1. Geeks and Nerds
 2. – Inte riktigt ett venn, men potentialen finns. Vad vill du rita in i den tredje blobben. Kom igen, get creative. Själv måste jag preppa inför heldag i växjö nu. Vi ses ikväll, barn. Vi ses ikväll!

 3. Villahasch utmanar drogpolitiken
 4. – Årets rubrik? Kanske lite tidigt, men det är iaf en stark kandidat. Mellanrubben ”Medelklassgräs” går inte av för hackor heller…

 5. Dropbox now with selective sync – we love it!
 6. – För mig med liten SSD i min Macbook Air så är det här en fantastisk feature. ÄNTLIGEN!

 7. But what have you shipped?
 8. – Jag har ett trackrecord som jag är stolt över, men jag kanske inte kommunicerat det tydligt nog? Tror du att jag bara snackar?

 9. The U-Socket Charges USB Devices Without an Adapter [Stuff We Like]
 10. – Givet vid nästa renovering. Eller hur?

 11. Samtalsintervju – Jerry Silfwer, Springtime, Seniorkonsult, 27/4/10 #PRofSweden
 12. – Ett bra samtal.

 13. TinyPay.me är möjligen genialiskt
 14. – Håller med gunnar: smått, smutt och smart. Har inte testat, men det känns inte som ett så här enkelt koncept kan springa fel.

  Nästa steg – hitta publiken. Men som jag konstaterat så många gånger förr, när jag säljer utemöbler på flickr och skrivbord på egna bloggen, det är rätt publik som räknas. Inte nödvändigtvis störst.

 15. How We Improved Our Conversion Rate by 72% | Dan McGrady · dMix – Toronto Startup, Ruby Developer and Designer
 16. – Röd knapp istället för grön knapp: 34% fler klick. Amazing stuff.

 17. Documents Show Early Worries About Safety of Rig – NYTimes.com
 18. – Helt otippat. BP kände till riskerna. Hör ni ljudet av skiten som träffar fläkten om och om igen?

 19. How Andreessen Horowitz Evaluates CEOs // ben's blog
 20. – Länkar mest för att få en ursäkt att lyfta fram Bezos fantastiska text från -97 igen http://benhorowitz.files.wordpress.com/2010/05/amzn_shareholder-letter-20072.pdf

 21. Ship to Gaza stormades – flera döda | Utrikes | SvD
 22. – Det här borde kunna bli spiken i kistan.

 23. Fildelning – en författares synvinkel « Emil Isberg
 24. – Rakt upp i krysset!

 25. Why is digital advertising so lousy? Industry is too smug to innovate.
 26. – ”In this very respect, advertising and news media converge: Both have been late in hiring developers who understand the specifics of their business. Because of their intrinsic vulnerabilities, the media have been the first to take a hit. If advertising wants to avoid a Jivaro-like downsizing, it needs to listen to the clock: It’s ticking away.”

 27. Trevlig sommar!
 28. – Oj, det var ett tidigt sommaruppehåll. Men all respekt för arbetsbelastningen. Vet verkligen hur det är.

  Mina morgonposter kommer att fortsätta hela sommaren. I takt med mindre aktivitet på nätet kanske de blir lite kortare, men jag ska verkligen försöka få ut dem varje dag.

 29. Sociala medier och bla bla bla… | Utveckling, kreativitet och Helsingborg
 30. – Men det Simon avslutar med är ju precis det jag gör i vardagslag. Det ena utesluter ju inte det andra. Säg den diciplin som inte har diskussioner, som förhoppningsvis sysslar till att utveckla diciplinen. Se bara på de beryktade läkarkonferenserna som tar över Stockholm med jämna mellanrum, eller som idag när hela smålands tjänstemannakader samlas i Växjö för att prata om allt från vård av barn med speciella behov till … tada … sociala medier.

  Visst kan det bli rundgång i diskussionen allt som oftast, hade själv ett sådant moment igår, men det gör inte diskussionen överflödig.

  Hur ironiskt vore det inte om man blev mobbad för att man ville prata om sociala medier? ;)

 31. ”De skrattade bara.” Så berövades Safet sitt människovärde – DN.se
 32. – Jag kan inte bestämma mig vem jag är mest förbannad på. Det är klart att Andersson är ett svin. Men facket – de ska ju hålla emot. Oavsett.

  Det här är iaf extremt välskrivet och fruktansvärt upprörande och berörande. Så glad jag är att den ligger på Kultur, så den inte riskerade att fastna i publiceringspolicyn och bara få finnas i papperstidningen…

 33. TU: Unga tror på papperstidning om 50 år | Medievärlden
 34. – Intressant att frågan ställdes som ”Tror du att fysiska tidningar kommer att finnas kvar om 50 år?” istället för att fråga vad de anser om sitt eget beteende. På det här viset blir det ju i bästa fall en okvalificerad gissning om vad man tror andra kommer att ägna sig åt.

 35. Svårt att pricka rätt med vinreklam på nätet – Dagens Media
 36. – Det här leder ju bara till att det skapas en gråzon, en svartmarknad för köpta kommentarer, en jävla röta helt enkelt.

 37. Why is The Swedish King wearing such silly hats?
 38. – Förutom då att det inte verkar som om bildrättigheterna är clearade ;) så var ju det här alldeles, alldeles underbart. Tipset kommer från http://blogg.aftonbladet.se/lisamagnusson/2010/04/har-kungen-en-lustig-hatt

 39. xkcd: Seat Selection
 40. – Be afraid. Be very afraid ;)