabbt utför det sluttande planet. Givetvis alltid med de bästa intentioner, men ändå.

  Anyway. Vår bästa tid är nu. Eller hur?
   

 7. Guantánamo Files – A Note to Readers – NYTimes.com
  – Hoppas nu att det kan bli lite ny fart på diskussionen om denna makabra skamfläck på mänsklighetens demokratikarta. Läs mer här:
  http://nytimes.com/guantanamo-files
  (btw, det ser inte ut som om svensk press är med i matchen, jag hittar bara ett TT-telegram som ligger på ALLA sajterna. Nåja, får väl vara nöjd med att Tobias Brandel faktiskt lyfter den här frågan http://www.svd.se/kultur/vem-raddar-menige-manning_6110991.svd – utan att på gullejos fjantiga sätt ställa det mot Julian Assange http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article12926443.ab)
   
 8. Q&A With Survivor Host Jeff Probst On Surviving Social Media
  – ”Twitter will not be the final frontier but Twitter and Facebook are definitely the pioneers.” Shit. Vilken bra mening.
   
 9. Don Dodge on The Next Big Thing: Tech bubbles, tides, and earthquakes – What you should know
  – Medhåll. Stå på bara. Men det finns en väsentlig skillnad till mot den gamla bubblan, ej att förglömma. Nu finns folket på internet, på ett helt annat sätt. Det är en del av vårt backbone och vårt behov av smarta och spännade tjänster är omåttligt. Läs både den här och Arringtons text – men var försiktig med ALLA jämförelser mot förra bubblan. OK?
   
 10. Getting From the Internet What It Knows About You – NYTimes.com
  – Det enda jag begär i den här soppan är två saker:

  1. Full transparens, berätta precis vad som görs på ett sätt som inte ligger dolt långt ner i en 76-sidig EULA. I fallet Apple: stå upp för det Steve Jobs satt och sa i den där intervjun som jag länkat till tidigare.

  2. En vettig ”kill switch”. I det aktuella fallet med Apple: en som inte kräver att jag avstår alla andra LBS.

  (sedan är det en helt annan sak att jag tycker det är jobbigt att retoriken blir så spretig: ”show us the data” är för mig hårt förknippat med egov och den aktiva offentlighetsprincipen)
   

 11. Toilet paper orientation – Wikipedia, the free encyclopedia
  – Jag håller på ”över”, men så är jag också en ”vikare”. Jag tror på stark korrelation av ”under” och ”skrynklare” – de är helt enkelt lite stökigare som människotyp.

  Och då ska vi inte ens börja diskutera det där med att fylla en diskmaskin…
   

 12. Hunch Blog | Blog Archive | Mac vs. PC: A Hunch Rematch
  – Mac-skallar: så här är vi!
   
 13. Välkomnar ett Mini-Facebook! « dasilvadig
  – Vad är det för fel på en sluten grupp i Facebook? Funkar ju klockrent och löser alla de behov som listas här. Eller?
  (skrev en kommentar på bloggen också, men verkar fortfarande som om Akismet förföljer mig @deeped och ett par till https://jardenberg.se/b/nej-jag-ar-ingen-spammare/)
   
 14. Funny Unfollows on Twitter – I Hate Auto-DM On Twitter! | Doktor Spinn
  – Älskar spinndoktorn när han är lite extra grumpy. Mums säger jag, och skrattar gott.
   
 15. Berglins | Serier | SvD
  – Skrattar så jag gråter (24/4 2011)
   
 16. Vandringen 2011 Livespelare
  – Cool snubbe som ska vandra från sthlm till cph och lira varje kväll. Jag njöt av en skön livesändning på webben, och kan tänka mig att det blir några sådana kvällar till innan han dyker upp i malmötrakten. Snyggt och läckert tänk.
   
 17. Mycket kul när Joakim Jardenberg kommer på besök « ACT
  – ”De sociala mediernas häxmästare”, jo jag tackar ;)
   
 18. 10 Charts About Sex « OkTrends
  – Infographics-fest. Perfekt söndagsnjutning.
   
 19. Lion's Mane Jellyfish – Google Search
  – Idag tittar vi bland annat på gigantiska maneter. Jag kan villigt erkänna att jag får kalla kårar av de här bilderna. Skräckblandad förtjusning. Men ändå, fan vad det suger i dyktarmen. I synnerhet som det dök upp ett påminnelsemail igår från 43things. ”Scuba dive more” stod det. Och det borde jag ju göra.

  (om länken i rubriken blir trasig så http://j.mp/g0YK8S)
   

 20. The New York Times’ R&D Lab has built a tool that explores the life stories take in the social space
  – Jag älskar data och visualiseringar – i synnerhet när de ger så här klockrent stöd för det jag har gått och sagt hela tiden: ”läsarna” tillför oändligt mycket värde utan att öppna plånboken. Det finns många sätt att se på de transaktioner som sker, men det här var den bästa visualiseringen hittills av publiken som det nya tidningsbudet/marknadsavdelningen.

  Gör bra skit och gör dig spridbar så kommer den här motorn igång.
   

9 thoughts on “jardenberg kommenterar – 25 Apr, 2011 #jjk”

 1. #11: Över-tills-införskaffande-av-katt

  … så jag tror benhårt på den förklaringen. Det finns en gräns för när det slutar vara skoj att rulla tillbaks pappret på rullen ;)

  Reply
 2. Är det någon som förstår XKCD-strippen om sköldpaddan? Är det nån slags zen-buddhistisk koan? Är budskapet att man inte ska jaga upp sig över småsaker som raderade filer eftersom vi alla snart är döda?

  Reply

Leave a Reply