jardenberg kommenterar – 30 Aug, 2010 #jjk

 1. Världspremiär: Filmen om SSWC 2010 | Sweden Social Web Camp
 2. – Det här är så GRYMT bra. Vilket tidsdokument. Till och med stavfelen och felskyltarna tillför känsla. Missa inte den här filmen, lova det.

  Och missa inte heller att tanka hem 140 GB råfilm och göra din egen version. Creative Commons FTW!

  (Tyvärr ökar den här filmen bara saknaden efter den försvunna filmen från 24hbc v2, någon som vet var den blev av?)

 3. Stephan Ekbergh – VD inte bloggare | Nakna Sanningen
 4. – Liksom Magnus reagerar jag ibland med en ryggmärgsreflex. Då är man tacksam att kommentarsfälten finns. Missa inte Stephans svar. Åhh, internet. I kiss you!

 5. Why does everything suck?: Judge Says TechCrunch Case vs. JooJoo Tablet Likely Has Merit
 6. – Jag länkade först till Gruber och skrev: ”En jäkligt sorglig historia hur som helst. Oavsett vilket tror jag det finns två parter här som många aktar sig för att jobba med framöver.” – men den här texten var ju bättre. Dessutom med ännu en twist. Nästan så det blev lite spännande…

 7. 31
 8. – ”Riktigt starka personer är starka för att de har modet och passionen att våga följa sitt hjärta.”
  Grattis på födelsedagen, superstar!

 9. Facebook-kampanjen: 700.000 visningar!
 10. – CPM 1SEK

 11. Om att möta Jonas Gardell
 12. – Skönt format. Det här hade jag velat se. Men istället satt jag och brottades med en wp-installation som inte alls ville uppföra sig. Inte det minsta kul. Fan!

 13. Spinns Smurftips — Doktor Spinn
 14. – Doktorn öser beröm och skriver ”Lite kärlek till Joakim för att han utvecklar sitt länktipsande”. Men jag vill gärna utvecklas ännu mer, så jag tar emot alla tips och tankar. Tex har jag lekt lite med tanken att dels aggregera ett flöde med alla länksprutare (http://www.delicious.com/jardenberg/l%C3%A4nksprut) och själv göra en slags 60 minutes där jag gräver lite djupare i tre, fyra prylar varje dag.

  Men som sagt, tyck till. Ni är minst halva anledningen till att jag gör de här sammanställningarna.

 15. flattr igen « mymlan. the real.
 16. – Och när du har flattrat färdigt mymlan får du gärna klicka på min knapp också. ”Flattr – för att det känns så bra…”

 17. Varför kan man inte rösta online? « David Bismark
 18. – Det här är inte pinfärskt men när röstkorten droppar ner i folks brevlåda kommer det upprörda röster om varför man inte kan rösta online. Men ett val är väldigt speciellt, och David förklarar det bra här. Se även hans preso från TEDxStockholm http://bit.ly/aBIxeh

 19. Inside the secret world of Trader Joe's – Aug. 23, 2010
 20. – ”To get inside the mysterious world of Trader Joe’s, Fortune spent two months speaking with former executives, competitors, industry analysts, and suppliers, most of whom asked not to be named. ” – en seriös story om ett av usas hemligaste företag. Hade missat, så stort tipstack till @mpawlo

 21. Korta klipp i baktakt | Port Freedom
 22. – En klockren beskrivning av historiens utveckling. Från nu till då. ”Och medan vi skriver ännu ett inlägg om den digitala klassklyftan skaffar grannen (67) Facebook och kassatjejen (23) fyller sin Flickr med tjusiga amatörfoton på danspar.”

 23. Why Gmail’s New Phone Service Scares Mobile Providers
 24. – Tillför tyvärr inte så mycket nytt, men jag länkar och hoppas att någon kan peka mig till en reaktion från operatörerna. Vad säger de, egentligen?

 25. Hjälp Piratpartiet att lägga ut valsedlar
 26. – Skickar vidare uppmaningen. Ut och jobba!
  (jag körde ut valsedlar på löpande band förra året, men mitt reseschema de närmaste veckorna gör det omöjligt för mig att medverka i år)

 27. Polar Rose: Service closing down
 28. – Trist, men en tidsfråga. På mer än ett sätt. Polar rose har hela tiden varit en service och inte en tjänst – men man han liksom inte sätta det i tid.

 29. Robert Birming
 30. – Snyggt. Men det heter väl cmd, och inte ctrl. Iaf i den snygga världen.

 31. Presidential prankster
 32. – Barnasinnet kvar, bra där.

 33. Vill förbjuda rekrytering som sker via Facebook
 34. – Men vilken otrolig, makalös dumhet. Det är väl klart att arbetsgivaren ska kolla kandidaten så noga som möjligt. Liksom att kandidaten har eget ansvar för att kolla upp arbetsgivaren.

 35. Five People Killed By Their Own Inventions [Inventors]
 36. – Antiklimax är inte rätt ord…

Leave a Reply