jardenberg kommenterar – 3 Jun, 2010

 1. 36zNF.gif
 2. – OK, det här kan vi identifiera oss med, eller hur? ”Vad var det nu vi bråkade om, egentligen?”. Men i motsats till många människor så slutar iaf de här råttorna fightas då…

  Nu kör vi. Fullmatad torsdag. Tjoho!

 3. Street Giant » Leroy Stick – the man behind @BPGlobalPR
 4. – Det här vill du läsa. ”Right now, PR is all about brand protection. All I’m suggesting is that we use that energy to work on human progression. Until then, I guess we’ve still got jokes.”

 5. I’m On The Jury ›› The First International Social Media Award Show. The Bees Award
 6. – Stort grattis till Johan. Sånt här är kul, och i hans fall extremt välförtjänt dessutom!

 7. Vattnet har gått! | Innan du fanns
 8. – 273 kommentarer. Grymt spännande. Senaste uppdateringen kom sedan 19.23, så det är lite ”hålla andan” över läget just nu.

 9. Johan Lange’s view on…
 10. – Hur kul som helst. En diskussion igår, som egentligen började i en helt annan ände, slutade i samtal om transparens, kollaboration, no original ideas, allt är arbetsmaterial, mm. Och så började Johan Lange tömma av sina ideer för en kommande bok, rakt ut på bloggen istället. Och det är så gott. Hugg in och visa att det var bra tänkt!

 11. Att sommarblogga – eller inte? | jardenberg unedited
 12. – Kul, i kommentarer och inlänkar verkar det finnas intresse för att hålla igång i sommar. ”Det är en livsstil” som någon skrev ;)
  Men för att eka TDH:s fråga http://www.tdh.se/sommarblogga/ – hur gör vi något kul av det? Lite bloggträffar i sommar kanske? Eller ska jag sätta ihop en bundle med alla som commitar sig till sommarkollo2010?

 13. Google acquires Invite Media, now offers in-company ad exchange navigation.
 14. – Kan det här ha något att göra med det snabba köpet av min domän, inviteme.com, förra året? För som det ser ut just nu på den adressen kan det ju inte fortsätta göra…

 15. Kazaa/Skype founders return to online music with Rdio social startup | VentureBeat
 16. – Att försöka prisa sig ner till en punkt där du kan vinna framgång på att ha hälften av den katalog som finns i itunes låter inte som en vinnande strategi. Jag tror fortfarande på Spotify. Och US-lanseringen borde närma sig med stormsteg, det är många som har flyttat över till andra sidan atlanten de senaste månaderna…

 17. Google Search for mobile now includes mobile app results – Official Google Mobile Blog
 18. – Minns ni att jag har sagt att appstore/market/etc al snart är ute i kylan? De kommer så klart att fortsätta vara en distributionskanal, men långt från den enda. Vi hittar allt annat vi vill hitta via en viss tjänst – det är klart vi ska hitta apps där också.
  (så länge vi nu är intresserade av apps – egentligen handlar det om att vi söker efter de funktioner vi är ute efter, och allt mer sällan kommer vi vilja tanka hem en app för ändamålet…)

 19. D8 Liveblog: Mark Zuckerberg, Facebook CEO | D8 Conference | AllThingsD
 20. – Det är ganska uppenbart att Mark inte är Steve, inte än iaf. Svaren är mindre klara och tydliga, men framförallt är frågorna som ställs mycket hårdare och rapporten är inte heller speciellt vänligt inställd. Jag menar inte att man ska vara hövlig mot VD för ett av världens mest betydelsefulla internetbolag, men sånt här känns lite hårt?
  ”[My God, Zuckerberg is literally dissolving in a lake of his own sweat. He’s flushed, and you can see the beads of sweat rolling down his face. Could this be his Nixon moment?]”

 21. Googlesökningar ska kunna lagras | Näringslivsnyheter | SvD
 22. – Helt sjuka förslag som kommer nu, slag i slag. Och aningslösa MEPar skriver på utan att ha koll. Nu backar iaf en del av dem: http://europaportalen.se/2010/06/paulsen-backar-efter-avslojande
  Men citaten är anmärkningsvärda
  ”Jag trodde att det handlade om utnyttjande av barn. Kopplingen till datalagringsdirektivet ligger ju dold i en hänvisning, säger Marit Paulsen.”
  Nej, det här är inte ok. Inte alls.

 23. connee
 24. – Är du intresserad av skolans utveckling så ska du hålla ett öga här. Procivitas har ett grymt driv, Peter är en smartskalle, och vi har slagit klorna i varandra (även om jag hoppas att jag inte räknas som en av hans unga digitala vänner;)
  ”Nu postas strax första inlägget och det har jag precis skrivit på min nya Ipad och jag skulle därmed tro att jag är en av de få svenska skolledare som jobbar på en sådan just nu.”

 25. Resumé: Fälld för förtal – igen
 26. – Har verkligen ingen kommentar alls till domen eller frågan i sig. Men jag måste undra hur Resume tänker med sina bildval. Den här bilden är episk, men inte speciellt schysst.

 27. Onsdagsläsning 2 juni
 28. – En puff för Olles Vassa Egg. Och en RT på tipset om att läsa Sparksheet.

 29. Longform.org
 30. – Jag har tipsat tidigare, men efter en dag där den ena twitterkompisen efter den andra bekänner sig till kulten är det kanske dags att upprepa sig. Longform samlar de allra matigaste texterna från nätet, och gör det enkelt för dig att med ett klick samla ihop dem i din instapaper.
  Sedan läser du på iphone eller ipad, och det är bara såååå jävla bra. Och jag tänker inte ens be om ursäkt för språket ;)

 31. The money is in the wrapper, not in the content – Bart Brouwers – Dead Trees Living – True/Slant
 32. – En fin dialog: ”Still, for the editorially oriented people, it is a tough job realizing that the only thing they are really good at is the worthless filling of a valuable wrapper. Translated: True/Slant is the brand, its functionality is determined out of its social, mobile or commercial performance. But not out of the content the T/S bloggers are putting in. What I just did here, was not more than deliver the junk commodity.”

 33. Trummisen « philipwildenstam.se | Philip Wildenstam | philipwildenstam.com
 34. – Hur många trummisar är vi nu i bubblan? Förutom den här liraren så minns jag på rak arm @andersmi, @deeped, @axelnilsson, @jocke – men vi var ju minst ett tiotal. Handuppräckning!

 35. Israeliska myndigheters slag mot internationell gemenskap
 36. – Fullständigt medhåll. Det finns bu ett antal glasklara punkter som Israel inte kan förklara bort på något sätt alls. De beter sig som kompletta idioter.

 37. Zoom H1 Handy Recorder
 38. – Ohhhh, jag älskar ju min H2 – men den här ser GRYM ut!

 39. Dagens Arena – första tidningssajten på WordPress 3.0
 40. – Det här kunde varit en spec skriven av mig. Det enda vi inte är överens om är kommentarssystemet. Disqus FTW. Fatta det snart, @tjompa ;)

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 3 Jun, 2010”

 1. Trummisar var det ja… Spelade aktivt från att jag var nio år till jag var 16.
  Hade ett fyra-årigt återfall i ett bluesband i början av 90-talet.
  Fast jag mest skrålar och slår an strängar nuförtiden (http://myspace.com/baditudes) så räknar jag mig nog i grund och botten som trummis och räcker därmed stolt upp handen.

  Reply
 2. Jocke, söt du är. När vi gjorde om Medievärlden så tycker jag att argumenten vi drog upp var tillräckliga, med Dagensarena.se så är tankegångerna lite annorlunda. Är dock inte helt ute och cyklar (ännu) och ogillar definitivt inte Disqus :).

  Reply

Leave a Reply