1. Kid has right idea about royal wedding
  – I särklass bästa bilden från bröllopet. Perfekt inledning, eller hur? (uppdatering, fick en ännu vassare från @patrikhson)
   
 2. Mycket kul när Joakim Jardenberg kommer på besök « ACT
  – Den första i en serie av egenpuffar för kommande grejor. Det blir lite kompakt när #jjk inte kommer ut varje morgon. Sry.
   
 3. Missa inte Entreprenörsjakten LIVE! « Muzaffer Ünsal
  – Ännu en egopuff…
   
 4. Livesänd talkshow 10 maj, 15.30 | Internetdagarna
  – Mycket på gång, det här ser jag verkligen fram emot också. Det officiella avstampet av #IND11 – Det kommer att bli GRYMT i år, jag har aldrig varit med om något lika genomarbetat program med ett så blytungt gäng. Men också massor av spännande nyheter och intressanta grepp runtomkring. En del av det kommer vi att berätta redan den 10/5. Häng med.
   
 5. Rapport från världspremiären av Volante Academy i onsdags | Volante
  – Akademin är igång, missa inte vårt tillfälle den 23/5.
   
 6. All That Is Interesting – The First Zombie-Proof House
  – ”The most essential item for our clients was acquiring the feeling of maximum security” Amazing.
   
 7. LawyerClock – How much is this meeting costing me?
  – Ett tema med oändliga variationer. Här är min gamla favorit app för iphone. http://itunes.apple.com/us/app/meeter/id286586653?mt=8

  Jag funderar ganska ofta på det när jag någon gång ibland får höra synpunkter på mitt arvode för föreläsningar etc. Anta att en organisation/myndighet/företag samlar 200 anställda för en förmiddags inspirationsmöte. Det betyder att man i interna resurser avsätter tre manmånader. Det sätter alla andra kostnader i ett visst perspektiv, skulle jag vilja påstå…
   

 8. Deals, Deals, Deals… and More Deals – Online MBA
  – Bra sammanställning – om än jag tycker infograhics-begreppet håller på att bli urholkat. Nåja. Deals är superhett fortfarande och tittar jag på de investeringsförslag som kommer i min väg är det fortfarande tung övervikt på deals/kupong-variationer och minutaktioner. Jodå. Sådan är innovationskraften ;)
   
 9. Datainspektionen granskar molnanvändning – IDG.se
  – Jag tycker det är makalöst svagt av Datainspektionen att det ska behöva ta så här lång tid. När man inledde arbetet i mars så sa man visserligen att det beräknades vara klart till sommaren – men jag trodde bara det var ett sätt att försöka få lite arbetsro. Nu verkar det faktiskt ta så lång tid, och kanske mer därtill. Och då måste jag undra: vad gör man dagarna i ända?
   
 10. Why You Should Think Twice About Opting-In to the Delicious-AVOS Transfer | ZDNet
  – Som vanligt är det tystnaden som är det mest besvärande. Jag tycker också det är lite smutsigt hur man uppmuntrar folk till att mer eller mindre med hjärnan avstängd signa upp på det nya avtalet. Sannolikt inte illa menat – utan bara jävligt klumpigt…
   
 11. Startsida Malmöfestivalens API
  – Det här är bra. Mycket API:er på gång nu, mycket gemensamfinansierad data som börjar göras tillgängligt. API first! Mobile second! Och sedan allt annat. Den ljusnande framtid är vår. Och kolla nedanstående rapport från Buenos Aires också…
   
 12. Hooking up with the Buenos Aires internetz – written for geeks only!
  – Kingen med koll har letat upp geeksen i BA. Och i den här listan av projekt som presenterade så finns det mycket guldkorn, missa tex inte public ”expenses of Bahía”. Det händer mycket överallt i världen just nu – alltså även på hemmaplan, se länken ovan…
   
 13. I Plan Websites – 404
  – Det här måste vara en av världens bästa 404:or. Alltså felsida, typ. Visst, jag är en sucker för funktionella sidor (https://jardenberg.se/b/kort-om-en-riktigt-bra-404-page-not-found-alltsa/) – men vad är egentligen bättre än en felsida som får en att le?
   
 14. Hittin’ the (road) Park in Malmö! | Flattr Blog
  – Efter genrep i London och Berlin är det dags för Flattr att visa upp sig där de hör hemma. I Malmö. Givetvis, suck, är jag i Göteborg den dagen. Men jag är med gänget i tankarna iaf.
   
 15. Stockholm får världens första surdegshotell « Emil
  – Jag har svårt att sätta mig till doms över det här. Eller så har jag inte det. Det får nog vara en av livets stora obesvarade gåtor.

  Frågan jag skulle ställt: ”vad händer om degen dör när den bor hos er?”
   

 16. NEXT Elevator
  – Lite kluven till det här sättet att vaska, blir det inte mest en populäritetstävling? Jag tittar på en del av de uppröstade bidragen och fattar inget av storheten.
   
 17. What happens to data when your cloud provider evaporates? – Computerworld
  – Det här problemet ska inte ignoreras. Det är fortfarande världsbäst med molntjänster och både data och tjänster hör hemma där. Men var inte dum i huvudet för det, ok?
   
 18. HOW TO: Follow the Royal Wedding Online
  – Vad tror du, blir det Youtube-record? Ska de slå Obama?
   
 19. Facebook Deals Launches Tonight & Groupon Doesn't Stand a Chance (Updated)
  – Total kalabalik och inte mycket för oss att se än. Men man kan ana att det är snyggt och man kan ana att det finns förutsättningar för att det här ska bli grymt.

  Och här hemma fortsätter groupon föreslå bikinivaxning för mig…
   

 20. 10 saker att tänka på vid skapande av API | Entreprenör Jonas Lejon
  – Subject says it all – och med den här avsändaren är det bara att hålla med. Mr API locuta est, causa finita est.