jardenberg kommenterar – 28 Sep, 2010 #jjk

 1. The benefits of publicness
 2. – Många bra punkter. ”Speaking and assembling go hand-in-hand as rights. When we stand up and say who we are, we can find others like us and do things together.”

  Det får inleda dagen. Mötesrace i Köpenhamn. Som för övrigt ser ut att bjuda på en vacker dag. Yay!

 3. Five rules for your About page
 4. – Jag behöver verkligen uppdatera mig, det här är inte ok https://jardenberg.se/joakim och någon /about har jag inte ens. Det får bli samtidigt med redesignprojektet. Backend är snart klart. Då ryker Thesis. Yay.

 5. The Sea Forts of Copenhagen (Island Week 5)
 6. – Jag befinner mig ju i CPH just nu, så det är klart att jag tyckte det här var kul.

 7. There Are Stories Out There On Twitter, Flickr, YouTube — Build Them With Storify
 8. – Jag har testkört ett tag, fick en tidig invite, och det är ett väldigt snyggt interface. Det är kul att bygga stories där. Men sedan tar det stopp. Den embed som skapas är inte ok för mig att stoppa in i wordpress. Men om den hade sytt ihop en komplett post till mig, DÅ hade det varit en helt annan sak…

 9. WikiLeaks Spokesman Quits: 'The Only Option Left for Me Is an Orderly Departure' – SPIEGEL ONLINE – News – International
 10. – Sprickan är total, och jag tror tyvärr att de som pekar ut Julian Assange som problemet har rätt. Det har hörts från lite för många håll nu.

  Men då får vi hoppas att visionen om ”a thousand wikileaks” får fäste, och att det hanteras professionellt. Men fan vet…

 11. Welcome Windows Live Spaces Bloggers — Blog — WordPress.com
 12. – ”It’s a sign of how strong WordPress.com has become” – ehhh, jo. Det är väl det MINSTA man kan säga. Är inte det här en bomb?

 13. Breaking: AOL Close to Buying TechCrunch: Tech News «
 14. – Haha, mycket nu. Inte konstigt att det är svårt att få grepp om TC… Anyway, en sellout till AOL är just det. Det är knappast leda framåt för någon av parterna.

 15. Chris Anderson: How web video powers global innovation | Video on TED.com
 16. – TEDs moderator intar själv scenen och levererar en alldeles egen version av ”the evolution of dance”. Han syr ihop crowd accelerated innovation och online video på ett underbart sätt!

  Henrik Ahlén har gjort en översättning som jag väntar på att få reviewa så att vi får ut den på svenska.

  Och vi är nog många som känt det här i ryggmärgen (varför tror ni jag utforskar video på det viset som jag gör…) men ingen har nog formulerat precis hur stort det här skiftet är. Förrän nu. Hatten av för Chris Anderson.

 17. 78% av svenskarna 16-75 år har tillgång till bredband hemma 2009 « internetstatistik.se
 18. – Det är gött att internetstatistik tar på sig uppgiften att vara rikslikare, som med de nyckeltal man presenterar.

  Men i de underliggande undersökningarna finns det konstigheter som jag skulle vilja veta mer om. Det blir så uppenbart när de sammanställs i en tabell så här. Kolla tex skuttet SCB gör från 2008 till 2009. Eller PTS som går bakåt. What’s up with that?

 19. Piratpartiet framlänges och baklänges | Dexion
 20. http://thepiratesdilemma.com/ men nu på ett helt nytt sätt. Jag tar en paus från de här frågorna, helt enkelt.

 21. WordCamp Stockholm 2010 » En WordPress-natt på muséet
 22. – Men alltså. http://www.imdb.com/title/tt0477347/ – och nu på ett tekniskt museum. Det kan ju bli hur scary som helst. Och alldeles, alldeles underbart.

 23. Veckan som gick – vecka 38 « Same Same But Different
 24. – Nu ska vi se, vad blir det här. Tisdagslänk till söndagspost? Blev det rätt?

 25. Thente skapar motsättningar som inte finns. Om bibliotek, böcker och sociala medier | Cecilias tankar
 26. – Jag blir glad när mina gamla ord plockas upp i nya inlägg. När debatten lever. Och länkarna föder tankarna.

 27. MAckt, ____, Broccoli och KOPIMI
 28. – #spectrial drar igång igen. Jag ekar @dekaminski och säger: allt du behöver vet finns här.

 29. Segway boss Jimi Heselden dies in scooter cliff fall | UK news | guardian.co.uk
 30. – Mr Segway dödstörtar från klippa. Med hjälp av en skenade Segway så klart. Man kommer inte närmare ”dö med stövlarna på” än så här. +1

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 28 Sep, 2010 #jjk”

 1. #9. Nedgången är så liten att den inte är statistiskt säkerställd hos PTS. Skillnaderna mellan PTS och SOI (tidigare WII) ligger i olika frågeformulering och hantering av “ej svar”. PTS frågar om anslutningsformer och får 9% ej svar. I SOI frågar vi först om man har bredband hemma och får 0,7% “ej svar”. (har tyvärr inte tillgång till att exakt granska SCBs andel ej svar men de skriver att den ska vara “försumbar”) SCB och SOI ser ut att båda peka på en liknande uppgång. Hur mobilt bredband skall klassificeras och definieras är fortfarande lite otydligt och skiljer sig mellan undersökningarna.

  Reply
  • Right, och tack för att du klargör. Men jag var inte så förundrad över skillnaderna mellan de olika institutens undersökningar, utan skillnaderna mellan deras olika årsutgåvor.

   OK att PTS kommer undan med statistisk osäkerhet, men man ser iaf ingen ökning där. Det gör man däremot hos SCB där 71-74-83 är en mycket tydligare accelererande kurva (i procentenheter 3, 9) än WII:s 70-75-82 (i procentenheter 5, 7).

   Anyway. Det ökar ;)

   Reply
 2. Ja. Jag har tillsammans med PTS försökt hitta en förklaring till varför de står stilla 2008-2009 (där det definitivt bör öka) men inte kommit fram till något riktigt bra svar. Har själv begränsade möjligheter att analysera deras data.Utifrån det jag kan göra ser jag att alla former av bredbandsanslutningar går upp något utom DSL, som minskar kraftigt. Åldersgruppen 31-40 tappar 10%-enheter. Finns lite avvikelser man skulle behöva titta närmare på för att säga vad som hänt.

  Reply

Leave a Reply