jardenberg kommenterar – 3 Jun, 2011 #jjk

 1. mobil | Sökresultat | Nya Internetworld
  – Nu har det gått en månad sedan arbetet startade. I inledningen den 2 maj så skrev man en liten programförklaring om vad som skulle vara vägledande för nya webben. Att man inte nämnde ”many windows” hoppades jag först berodde på att man tog det för givet. Men nu börjar jag bli tveksam.

  Den här tanken leder mig till en annan post som jag förhoppningsvis hinner lägga upp idag. Stay tuned.

  Och ha en grym helg, tänk att det redan är fredag.

 2. Juholts fataliteter – Per T Ohlsson – Sydsvenskan – Nyheter dygnet runt
  – Det värsta är att det faktiskt känns mitt i prick.
 3. Vår HD-videokonferens hålls ihop med superlim
  – På tal om McGyver ;)
 4. Dodging The Honeytrap
  – Så välbekant, från förr ffa. Jerry är väl 10-15 år yngre än mig och sådant här förändras med tiden. Inte att honungsfällan blir mindre söt, men att man lever med det på ett annat sätt. Jag har varit inne i väggen en gång, för hundra år sedan, och det finns egentligen bara ett enda sätt att undvika att det händer igen: självinsikt. Men det betyder också, tyvärr, att man sannolikt måste in dit och vända en gång. Jag hade iaf inte kunnat göra mig den avgörande erfarenheten på annat sätt.

  Tills dess, läs min gamla Mindpark-post om livspusslet. Jag vet att den gjort lite nytta för väldigt många.

 5. itstatistik.se
  – Älskar daytona, men blir ändå ledsen att sajten funkar så illa i iphone. Är det inte verkligen dags att börja göra något åt det här?
 6. Our plans to support modern browsers across Google Apps
  – Bold move, men jag gillar greppet. Det är att ta ansvar att kontinuerligt försöka ligga i tiden. Det är de leverantörer som inte gör så här som gör fel. Plättlätt.

  (sedan är det så klart en annan sak att ”ingen support” inte betyder ”ingen funktion”. Det kommer inte bli hårda blockeringar, däremot sannolikt en hel del tjat;)

 7. Eat after reading
  – Fredrik Backman uttrycker det där med kärleken till bloggens eget liv så mycket bättre än jag någonsin kommer i närheten av. Just så här är det. Med eller utan kylväska!
 8. Motorola CEO Says Open Android Store Leads to Quality Issues
  – Läsvärt för alla som ondgör sig över Apples review-process.
 9. schema.org – Home
  – Superintressant, som ett slags generellt api by proxy. Men det är långt ifrån okomplicerat. Separat post kommer. Tills dess, en fingervisning från konversation med @nikkelin
 10. ASUS announces the Padfone (update: eyes-on!) — Engadget
  – Jag kan inte se det här, kan inte ens tänka tanken, utan att bryta ihop fullständigt. Helt otroligt usel.
 11. Sevärt: Jocke videobloggar om att blogga
  – Och det där med att smöra funkar så klart alldeles utmärkt ;)
 12. Some Traditional PR Firm Bashing—Served Cold And Well-Deserved | Doktor Spinn
  – @DoktorSpinn levererar en salva som matchar hans profilbild. Mean machine. Men det är ju sant.
 13. Wikipedia:Projekt Internet i Sverige
  – Kolla, det här hade jag missat. Vore fantastiskt om många ville engagera sig!

4 thoughts on “jardenberg kommenterar – 3 Jun, 2011 #jjk”

 1. Med prototypprojektets begränsade resurser var vi tyvärr tvungna att välja mellan de mobila användningsfallen och att anpassa prototypen till IE (så att t ex uppdragsgivaren skulle kunna använda den ;). Det är sannolikt att v2 blir mer responsiv…

  Reply
 2. Angående honungsfällan så var det ju lite snopet när man ändå känner sig på bollen men vännerna tycker att man ser för härjad ut. Och det där med hur man uppfattas är ju inte allt, men i min bransch vore det ju tjänstefel att inte bry sig om det… så jag drar ned en smula över sommaren och taggar ned en smula! Men vi får se m det funkar… jag brukar annars blogga mer när jag lyckas frigöra tid.

  Reply

Leave a Reply