jardenberg kommenterar – 1 Jun, 2010

 1. Twitter / Andrew de Torres: Success is not the key to …
 2. – Word! En bra start på en bra tisdag. Jag älskar mitt jobb.

 3. The Startup Toolkit
 4. – Kul grej: ”The longer-term goal of this site is to grow a set of tools to scaffold the earliest stages of running a startup. We (founders) mostly fail for stupid reasons. A touch of structure may help keep our collective eyes on the ball.”

  Men använd det bara för play, än så länge, av uppenbara skäl. OK?

 5. 77 Great Quotes That Will Change Your Life
 6. – Citatmaskinen. 77 bra oneliners, men min favorit är fortfarande en twoliner av okänt ursprung. Den har legat i min mailfooter i över 15 år nu.

  Favoriten av egencitat är nog: ”An industry too big to bend is bound to break.” Den tycker jag nästan platsar som nummer 78 ;)

 7. Apple Sells Two Million iPads in Less Than 60 Days
 8. – Två miljoner på två månader. That’s cool.

 9. Four Squared Signs You Are a Foursquare Addict
 10. – Delas, om inte annat för det fyndiga i att sätta ihop just 16 punkter ;)

 11. Google to employees: ‘Mac or Linux, but no more Windows’
 12. – Intressant utveckling. Tänk: ”What would google do”, och hur många företag har ögonen på Googles varje steg. Apples aktievärde passerade MS i veckan, kan det här komma att bli en tippingpoint för att passera i volym också?

 13. Gästblogg: Varför starta debatt – om man ändå inte deltar i samtalet efteråt? #PRofSweden
 14. – Precis sådär funderade jag också. I mina ögon blir debattstartaren varken mer eller mindre än ett troll då.

 15. Kunskapsivriga experiment: Nu plöjer vi ny mark i den pedagogiska myllan
 16. – Det här kan nog bli spännande. Har också ett skolrelaterat möte imorgon (idag).

 17. ”Skrivkramp är för amatörer”
 18. – Lotten smartsågar Gullejo. Fint som satan.

 19. Woman sues Google after being hit by a car while using walking directions
 20. – Det är en ding, ding, ding värld.

 21. Facebook ökar kraftigt i Sverige – trots kritik
 22. – Har precis mailat lite med JSvH på det här temat. Jag blir verkligen fascinerad över hur han verkar bygga sitt mycube-case på precis det som Kullin pekar på här: tradmedias ambition att krisförklara FB. Jag förnekar inte deras problem, men debatten är isolerad till en väldigt liten och engagerad klick. Som jag medger att jag tillhör, men på samma sida som Kullin alltså.

 23. Att offra människor som politisk propaganda – Artikel av Jan Kallberg – Newsmill
 24. – Säga vad man vill om JK, men han är inte rädd för att sticka ut.
  ”Om Mankell ville slå ett slag för toleransen i Mellersta Östern skulle han ta en dialog med Hamas om “Gaza Gay Pride”. Om Mankell överlever det inledande mötet. Men givetvis handlar det inte om tolerans. Det handlar om politik och hatet mot frihet.”

  I frågan för övrigt håller jag helt med vår utrikesminister. (Och småäcklas lite av hur vissa rödgröna försöker PK:a in ett par billiga poäng – det känns att det är valår)

 25. Resumé: TV4 sänder direkt i mobilen
 26. – Det är kul att man löst avtalsfrågan. Grattis till det. Och hatten av för hårt arbete. Men det är tröstlöst att det bara är live, det är väl bevisat att vi inte vill ha tablå-tv.

  Värst, värre ändå, är att man sätter sig i knät på operatörerna. Hur kan Otto säga ”Enligt operatörerna är det här något som deras kunder efterfrågat…” – det är ju HANS kunder. Operatören är bara en bitpipe och ska hålla sig på mattan. Dealen som tvingar oss att göra upp med operatören för att få den här tjänsten är feltänkt. 50 spänn för fyran, vad ska vi betala för de andra kanalerna?

 27. Torgmöte slutade med kravaller – avbröts i förtid – hd.se
 28. – Snälla ”motdemonstranter”, tvinga mig aldrig mer att hålla med Jimmie Åkesson. Vi har mötesfrihet, organisationsfrihet och yttrandefrihet i Sverige. Vi har inte knacka-rasist-frihet. Ni gör bara skada på det här sätter, och spelar sverigedemokraterna rakt i händerna. Lägg av!

 29. Journalisten.se | Sociala medier dominerade vid Jacksons död
 30. – Som sagt. Helin hävdar att Facebook inte är en aftonbladet-konkurrent. Förutom att det resonemanget skulle bygga på att folk har oändligt med tid så stämmer det alltså inte ens i sak: http://www.flickr.com/photos/jocke66/4657443374/

1 thought on “jardenberg kommenterar – 1 Jun, 2010”

Leave a Reply