jardenberg kommenterar – 28 May, 2010

 1. Gu716.jpg
 2. – En bra inledning på en bra fredag. Äntligen lite hemmaplan och lite komma ikapp. Hoppas din fredag blir magisk!

 3. Is This Really The Future of Magazines or Why Didn’t They Just Use HTML 5?
 4. – Ja, varför gör de inte rätt?

 5. WordPress › Blog » WordPress 3.0 Release Candidate
 6. – Mindpark snurrar fint på WP3 sedan ett tag tillbaka. Idag är det nog dags att fixa jardenberg.se. Man vill ju inte vara en laggard…

 7. MP | piracy makes everything better
 8. – To funny: ”Man, I love hackathons, but these crazy fanboys that show up, scare the ever loving crap out of me. We need to do something about that shit and right quick.”

 9. Ixtoc I oil spill – Wikipedia, the free encyclopedia
 10. – Och vad har vi lärt av historien?

 11. Bambuser | (thomasmattsson)
 12. – Lite skakig kvalitet i början, men jag gillar verkligen Mattssons små och snabba inpass. Det känns att det är nyhetspuls i båda de här grabbarna.

 13. YouTube Blog: Google Moderator on YouTube enables real-time feedback from your audience
 14. – Häromdagen länkade jag till frk Orlova i en bloggpost (http://blog.planeto.com/2010/05/26/leaderboard-is-back-and-focus-on-amazing-ideas-from-you/) men ångrade mig innan publicering. Det kändes inte klockrent för den målgrupp vi vänder oss till, även om det var en rasande rolig video (om goose bumps, så klart).

  Anyway, det är intressant att följa Youtubes utveckling, man drar verkligen åt alla håll nu.

 15. Debunk: Steve Ballmer not speaking at WWDC — Engadget
 16. – Gårdagens konstigaste story, alla kategorier. Är välrden helt galen?

 17. Apple Reveals New Service for Authors to Sell Their Books Directly in the iBookstore | Mac|Life
 18. – Visst har vi läst om det här tidigare, men jag är osäker på om jag har länkat. Jag är alltså skeptisk till ”new service”, inte till tjänsten i sig själv. Den tycker jag är klockren.

 19. 5 Ways to Monetize the Future of News Media
 20. – Som någon noterade på twitter, ja – 4 och 5 är de enda jag kan skriva under på. Men det finns ju så många fler sätt. Det riktigt intressanta är att 1-3 så aktivt står i motsättning till alla andra sätt att tjäna pengar på. Inlåsningen blir en våt filt som läggs över alla andra kommersiella möjligheter.

 21. Chrome Extensions for Web Development
 22. – Jag pushade lite för Chrome härom dagen, och länkade bland annat till en del extensions. Och en del gillade det http://twitter.com/per_p/status/14753671987

 23. "Reshare" in Google Buzz
 24. – Jag är svag för ascii-grafik. Så där fick jag ursäkten att länka till den här ;)

 25. The Times och Sunday Times gör debut på Escenic med Paywall | Might Know Something Else
 26. – Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska säga. Det är här är så totalt frikopplat från all slags verklighetsförankring.

 27. Our Solar Sys­tem in CSS3 | neography
 28. – Har missat den här, men det är ju hysteriskt roligt att universum blir fyrkantigt i Internet Explorer. En händelse som ser ut som en tanke;)

 29. MANDO DIAO | Home
 30. – Du behöver inte klicka här, för det finns ingen mer info. Men jag fick ett pressmeddelande om att Mando Diao släppt en iPhone app. Och det är ju möjligtvis en kul grej, men?
  ”Säg t.ex. att du står på en Mando Diao konsert i Paris med din ena polare, medans en annan magsjuk vän ligger hemma i Stockholm och är bitter – Då kan du peppa henne genom att simpelt ladda upp en konsertbild direkt på chatten. Det väcker även den sjukaste till liv. ”

  ”Simpelt ladda upp”? Oavsett språket, är det verkligen sånt man behöver en dedikerad iPhoneapp? I det fallet borde det väl stå ”Kickar igång bambuser och sänder favoritlåten live”.

  Jag börjar undra om inte app-hysterin gått över styr. Allt färre tänker efter och klurar på vad publiken egentligen är intresserade av.

 31. Körsimulering
 32. – Det här är så sjukt coolt gjort. Testade att mata in wifeys pendlarrutt och inser att google maps och lite sensorer skulle göra hennes rutt painless.

 33. Stockholm i 3D i Google Earth
 34. – Nikke sticker ut ;)

  Och google maps i 3D är verkligen läckert. Undrar när det kommer till Ramlösa?

 35. Mina kära bloggvänner (eller 25 sköna bloggar om marknadsföring, branding, planning, reklam, PR, sociala medier och design)
 36. – Micco ökar från 15 till 25 och det är bara guldkorn (om jag får lov att säga det själv;)

 37. The good news: Mermaids are real. The bad news: They are now extinct. #bpcares
 38. – BP har det inte lätt. Och det ska de inte ha heller, klantarschlen!

 39. Lilla gumman tipsar: Magnettejp
 40. – Oj vad jag gillade formuleringen: ”Voila, hela köket är ett kylskåp att sätta upp viktiga saker på!”

9 thoughts on “jardenberg kommenterar – 28 May, 2010”

 1. Undrar lite vad hypen med 3D i Google Maps bygger på? Visst, den är open source (och crowdsourcad) och utan 3D i GMaps, ingen 3D i mashups. Men hitta.se t ex har ju haft 3D-kartor sen 2008. Även i Ramlösa. :)

  Reply
 2. Grejen är ju precis det du säger. För min del är det ffa crowdsourcingen som gör den het – vilket kan leda till/leder till hög kvalitet. Min kåk i Ramlösa Brunnspark är inte så vacker i hitta.se:s lösning (agency9?) och jag kan inte göra något åt det.

  I min värld är det en avsevärt skillnad på att köpa in en teknologi, bara, och det tänk som jag anar bakom Googles initiativ på 3D-området

  Reply
 3. Toppen för alla webbutvecklarverktyg till Chome. Men varför finns det ingen möjlighet att docka sina bokmärken på vänster sida, så som det finns till firefox och ie. Utan den möjligheten kommer jag tyvärr aldrig kunna byta :( #skadetvarasåsvårt

  Reply
 4. Angående nr 2 – och min fråga häromdagen på en annan kommentar från dig i samma ämne. Förutom vad man tycker om själva produktens utformning – varför skulle den vara bättre i html5?

  Reply
 5. Många skäl. Tex för att du kan bygga den som en ren webapp och ändå ha offline cache. Även om ni har XML i botten så har ni paketerat ihop det i ett eget, nytt, proprietärt format (vad kallades det nu, MIB?)

  Grejen är väl egentligen att öppna standards borde vara default och den som väljer att göra något annat har uppgiften att förklara varför man gjort så. Om man bryr sig om dialogen alltså.

  Jag vet att du, Z och Björn gör ett gott jobb med att försöka ta samtalet – men samtidigt så slutar det oftast utan några svar annat än att ”det har gått fort” och ”det är en tidig version”.

  Reply
 6. Men vet du, eftersom BJ så sent som idag sa att jag kommer med påstående istället för frågor så vänder vi på det:

  ”So why didn’t you choose HTML5 and build a custom viewer application around WebKit?”

  Reply
 7. Tror att det finns ett par delar i det här:

  1. Att öppna standarder “borde vara default” är en åsikt, inte fakta.

  2. Det tekniska formatet uppfyller de krav vi har på det utifrån funktionalitetsspecifikationen.

  Jag är helt säker på att det hade gått att göra i html5 och Webkit, det brukar göra det. Men frågan som jag ställer ovan, är varför just denna produkt skulle vara bättre? Ditt svar ovan handlar om andra användningsområden, det är lite som att säga att vi borde trycka tidningar på plast för att undervattensfolket ska kunna läsa dem – mao irrelevant för frågan.

  Så – återigen, vad skulle göra just den här produkten bättre i html5? Eftersom den gör precis vad vi vill att den ska göra i skrivande stund. Betyder det att vi inte utvecklar formatet? Nej. Betyder det att vi inte kommer att utöka definitionen? Nej. Men det kommer vi att göra efter marknadernas krav – inte av andra skäl.

  Och, Jocke, ingen har någon skyldighet att förklara någonting – det här är inte en skolklass. Du får gärna tycka att vi är okunniga och inte gör rätt, men vi är hellre det samtidigt som vi gör något snarare än att vara oroliga för vad experterna tycker och sitta och tillse att “all the critics love us in New York”. Och i det får du tycka att våra svar är skit om du vill, det är de svar du kommer att få.

  Reply
 8. Tror att det finns ett par delar i det här:
  1. Att öppna standarder “borde vara default” är en åsikt, inte fakta.
  2. Det tekniska formatet uppfyller de krav vi har på det utifrån funktionalitetsspecifikationen.

  Jag är helt säker på att det hade gått att göra i html5 och Webkit, det brukar göra det. Men frågan som jag ställer ovan, är varför just denna produkt skulle vara bättre? Ditt svar ovan handlar om andra användningsområden, det är lite som att säga att vi borde trycka tidningar på plast för att undervattensfolket ska kunna läsa dem – mao irrelevant för frågan.

  Så – återigen, vad skulle göra just den här produkten bättre i html5? Eftersom den gör precis vad vi vill att den ska göra i skrivande stund. Betyder det att vi inte utvecklar formatet? Nej. Betyder det att vi inte kommer att utöka definitionen? Nej. Men det kommer vi att göra efter marknadernas krav – inte av andra skäl.

  Och, Jocke, ingen har någon skyldighet att förklara någonting – det här är inte en skolklass. Du får gärna tycka att vi är okunniga och inte gör rätt, men vi är hellre det samtidigt som vi gör något snarare än att vara oroliga för vad experterna tycker och sitta och tillse att “all the critics love us in New York”. Och i det får du tycka att våra svar är skit om du vill, det är de du kommer att få.

  Reply

Leave a Reply