jardenberg kommenterar – 4 Sep, 2010 #jjk

 1. Scott Adams Blog: Phone 09/03/2010
 2. – “I…CAN’T…HEAR…YOU…SEND…ME…AN…EMAIL!!!”

  Anyway, spretiga tips idag. Vissa dagar är det tunt på nyhetsfronten. Så då går vi ut i solen istället. Idag ska det första spadtaget tas inför nya H+. Jag har lovat att filma det så håll ett öga här http://bambuser.com/node/1074417 Vi startar runt 13-tiden och det kommer inte bara att bli spadar. Det blir balkan-brass också ,)

 3. The Curse of 3D TV
 4. – Obarmhärtig slakt av 3D-tv. Vad tror du? Det verkar ju som om det redan börjat svalna till och med på biofronten.

 5. A World Without E-mail: One Man's Vision of a Social Workplace
 6. – Men jag tycker fortfarande mail är en bra sak. Det är väl min alldeles egna lilla old school-hangup…

 7. How to Hack Nike+ for Automatic Foursquare Check-ins
 8. – Kan jag motstå? Det här är ju ett bygge som bara skriker ”BYGG MIG”. Åhhh. Så mycket skoj att göra, så lite tid.

 9. Video: Here Is Google TV Running On Sony Internet TV
 10. – Det ser onekligen snyggt ut. Fler fönster mot one machine. Yay!

 11. Apple – iPad – iOS 4.2 Software Update coming in November
 12. – Svenskt tangentbord, äntligen? Men helvete vad det är långt till november…

 13. Error'd: CAPTCHA'd
 14. – Och ännu en ny sorts humor växer fram ur den aldrig sinande interwebben…

 15. Gawker Chart Illustrates Growing Importance of Social Media Traffic | Peter Kafka | MediaMemo | AllThingsD
 16. – Vart på vitt, eller snarare glada färger, som visar på det som varit uppenbart sedan länge. Och då menar jag inte att Digg är på dekis, utan att sociala medier är GRYMMA trafikdrivare.

 17. Sveriges bästa kunskapsspridare – bloggare | Social media | 7Billion
 18. – Titta vilket grymt gäng jag är med i. Fram till söndag kan man nominera till Kunskapspriset, och det är lite buzz runt att priset som Kunskapsspridare borde gå till en bloggare. Jag vet att flera redan nominerat mig, underbara ni, med det skadar säkert inte med fler. Gillar du min dagliga effort med att dela ut länkar – och med det sprida kunskap – får du gärna nominera mig: http://kunskapspriset.se/

 19. BUSTED: Anti-Google Privacy Group Consumer Watchdog Is Tracking Your Clicks With Google Analytics
 20. – Hehe, det är ju faktiskt lite humor – men samtidigt bara att inse. Analytics är grymt bra, och det är svårt att inte använda det ;)

 21. Frequent Flyer on Vimeo
 22. – I utbyte mot en länk till Postvagnen tipsade mig @ehn om den här finfina filmen. Välgjort och elegant, och ett oerhört fascinerande ämne. Verklighetens ”Up in the Air”. Åhhh.

 23. Twitter: 300,000 apps, but none of them matter | VentureBeat
 24. – Evs post igår om hur starka Twitters egna kanaler är jämfört med de 300.000 apparna har väckt en del frågetecken. Varför skrev han den? Flera teorier cirkulerar och den här är kul: han lägger upp sig för Google. Och visst, han har gjort det förr med Blogger. Vi får se. Det vore en bomb av rang om Google köper Twitter.

 25. Craigslist Censored: Adult Section Comes Down
 26. – Ett svårt slag för Craig och gänget. Även om det inte handlar om stora trafikmängder då är det – som så ofta förr – ett slutande plan man tvingas in på här. What’s next?

 27. New Sidewiki “Sidebar” web element
 28. – Trodde inte ens det här projektet levde fortfarande ;)
  Jag har lagt in sidebarkoden på jardenberg.se – man jag gör mig inga visioner. Jag tror tyvärr det här är svårt att få snurr på. Tidigare lösningar som har varit snyggare, roligare, kompetentare har hamnat i deadpool för länge sedan. Räcker det med Googles awesome power för att det ska flyga vidare? Det hjälpte inte Wave…

 29. Trimming our privacy policies
 30. – Det här är bra. Det största hindret för att få användarna att greppa avvägningen mellan den individuella transparensen och integriteten är att koka ner det till så få och enkla ord som möjligt. På Planeto kommer det en kontrollpanel så småningom, behovet finns inte än. Däremot lade vi mycket krut på att skriva en så enkel policy som möjligt. Eller hur: http://planeto.com/privacy

 31. Multitouch on stamps
 32. – Absolut medhåll. Jag skulle önska att nya låsfunktionen i ios4 bara låste den automatiska orienteringsändringen, men att tvåfinger-twisten fortfarande lät dig skifta manuellt. Perfekt, eller hur?

 33. När det korporativa systemet vittrar behöver basen breddas « mediestudier
 34. – Vällovligt, men jag undrar om det hjälper. Vore intressant om Torbjörn von Krogh ville väga mot alternativet – den tuffare anglosaxiska skolan där var och en reglerar sig själv, men det kostar skjortan om du torskar i efterhand. Men skulle väl med ganska små medel kunna skruva till existerande lagstiftning så att det blir dyrt att ljuga eller medvetet vilseleda, tex. Oavsett vem det är som står för publiceringen?

 35. BBC Trust blocks plan to share iPlayer technology with terrestrial channels | Media | guardian.co.uk
 36. – Via en kommentar (https://jardenberg.se/b/jardenberg-kommenterar-2-sep-2010-jjk/#comment-74822632) landar jag här och blir alldeles arg igen. Det här är gammalt nu, men det blir inte vettigare för det. Det är tydligen inte bara svensk Public Service som lider av sjukdomen känd som ”dumhet”. Så ledsen jag blir.

 37. Twitter breaks story on Discovery Channel gunman James Lee
 38. – News by Twitter. Vi har sett det förr, extra krydda den här gången var så klart att det skedde på en tv-kanal. Att historien ändå utspelade sig i den sociala medierna säger en hel del.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 4 Sep, 2010 #jjk”

 1. #3: E-post är överlägset bara på grund av att det är asynkront. Jag känner inte till nån annan kanal som låter dig posta meddelanden som läggs på kö till en eller flera mottagare tills de läser dem. Förutom e-postliknande tjänster som DM på Twitter, Facebook, etc. Men de är ju bara e-post light.

  Reply

Leave a Reply