jardenberg kommenterar – 3 Jan, 2011 #jjk

 1. The Blog Tree
 2. – The Blog Tree har jag skrivit om tidigare, men jag måste peka på en smart grej de gör. Low key och där folk redan finns = smart. De har helt enkelt lagt upp trädet på Facebook och låter användarna tagga in sig själv och sin blogg där de tycker de hör hemma.

  Genast är det ju uppenbart hur man skulle kunna bygga en svensk variant av trädet. Om tid funnes ;)

  För tid är det ont om idag. Sitter på väg in från Arlanda till stan, för möten på förmiddagen och en eftermiddag på Hyper Island. Rivstart. Men det behövs, ska allt jag vill göra 2011 hinnas med så…

 3. Disrupting the Traditional News Syndication Model
 4. – Scott Karp har uppenbarligen läst Clay Shirky väldigt grunt. Eller inte förstått alls. Anyway.

 5. blog · RSS Is Dying, and You Should Be Very Worried
 6. – ”The browser RSS button is the worst piece of UI since 2004.” Eller hur?

  För övrigt anser jag att RSS är guds gåva till oss nördar. Men det behöver växlas ut. Flipboard och Reeder gör bra saker på användarsidan, men innehållsleverantörerna borde steppa upp också. Full feed, inkl bilder och allt godis är ett krav vi borde ställa. Med bra innehåll förlorar de inget på det. Se min statistik-post från igår – 136.000 klick på länkar via RSS från jardenberg.se. RSS är en trafikmaskin.

 7. Facebook raises $500 million from Goldman Sachs; has $50 billion valuation
 8. – Om Goldman Sachs går in på $50mdr så är det väl bara att vika ner sig och acceptera. Å andra sidan, en del tunga gamla firmor gick ju sent in i Boo.com också ;)

 9. Apple Support Company Sues Customer For Complaint
 10. – Bad move, sämsta tänkbara faktiskt. Svårt att tänka mig att Apple är nöjda med hur det här har skötts.

 11. 2,000 black birds fell out of the sky in Arkansas
 12. – Lite krypigt, eller hur?

 13. Fearless Predictions for 2011
 14. – Jag gillade verkligen hans inledning, ,om hur man bygger listor som den här. Men sedan tyckte jag listan i sig själv missar målet ganska rejält. Nåja, inledningen får vara värd en länk ;)

 15. The “Digital Newsstand” Race Becomes: Who Is More Willing To Trick Users, Apple Or Google?
 16. – Hoho, ord och inga visor;) “Obviously, the publishers would like to transition that happiness in slavery to the tablet space.”

 17. Domare avstängd efter muhammedbild på Facebook » gothbarbie's blog
 18. – Hela den där historien med den avstängda domaren är helskum. Det måste ligga något annat bakom. Jag väljer att avvakta innan jag uttalar någon dom.

 19. COPYRIOT | EU-finansierade forskare jagar pentagram på nätet
 20. – Lite längre ner kommenterar jag skrytiga uttalande om vad den kinesiska brandväggen lyckas sniffa reda på. Minns den här texten från Rasmus innan du skakar på huvudet åt den galna regimen i Kina.

 21. iPad publishing: time to switch to v2.0
 22. – Frederic försöker förtvivlat få till något hållbart framåtriktat trots motvinden. Jag hade missat att han fått nytt jobb, som ansvarig för den franska online-tidningskiosken, men när jag fick reda på det föll mycket pl plats. Det förklarar liksom diskrepansen mellan fakta, analys och åtgärd…

 23. China’s Great Firewall blocked 350 million “pieces of harmful information” last year
 24. – Så märkligt det känns att läsa skryt om lyckad censur. Men sedan kommer jag på, igen, att det inte alls är så långt bort från vår egen verklighet. Planet ska bara slutta lite till…

 25. Det saknas folk… « stupid.domain.name
 26. – Ja, jag kan väl lugnt säga att jag känner igen Patriks frustration.
  ”Så, vi har en liten mängd oavlönade brandkårer och en stor mängd avlönade pyromaner…”

  Let’s get it on!

 27. 15. September, 2010
 28. – ”Prison is a state of mind” – och det är frihet också.

 29. No
 30. – Så makalöst snygg. Jag tappar andan. Vill ha!!!

 31. 8 Sci-Fi Technologies That Are No Longer Just Fiction
 32. – Nåja. Det var väl kanske ”with a stretch”…

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 3 Jan, 2011 #jjk”

 1. 6.
  Men vi har väl alla lärt oss att svarta fåglar trillar ner från himlen och sprängs? Frågan är ju hur det gick för grisarna, tog de arga fåglarna död på dem eller ej?

  Reply
 2. För oss som sett “24 hour party people” är det, givetvis, läge att misstänka Shaun Ryder som personen som ligger bakom fågeldöden. Eller en copycat.

  Reply
 3. Problemet med #3 är att RSS är en i grundern hjärndöd teknik – den är pull, inte push som den skulle vara för att lösa det problem den försöker lösa. D.v.s den emulerar push med fatisk pull…. Och den “fulla feed” du eftersöker… det är ju websidan själv, lixom….

  Reply
  • Pubsubhubbub och flera andra tekniker finns idag för att flytta materialet i realtid – men det har ju inget med definitionen för RSS att göra.

   Och att jämställa ett fullt flöde i RSS med webbsidan är verkligen så totalfel det kan bli.

   Reply
  • Som Jocke säger – RSS och Atom har inget med push och pull att göra – de standarderna specificerar inga transportmekanismer utan är enbart formaten på den datan som transporteras.

   Att de flesta RSS och Atom flöden hämtas via pull beror på att de exponeras via klassiska web servrar och det är ju genom pull som webben klassiskt sett är uppbyggd.

   När webben i stort blir mer realtid hänger RSS och Atom med – och eftersom de är mer kompetenta dataformat än t.ex. HTML så har de enklare att hålla tempot – vilket vi ser med bl.a. Pubsubhubbub.

   Reply

Leave a Reply