jardenberg kommenterar – 3 Mar, 2011 #jjk

 1. Jon Stewart Gaddafi | Daily Show Gaddafi | Video | Mediaite
  – Jag säger som resten av världen – det här är fantastiskt bra. Bästa sekvensen (men klicka på länken ovan för hela godbiten):

  Varför har vi inte den här sortens samhällskritik här hemma. Hur ska vi fostra en svensk Jon Stewart eller Stephen Colbert? Missa inte heller förra omgången, för en dryg vecka sedan.

 2. Varumärken kan inte välja sina föräldrar
  – Kartan är skön och ny för mig, och så härligt att sverige befinner sig i den absoluta ytterkanten. Att vi inte var världens mittpunkt hade de flesta av oss klart för sig, men att vi inte är landet lagom känns som en bra start på dagen ;)

 3. MediaPost Publications Coupons.com Prepares For NFC And Future 03/03/2011
  – På tal om klippet här under med SAS och NFC – det är glödhett. Och jag tror på riktigt att det kan bli en bra sak. Redan är jag var i japan för många år sedan och tittade på felica mm så kändes det spontant helt rätt att låta mobilen utgöra det samlade navet i för alla de dagliga behoven. Det känns inte mindre rätt idag. NFC kan blir riktigt bra!

 4. SAS Smart Pass – SAS
  – NFC goes klisterlapp.

 5. 11.6 hours survey scam spreads like wildfire on Twitter | Naked Security
  – Jag drabbades idag, och därmed de 6.665 personer som följer mig på twitter. Jag ber verkligen innerligt alla om ursäkt. Det som är komplicerande för mig är att jag, mig veterligen, inte klickade på någon länk. Jag var precis på väg in i ett möte och skickade en annan tweet ett par minuter innan – sedan inget – innan min iphone började dansa notifieringsdansen av alla som ville tala om att jag var ”smittad”. Tusen tack till alla som hörde av sig, men visst är det udda.

 6. Bloggande biskopar och ny startsida | Utvecklingsbloggen
  – Som sagt. Ärkebiskopen bloggar, Försvarsmakten har skaffat sig en härligt vidöppen policy för sociala medier och vardagen börjar infinna sig. Det är faktiskt helt underbart.

 7. Taking Klout Scoring to the Next Level « Measuring Online Influence: The Official Klout Blog
  – Det skruvas på både Klout och trstrank och vi är många flitiga twittrare som rasat ganska rejält. I grund och botten är jag helt ointresserad av min egen placering, men precis som i allting annat experimenterar jag och försöker lära genom att gräva där jag står. Nu finns ju de här listorna och folk tittar på dem – då måste jag förstå dem.

  Och just nu gör jag inte riktigt det, trots deras försöka att ”förklara”. Det är googles pagerank och facebooks edgerank igen, men på ett mer påtagligt obegripligt sätt ;)

 8. Apple – iPad 2 – All-new design. Video calls. HD video. And more.
  – Elegant, stilig, imponerande. Men kommer jag att köpa? Jag var övertygad tidigare, men nu vet jag inte. Vi har ju redan tre iPads gen1 som värmer hyllorna här hemma. Visst använder vi dem, men jag har inte känt att jag saknar de features som nu presenterade. Det kan komma att förändras om det kommer coola appar. Eller om jag får den i handen (så är det ju, då om inte förr smälter man fullständigt)

 9. Riksantikvarieämbetet: Så använder vi sociala medier – Digitala staten
  – Lunkan och gänget gör det här så bra. Det är inte nyfrälst och överdrivet, det är inte allt eller inget, det är inte bara solsken. Men det är inte heller problemorienterat och räddhågset. Det är helt enkelt stadigt planterat med ett ben i myndighetens uppdrag och ett ben i den moderna världens förutsättningar. Avslutningen är bara alltför sann: ”Okunskap och ängslighet hänger intimt samman”

 10. Inför GastronomiTV
  – Säger inte så mycket mer än då här nu. På tisdag kommer mer info, men det är kul och galet och väldigt mycket rock ‘n roll ;)

 11. The Royal Wedding
  – Byggt på Google Apps http://eurodev.blogspot.com/ – nu börjar till och med kungligheter och betongkonsulter (Accenture) fatta hur slipstenen ska dras. Heja!

  (men för övrigt: det måste vara en av de fulaste sajter jag sett på länge…)

 12. Krönika
  – Generationsklyfta ;)

 13. The 25 Most Commonly Misspelled Words
  – Välkommen att testa din engelska. Jag tyckte det var jobbigt, mest för att det var svårläst i den formen. Men också för att jag bara klarade 19/27.

 14. Aj, aj SJ!
  – Själv blir jag mest jävligt provocerad. SJ borde inte lägga ett öre på marknadsföring innan de fått ordning på produkten. Sluta sminka grisen pudeln och börja gör good shit istället.
 15. Powertrekk
  – Bränsleceller, snart i var mans ficka. Just add water;) Det är sååå läckert.

Till sist

Spielberg lines up WikiLeaks film based on Guardian book | Film | guardian.co.uk
– Ruttet och förhastat, javisst. Men @wikileaks gör sannerligen inte sig själv någon tjänst med tweets som den här


Riktigt dålig kommunikation, sämsta sortens tonalitet. Det här ska ju vara en organisation, inte en ensam och arg foliehatt med ett twitterkonto.

13 thoughts on “jardenberg kommenterar – 3 Mar, 2011 #jjk”

 1. #8: Håller med om padda 2 är *lite* “jaha”. Visst är mera speed bra, men speed har inte varit problemet med paddan för mig (det är, som du vet, det begränsade OS:et som får mig att dagligen slåss med den). Hoppas iOS 5.0 har ngn slags hoppfullhet, då Apple är rejält överkörda på för mig vesäntliga delar som notifications, app integration, multitasking, m.m.

  #10: Argh vad du måste göra mig hungrig jämt :) Ska bli spännande.

  Reply
  • En kombination av ”har påven rolig möss”, ”sover dolly parton på rygg” och ”skiter björnarna i skogen”. Dvs: Självklart. Men sedan har jag blivit lite mer osäker.

   Reply

Leave a Reply