jardenberg kommenterar – 4 Jun, 2010

 1. special delivery on Flickr – Photo Sharing!
 2. – Inte så lite http://www.google.com/images?q=not+my+job över den här. Men mest ville jag testa hur embedly hanterar video från Flickr;)

  Och så ville jag säga att idag är det fredag och jag ska möta unga entreprenörer, gamla makthavare, entusiaster och doers. Ibland i en och samma person, ibland i helt skilda sammanhang ;)

  Fredag alltså. Nu kör vi!

 3. Caught in the oil – The Big Picture – Boston.com
 4. – Skoningslöst avslöjande bilder från oljeutsläppet. Helt seriöst. Titta bara in här om du är beredd på väldigt starka bilder.

 5. How I almost ignored our single best source for customer feedback. | Jackson Fish Market
 6. – Mer om förtjusningen i kundsupport.

  ”And while the frequency of calls is on the rise as our site gets more popular, for now, handling the calls isn’t just ‘not a problem’ it’s something I look forward to. It makes me understand why Craig’s (a.k.a. Craigslist Craig) main job is customer support. From my perspective, there’s no better way to understand what my customers are thinking. Analytics can tell me what they’re doing, but not why. When the calls are frequent enough to impact my other responsibilities, I honestly wonder which of my tasks I’ll delegate. More and more I think that someone else might be flying to New York to sign up new publishers, and I’ll stay focused on answering calls and e-mails.”

 7. Apple – HTML5
 8. – Det känns verkligen som apple inte tänkt klart här. Skitsnygga, eleganta, säljande och övertygade HTML5-demos. Men så blockar man andra browsers än Safari.

  Ja, jo, man vill säkerställa upplevelsen hela vägen ut, men det här blir ju som en slags antites till den öppenhet man ville predika med själva demon.

 9. Your Blog Is Your Business
 10. – Jag har för egen del konstaterat att det är som om det finns en viss mängd ord varje dag. En ändlig källa. Lägger jag då orden på att skriva offerter, rapporter, långa mail, tusen tweets, oändliga konversationer på skype – så räcker de inte till bloggen. För mig är den begränsningen mycket tydligare än brist på tid.

  Vissa aktiviteter ger mer ord, mer kraft – andra suger ut. Jag ska jobba mer, och aktivt, på den balansen.

 11. Filip & Fredrik gör podcast på Aftonbladet « Jan Helin
 12. – Kan bli helrätt. Jag ser fram emot fredagens lyssning.

 13. GovData nu med JSON API | Entreprenör Jonas Lejon
 14. – Jag har fortfarande ambitionen att hitta spons till projektet, som gör all data fritt tillgänglig, utan krånglig betallösning. Jag har fått en uppskattad prislapp och det skulle vara uselt om det inte finns någon entitet som är beredd att slanta upp. Inledande entusiasm från flera håll har fastnat i byråkratiska kvarnar. Men hoppet lever fortfarande. Tills dess, fortsatt hatten av för GovData och Jonas Lejon.

 15. Internet, Pappret och Pengarna – Jonas Nilsson Lee
 16. – Läste igenom den i natt och det är många intressanta synpunkter som kommer fram. Formen är intressant eftersom det blir så tydligt var vi håller med varandra – och var vi absolut inte gör det.

 17. Girighet måste ha ett pris
 18. – Risky business.

 19. Kylskåp – Wikipedia
 20. – Wikipedia när det är som bäst. Kolla bildtexten på första bilden.

 21. Government to publish entire spending database | Politics | The Guardian
 22. – 120GB rådata. Jag får skön gåshud inför tanken på vad sådana som @tomaswennstrom, @tedvalentin, @jonasl och alla andra skulle kunna göra för gott med en sådan databas. Britterna tror iaf att det kan leda till en business värd 6 miljarder pund.

 23. FT.com / Technology – Google to hand over intercepted data
 24. – Det undrades på Twitter igår om jag inte tycker google är evil, bla med tanke på den här blundern (som jag rapporterat om tidigare) – och mitt svar är fortfarande ett tydligt nej. Jag tror det är ett misstag. It happens. (för alla utom för mig då;)

  ”We screwed up. Let’s be very clear about that,” Mr Schmidt said. “If you are honest about your mistakes it is the best defence for it not happening again.”

  Ser fram emot mötet med @claes om 20 år http://twitter.com/claes/status/15312948080

 25. Microsoft’s Ray Ozzie says Chrome is the future, Android is the past | VentureBeat
 26. – Alldeles oavsett vad han säger – är det inte lite rart när Ballmer ger goda råd till Google?

 27. Henrik Torstensson’s Weblog: New job
 28. – ’bout bloody time – för att säga det på Torstenssons nästa hemspråk.
  Vi ses på Haymarket, old chap.

 29. Swedish Royal Wedding 2010 on Gowalla
 30. – Hatten av för SR som utforskar Gowalla – men kunde man inte gjort något annat än en bröllopsgrej till. Skulle mycket väl kunna tänka mig att krypa in under en sten nu, och stanna där till efter den 19:e…

 31. Journalisten.se | Nytt mediajobb ser dagens ljus
 32. – December 2008
  http://jardenberg.se/nya-tider-nya-jobb-for-redaktionen/
  Inte en kommentar från SJF-håll. Är det kanske äntligen dags att börja inse att internet innebär massor med möjligheter – om man omfamnar utvecklingen istället för att hålla emot.

 33. Varför ska ni syssla med hämtmat, Sydsvenskan? | Medievärlden
 34. – Det här är ju faktiskt en alldeles underbar, och sällsynt berättigad, fråga. Hämtmat är underutvecklat i sverige, japp. Och det beror alldeles säker på att de lokala mediehusen inte har tagit den positionen. Tjoho!

  Anyway, skulle det haft någon som helst chans att lyckas så hade tjänsten nog behövt se radikalt annorlunda ut. Det här är ju Koll (minns ni den?) all over.

 35. Jardenberg, Sweden – Gravatar Profile
 36. – Oj så trasigt det här är, känns verkligen tidig alpha. Men… Man måste ju vara med överallt, eller hur. Det enda som stör mig på riktigt är att jag inte kan byta bort gamla jocke66 i urlen.

 37. Herlitz tror på vinst i år – Dagens Media
 38. – Det är ganska enkel matematik egentligen. Intäkterna är trögrörliga i form av prenumerationer och upparbetade avtal och kontakter med annonsörer. Men kostnaderna går (till en viss gräns) att göra lättrörliga. Klart att man kan pressa fram vinst ett år, eller två.
  Men om sparbetinget går ut för mycket över produkten så är det lika klart att intäkterna på sikt erroderas.
  Jag beundrar Herlitz för att hon orkar göra den här resan, och det är ingen tvekan om att DN behövdes skäras ner rejält, nästan slaktas och börja om från början. Men jag kan inte skriva under på hur hon tolkar siffror, skriver strategier och dissar nätet. Det kommer, mark my words, att gå käpprätt åt helvete för DN om det fortsätter så här.

 39. TweetStats :: for jocke
 40. – Jag tror det finns en hel del luckor i den här statistiken. Det saknas en hel del sena tweets tex. Men det är intressant att se den lilla trevaren i mars/april ’07 som följs av ett år med Jaiku…
  Och igår passerade jag 13.000 tweets och missade så klart att uppmärksamma det ;)

2 thoughts on “jardenberg kommenterar – 4 Jun, 2010”

 1. Apples HTML5 demo är onekligen fantastisk. Men jag håller med om att “You need to install Safari” splashen är ett skott i foten.

  Fast som nån sa “Hellre installera en ny browser än att köpa en ny telefon”

  Reply

Leave a Reply