1. Minecraft creator earning $350k a day | Games Industry | MCV
 2. – Det här är en HELT fantastisk saga. Jag har touchat den tidigare och den här länken får du mest för att jag ska kunna lägga in det här klippet från Youtube
  http://www.youtube.com/watch?v=LGkkyKZVzug
  (min bookmarklet funkar inte på tuben idag…)

  Anyway, läs på, studera, lär. Minecraft är sååå fascinerade. Och jag hoppas vi ska få igång våra användare på samma sätt i Planeto. Tendenserna finns ;)

  Och nu kör vi, eller hur. Sista dagen i CPH idag, ett möte i Malmö på vägen hem och sedan tillbaka i vanliga gängor för att avsluta veckan. Intensivt, spännande, härligt. #lifeisgood

 3. What does the future of display advertising look like?
 4. – Google gör en bra genomgång av framtiden för display. Så klart ur deras perspektiv, men then again, vem skulle ha bättre koll?

 5. Why the FBI's Surveillance Proposal Could Be a Disaster for the Cloud
 6. – ”We are disappointed with the Obama administration. They are now crafting legislation based upon this poorly formed proposal.”

  Det är väldigt milt uttryckt. Och den här posten tar upp frågorna ganska grunt. På ett djupare ideologiskt plan är det så käpprätt åt helvete så jag vet inte ens var jag ska börja.

 7. Facken nobbar sverigedemokrater | Valet 2010 | SvD
 8. – Det var väl precis så här vi inte skulle göra?

 9. Rörliga annonser i papperstidning?!
 10. – Nästa lika dumt som Aftonbladets Tagga. Sörjt och saknat av ingen…

 11. Då kör vi andra dagen då!
 12. – Det här verkar vara en cool lärare, mycket drivkraft och mycket glöd. Men vad är det för verktyg han använder. Pratar HTML (i tidigare post) och nu är det Word och Powerpoint.

  Visst kan man argumentera för att det behövs när de sedan kommer ut i arbetslivet – men om inte förändringen börjar i skolan, var ska den då börja? Det är dags att kraftfullt sätta ner fötterna och säga stop till dumma applikationer och förlegade arbetssätt.

  Nu jobbar vi kollaborativt, och då krävs andra verktyg. Det behöver inte vara Google Apps, men jag skulle absolut rekommendera det.

  Och ska ni berätta en story, dumpa powerpoint omedelbart och satsa på nya, sköna, Prezi.

 13. Tweet This Milestone: Twitter Passes MySpace – Digits – WSJ
 14. – MySpace på väg ner och Twitter på väg upp möts runt 96MUV förra månaden. Men den mest imponerande siffran, som jag inte sett tidigare är att Twitter nu ser 370.000 nya konton varje dag. Jag tror Facebook ligger kvar runt 700K och har en mycket lägre churn, så det är fortfarande stor och ökande skillnad – men Twitter håller onekligen på att finna rejäl volym inom sin nisch.

 15. Why We Sold TechCrunch To AOL, And Where We Go From Here
 16. – Så, det blev så här alltså. Ur Arringtons perspektiv har jag inte svårt att se fördelarna, även om han bara lär stanna så länge hans gyllene handklovar kräver, och även om det här låter en smula som famous last words: ”They run the largest blogging network in the world and if we sold to them we’d never have to worry about tech issues again.”

  Men annars då. Är det bara ett ego-köp?

 17. Ted Valentin: Smakgrafen. Interaktiv!
 18. – Smakgrafen och den sociala grafen är magnifika. Det krävs mer manglande för att göra dem nyttiga och tydbara, men Ted är absolut något spännande på spåret här.

 19. Stephen Hawking
 20. – Haha, det kan inte vara lätt att vara smartest man alive…

 21. 91% av svenskarna 16-75 år använder Internet 2009 « internetstatistik.se
 22. – Ännu ett nyckeltal att lägga på minnet. 91% av svenskarna mellan 16-75 år använder internet. Just den här siffran säger inget om hur ofta och till vad – men det gör inget. Den är mäktig ändå, i synnerhet om man applicerar vetskapen om att i den äldre gruppen finns det stora hål. Det betyder alltså att att i princip varenda kotte i yrkesverksam ålder går att nå på nätet.

  Så varför är det fortfarade något som måste sägas?

 23. AppleTV kör iOS | Macfeber
 24. – Macfeber återberättar en massa roligt om AppleTV. Men jag är fortfarande inte övertygad.

 25. Resumé: Han blir redaktör för DN:s läsplatta
 26. – Titta på den här meningen: ”Han kommer att sitta både på DN:s redaktion och på läsplatteredaktionen på Rådmansgatan.”

  Behöver jag kommentera?

 27. Ännu fler bostäder på Booli.se | Boolibloggen
 28. – Anders och gänget på Booli rockar vidare. Nu suger man in annonser från blocket och lokus och lägger på 10% i antal annonser. Bra jobbat.

  Det borde inte vara långt borta att man byter ut annonser från blocket mot egen annoninläggning. De skulle ju kunna göra det gratis, och verkligen rubba branschen. Igen.