jardenberg kommenterar – 29 Mar, 2011 #jjk

 1. THE ROCKETBOOM INSTITUTE OF INTERNET STUDIES SELLS LABORATORY, KNOW YOUR MEME – Dembot
  – Gamla Rocketboom (koll på Amanda Congdon är en vattendelare när vi snackar internetveteraner, lite som anacam och JenniCam ;) lever och har hälsan. Det här är en udda affär, jag trodde verkligen att Ben Huh och gänget var de sista som skulle shoppa runt. Men visst, det är en cool match.
   
 2. Helenas hus: H som i HTML, hacka och hackspett
  – Om jag minns rätt var det på en väldigt kort dragning som vi möttes. I de sammanhangen fokuserar jag på att vara en grön prick – ni vet, den där som cyklar fram med vinden i håret och som får andra att vilja lära sig också.

  Även om nu Helena har stött på en del vägbulor så ger hon inte upp, så jag får väl ta på mig en halv seger ändå;)

  Och till dig som läser det här, vill du adoptera en författare och hjälpa henne få snurr på det digitala hjulet? Lägg en kommentar på hennes blogg och erbjud dig. ”Nördar utan gränser” kanske behöver rycka ut!
   

 3. Public service måste vara generösa « Johan Grafström
  – Rubriken säger allt. Det gör mig lycklig att fler inifrån PS-sfären nu kommer fram ur garderoben. Johan har förvisso stått på barrikaderna länge, men med den här sortens tydliga texter går det inte för andra att ducka för diskussionen.

  Hatten av, superstar!
   

 4. Farmor Gun i Norrtälje: Alla viktiga för kulturell utveckling.
  – Farmor sätter fingret på precis det som skaver i min sko med Andreas Ekström. Hans självbild, och hand syn på omgivningen. Det är intressant med hans attityd i ljuset av hur friskt han själv lånar mer eller mindre handgripligt runt på nätet.

  Men jag har, som ni kanske märker, lagt ner. Det känns helt enkelt inte värt det. Det är så mycket bättre att lägga krutet på att flytta framåt där det finns vilja, lust och generöst engagemang.
   

 5. CHART OF THE DAY: Myspace's Revenue Collapse
  – Det är lite sorgligt. 2007 stod jag på scen och hyllande Murdoch för hans framsynthet och pekade på deras uppköp som ett exempel på hur tradmedia kunde utnyttja sin position för att tillsammans med smarta unga bolag växla ut rejält. Det såg ju så lovande ut. Och jag tror inte det är Facebook som ensamt tog livet av myspace, utan snarare organisationens eget förlorade fokus. Och det lägger jag utan någon som helst tvekan i knät på Murdoch.
  http://www.slideshare.net/jocke66/daytona-sessions-2007-the-vanishing-newspaper/18
   
 6. It’s Official: Ev Became “Less Involved” At Twitter Months Ago
  – Mindre av @ev och mer av @jack. Nyfiken på vad Evan ska hitta på härnäst, men också nyfiken på vad det betyder för Square när Jack Dorsey igen fokuserar mer på Twitter. Jag vill fortfarande se den tjänsten här hemma. Konstig tweet:
  http://twitter.com/#!/jack/status/52407042966695936
   
 7. Amazon Cloud Player goes live, streams music on your computer and Android — Engadget
  – Amazon har en intressant resa på gång. Man bygger tjänster som kräver en distribuerad arkitektur. När den är på plats produktifierar man den och blir världens främst molnleverantör. Och när molnet är på plats vänder man tillbaka och ser vilka tjänster man kan utveckla på sitt moln. Cirkeln är sluten. Smart. Imponerande.

  Funderar på om jag på allvar ska stoppa in Amazon bland de fyra jag menar att man måste ha koll på.

  Google – relevanswebben
  Facebook – relationswebben
  Twitter – realtidswebben
  Apple – many windows
  Amazon – one machine
   

 8. Deepedition DigitalPR » Tio digitala trender på DTs mediedag
  – Niclas gör en finfin nedbrytning, det här är skönt komprimerat. Ser fram emot att höra honom försöka klämma in det på tio minuter någon gång, helst med en pilsner innanför västen. Men snälla, läs texten i en rss-läsare, instapaper eller motsvarade – för det här nya temat är gräsligt.
   
 9. How Amsterdam was wired for open access fiber
  – Här är facit. På alla sätt. Kan nu svenska städer se till att börja göra rätt. NU!
   

Så till sist, nu över 62 miljoner visningar. Madness.

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 29 Mar, 2011 #jjk”

 1. Tack jocke! Nu gjorde du mig verkligen glad. Har många ggr känt som Du, men jag har svårt att ge upp hoppet om människor, som jag bedömer besitter kapacitet att förstå om de bara ger sig själva chansen. Andreas är som markägaren, som ogillar att kreti och pleti rör sig på hans marker, som han dock utan vidare leasar ut till Sydsvenskan och andra företag att nyttja. Sedan vill varken han eller företagen att andra ska få röra sig på denna domän. Politikerna har gjort detta möjligt inom upphovsrätten och är på väg att göra det inom allemansrätten. Hörde en markägare som var i gasen över detta i morse i Ring P1.

  Reply
 2. Sen kommentar men apropå #7: Ja, du bör ha Amazon på listan. Galet tempo och extremt välförpackade produktsläpp i princip varje vecka. Och på en nivå som är way beyond “beta” eller “smygtitt”; produktionsmässigt från dag ett oftast. Jag vet inte hur de gör det..?!

  Reply

Leave a Reply