Ett samtal mellan mig och @gertfrost på Twitter triggade en tanke hos mig. Jag blir nyfiken. Men kolla in konversationen först

Det jag klurar på är det här med transparens, egenpuffande och vad som egentligen uppfattas som ”OK” eller inte på Twitter och i de sociala medierna. För min egen del är min yrkesroll och mitt privata jag i princip ett och samma. Det betyder att jag har en slags förhållningssätt till det jag lämnar ifrån mig som kanske inte stämmer överens med det andra tycker. Jag vill gärna stöta och blöta ett varv, när jag inte känner mig säker så ställer jag frågor…

Bakgrunden i det aktuella fallet är att min fru, @kattis_j, arbetar 60% på Helsingborgs Konserthus som ansvarig för sociala och digitala medier. För egen del har jag inget betalt uppdrag för dem, däremot har jag sedan länge jobbat pro bono åt olika ett stort antal olika organisationer – Helsingborgs Konserthus är bara en av dem. Vi är ett helt gäng som kallar oss HKWV som försöker bidra till deras online-verksamhet, för att vi tycker det är viktigt och roligt. Vi har aldrig varit hemliga med något av det, lika lite som det är någon hemlighet att K jobbar där.

Men frågan är då vad det betyder när jag puffar för en bloggpost som Kattis har skrivit. I det här fallet tyckte jag det var extra kul eftersom det dessutom involverade Kundo, som jag tokgillar men inte heller får något betalt av. Det är långt från allt som görs på Konserthuset som jag pushar. Mycket långt ifrån. Men betyder ändå en tweet som den här att jag försöker ”sälja in Helsingborgs Konserthus” på ett sätt som går på tvären mot best practice i våra sociala medier?

Det kanske inte är uppenbart för alla att jag aldrig skulle promota något mot betalning, utan att vara övertydlig med det. Det är kanske inte uppenbart eftersom man inte ser allt det jag inte skriver. Allt det jag jobbar med, med eller utan betalning, som aldrig syns i mina texter. Det får jag försöka hantera, däremot är jag nyfiken på den lite större frågan.

Hur mycket, på vilket sätt, får man pusha sina egna grejor i sociala medier och hur ser den balansgången ut? Hur gör du?

Uppdateringar: Missa inte kommentarerna, som vanligt är det där det rockar. Jag har också bytt ut embed från grymma Bettween till en bild eftersom den svarade så långsamt idag. Jag tog med den relevanta inledningen, men om du klickar på bilden eller länken så ser du hela konversationen.