jardenberg kommenterar – 30 May, 2010

 1. * on Flickr – Photo Sharing!
 2. – Söndag och jag jobbar för fullt. Reser till Växjö och det är inte det enklaste. Men http://www.flickr.com/explore/interesting/7days/ ger mig en stunds avkoppling. Tack, flickr – det var med glädje jag förnyade mitt Pro-konto idag. Ni rockar!
  https://jardenberg.se/freemium-ar-inte-en-prenumeration/

 3. 3 år med bloggen, nu är jag proffsbloggare!
 4. – Grattis på treårsdagen!

 5. RConversation: More problems in Facebookistan
 6. – Jag kanske har levt under en sten, men ”Facebookistan” har jag inte sett förr. Det tycker jag var ett fyndigt namn, och en ganska läsvärd post.

  Jag står stark som facebook-supporter, men måste såklart ha koll på kritiken och vara öppen för solens fläckar.

 7. China Rips Off The iPad With The iPed
 8. – iPed? Men för fan ;)

 9. Bakom Vilks | Kultur | Aftonbladet
 10. – Jag har haft förmånen att ha lite kontakt med Anders R och det måste jag fördjupa. Känner det starkt när jag läser detta, det enskilt och överlägset bästa som skrivits i fallet Vilks. Jag ger er hela fjärde punkten här, för att vara säker på att ni inte missar den:

  4. Genom att Lars Vilks personliga säkerhet upphöjs till vår tids mest brännande yttrandefrihetsfråga får yttrandefriheten som medborgerlig rättighet knappt någon uppmärksamhet alls.
  Det är lagreglerna kring informationshantering som bestämmer vilken yttrandefrihet vi har – och får i framtiden – inte hur många fanatiker den ena eller andra provokatören lyckas reta gallfeber på. Dagens makthavare kämpar lika hårt för informationskontroll som gårdagens gjorde. Metoderna är nya, fängslanden och spöstraff är nu förbjudna, men ambitionerna är desamma.
  I dag handlar det bland annat om FRA-lag, teledatalagring, personuppgiftslag, dataintrång, filtrering av internet och en offentlighetsprincip som successivt avskaffas. Med rader av frihetsinskränkande beslut har riksdag och regering visat att de ideal som i 200 år burit upp Tryckfrihetsförordningen inte alls ska tas för givna i informationssamhället.
  Att polis och domstolar går till rätta med politiska eller religiösa stollar som argumenterar med knytnävarna är viktigt. Så sker nu.
  De allvarliga hoten mot yttrandefriheten kommer dock, det lär oss historien, från en överhet som med sitt eget bästa för ögonen ständigt hittar argument för att stänga det öppna samhället. Här behövs demokratisk mobilisering.

 11. (title unknown)
 12. – Hittade via http://mediasplatter.se/noteringar-30-maj-2010/ – blev genast förälskad. Helvetica Bold är favoriten.

 13. Henrik-Alexandersson.se: Tim Berners-Lee: The year open data went worldwide
 14. – Håller med, den här videon behöver vi lyfta fram igen. Och igen.

 15. ANAMMA: Content is still king- Anamma, en blogg om kommunikation från JG Communication [jävlar anamma / att ta till sig något]
 16. – Intressant att slå fast att content är king för att sedan slå fast att det är ett medel för att skapa konversation. Jag håller fortfarande med Cory Doctorow.
  ”Content isn’t king, conversation is. Content is just the stuff we talk about” ;)

 17. Beautiful and Useful 404 Error Pages for Inspiration
 18. – Min 404 är inte så snygg som de här. Men jäklar vad funktionell den är, och som det syns i loggarna…
  https://jardenberg.se/b/kort-om-en-riktigt-bra-404-page-not-found-alltsa/

 19. Slashdot Ask Slashdot Story | How To Get a Game-Obsessed Teenager Into Coding?
 20. – Som vanligt, på /. är det kommentarerna som är grejen ;)
  ”You’re right. I tried with your mom, but she was quite insurmountable.”

 21. Most Hilarious Video attack on Facebook – Security Labs
 22. – Jag kan bara inte riktigt förstå hur de här hinner spridas som de gör. Facebook ör ju inte en distribuerad arkitektur, vilket rimligtvis betyder att från första sekund de ser något bus så kan de också stoppa det. Det kan inte vara raketkirurgi att se till att de hör uppdateringarna inte postas på wallen?

  Anyway, var som, som alltid, vaken där ute

 23. Bilddagboken backar rejält
 24. – To little, to late. Vad man skulle gjort istället? Ingen aning. Förmodligen hade de varit rökta oavsett. Det handlar om tajta ungdomsgrupper med tydliga tippingpoints.

  Efter att i helgen varit på minisemester med tre 15-åringar, killar och fd BDB-knarkare, så har jag sett det med egna öron. De pratar bara FB. På en anna skola, i ett annat gäng hände det redan för ett ä
  år sedan, medans BDB säkert äger en del gäng i något år till.

  Men på sikt handlar det om gravitation. I det breda sociala planet har storleken stor betydelse. En stor kropp har större dragningskraft än en liten, för det är fler som hjälper till att dra.

 25. Skype for iPhone Now Supports 3G Calling
 26. – Det här blir spännande att se fortsättningen på. Är det en straffskatt till operatörerna? Intressant att det hittills inte varit tal om någon 3Gstraffskatt i symbianversionen

 27. Twitter
 28. – Det hör ironikontot är nog bland det bästa som gjorts på twitter. Bakgrunden är sorgligast tänkbara, men det här är genialt.

 29. Web 2.0 Expo
 30. – Oj, vilken sen rapport. Men det är alltid intressant att se vad Aftonbladet ser. Som vanligt på utvecklingsbloggarna är det lite för mycket rapporterande och för lite “tänker högt”. Jag har faktiskt svårt att förstå nyttan för aftonbladet med att alltid berätta om sina projekt efteråt.

  En utmaning till utvecklingsgänget: berätta om fem spännande grejor ni jobbar på framåt, så lovar jag att leverera feedback (och det tror jag inte jag är ensam om).

 31. Happy 1st birthday, Google Wave!
 32. – Funderar allvarligt på att integrera wave i ett stort projekt som startar i höst. Visst borde det passa skolvärlden som han i handske?

  Btw, kolla gärna in https://jardenberg.se/godis/faq

 33. Dags för en varumärkeslektion, Atria.
 34. – Om korv, kan man tro. I själva verket om ärlighet. Håller med den elaka Lord Fredruk i allt här. Och jag är övertygad om att i dagens allt mer transparenta samhälle kommer fejk att bestraffas hårt med rättvist. Konsumentmakt.

Leave a Reply