jardenberg kommenterar – 5 Sep, 2010 #jjk

 1. I’m watching you | Flickr – Photo Sharing!
 2. Av Håkan Dahlström, från Ramlösa Brunnspark
  – Vet ni – just nu är det lite för mycket jobb. Det blir så ibland. Försöker planera in verksamheten i fullt tillräckliga fönster, men så händer det något och allt ställs på ända. Det kan vara en försening i en annan ände som ställer till det, det kan vara plötsligt uppblossande kriser hos klienter, det kan vara rent personliga händelser som att svärfar går bort.

  Men efter att en gång för ett par år sedan nästan varit inne i väggen och vänt (igen alltså, totalkraschade ju en gång runt -97) så aktar jag mig. Numera vill jag nog ändå hävda att jag har hyfsad koll på livspusslet, att jag reder ut mina prioriteringar. Jag hämtar styrka hos mina vänner, min familj och i Ramlösa Brunnspark (där den här bilden är tagen av @hakandahlstrom). Och det är som om den här lilla filuren sitter där i ett träd och har koll på mig. Koll på att jag tar hand om mig. Koll på att jag inte igen fastnar i honungsfällan som det innebär att ha världens roligaste jobb. Koll på att jag tillåter mig att leka, som idag när jag struntade i deadline kl 08.30 och istället bara lät tiden flyga tillsammans med the interwebs. Lovely.

  Men nu ska jag beta av ett par av de 200+ items som ligger som ”active” och ”next action” i Toodledo. Jag tror jag börjar med att lägga den sista pusselbiten i min del av juryarbetet runt Stora Radiopriset. De jag har valt som ettor i respektive kategori ska få sina motiveringar. Sista dagen idag, ännu ett kärt besvär.

  Sedan tar jag nästa punkt på listan. I godan ro. Rekommenderar dig att göra det samma, hoppas att den lille filuren håller ögonen på dig också…

 3. Skrivet och noterat
 4. – En uppdatering från Nicklas, och jag kan bara säga att han är saknad i den svenska debatten. Det är lite slöseri med bra brainpower att han ska sitta och försvara småfuttigheter som googles deal med Verizon ;)

 5. Nej, du är inte innehavare av domänen! | Internet Sweden om domäner och annat
 6. – .NU har mycket konstigheter för sig. Hur är det, @claes, har du skrivit ner något om ditt elände med dem?
  Uppdatering: Se kommentar från Peter här nedan, jag var visst lite snabb att peka i fel riktning, även om jag i det här fallet inte menade att peka på administrationen av .NU utan mer allt trubbel i ekosystemet runt dem. Men jag var otydlig, tack Peter.

 7. Och veckans ceremonitroll är… – stroemberg’s posterous
 8. – Veckans länk till veckans ceremonitroll.

 9. Wikileaks skulle må bra av en annan talesperson
 10. – Jag hoppas jag kan skriva under på den här utan att @frigyes ska få det till att jag vänder Wikileaks ryggen. (det kommer en längre förklaring av det här http://bit.ly/awBwx7 så småningom)

 11. Fast Food FAILS: Ads vs Reality
 12. – ”rotated to most attractive angle” – jag skrattade så jag bröt ihop en smula. Det var skönt, efter trumpetfilmen (fortsätt neråt)…

 13. Whiskey from diabetics’ urine
 14. – Tack men nej tack.

 15. 90-year-old man recounts a remarkable experience he had in WWII.
 16. – Om du ser den här utan att känna, då är du för stressad. Då behöver du andas ett par djupa andetag, och se om den igen.

 17. iam.ejifa.com: High dose of inspiration from Jocke Jardenberg.
 18. – Älskar den här kommentaren för att de fyra punkterna var inget som direkt uttalades under mina fluffiga och yviga tre timmar – utan det är Jakubs alldeles egna nerkokade bryggd. Det var ett subset av mina tankar som blev till en konkret handlingsplan för honom. Då känns det bra.

  Den femte punkten däremot, den känner jag igen. Även om jag tror jag brukar formulera det som ”Vad ska DU göra på måndag”.

 19. Digitala tankebanor – Digitala tankebanor – ekuriren.se
 20. – Hahaha, ”gunstig junker Jardenberg” – hur fan gick det där till? Men det är kul ;)
  Och här tipsar superjennie om fler versioner: http://thejennie.se/2010/09/sswc-remix-fler-skona-filmtips/

 21. Suckbusters! from David Platt: Apple iPhone Debut to Flop, Product to Crash in Flames
 22. – Den här flöt upp i topp på HN och det är faktiskt underhållande. Elakt, men vem har inte någon gång gjort en tvärsäker profetia som man fått äta upp (alla utom jag, förmodligen, eftersom jag aldrig haft fel;) Det var många som dömde ut iPhonen när den kom. De flesta har ångrat sig. Det är väl egentligen bara Ballmer som fortfarande försöker skratta bort den, på det där skräckfilmsvansinniga sätt som bara han kan…

 23. Springtime bloggar: Vad vi kan lära av Entourage
 24. – Spinndoktorn påminner (http://www.doktorspinn.se/2010/09/04/spinns-smurftips-19/) om en postning från @mpawlo som är sååå läsvärd. Och som fick mig att besluta mig för en komplett rerun av Entourage.

 25. Nyhetssajter klassade som porr – DN.se
 26. – Slutande plan, sliding slope. Kalla det vad du vill, men problemet uppstår alltid i spåren av panik, oavsett om den är av moral-slaget, effektivitets-slaget, upphovsrätts-slaget or whatever. Vi måste hålla hårt på grundläggande principer. Det är egentligen både enkelt och självklart.

 27. Tumblr’s Improved Attribution is Good News for Publishers
 28. – tumblr gör bra saker och verkar ha en uppsida på posterous, men alldeles oavsett deras lilla fight – borde jag använda dem? Jag finns givetvis på båda tjänsterna och jag tror jag har ganska bra koll på dem, men vilken roll skulle de spela i mitt ekosystem av informationsspridning? Tankar?

 29. Common Sense Communication
 30. – Visst är det effektfullt. Det är som när vi pratar sociala medier och dess fundament – kommunikation och relation. Det blir väldigt effektivt att jämföra med analoga situationer och sätta det digitala strutsbeteendet i perspektiv.

 31. AirDropper lets people put files into your Dropbox … without signing up for Dropbox
 32. – Men åhhh. Jag säger som Jay här: ”Hur fan har jag kunnat missa det här…”
  Rubriken säger allt, så om du är Dropbox-vän som jag så är det ju bara att sätta igång. Vill du spara ett klick så är det alltså https://www.airdropper.com/ du ska till.

 33. Cthulhu and other crazies » Blog Archive » Apple’s Ping is a big pile of steaming dung
 34. – I avdelningen ”ord och inga visor”. Tyvärr är det svårt att säge emot…

 35. Heroku | Ruby Cloud Platform as a Service
 36. – Så här i ljuset av Codemocracy slås jag av att jag inte skrivit något om heroku. Tror jag. Och det är verkligen något som alla intresserade av utveckling måste kika på. Måste!
  (hade en underbar sommareftermiddag med @perkovich där han bland annat sjöng Herokus lov i nästan vartannat andetag. Det säger en del)

 37. Codemocracy
 38. – Hackerhelgen med världens smartaste namn lider mot sitt slut. Kl 13 är det slutsignal och det vore kul om så många som möjligt plinga Martin och tar sig dit. Jag skulle varit där, men annat jobb kom i vägen. Dessutom hade jag bara varit i vägen själv, det blev mer ett rejält hackermeet än den happening som inledningsvis planerades. Jag tror det är bra. Mer händ och mindre snack. Heja @martinsvalin och gänget. Ska bli spännande att se outcome!

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 5 Sep, 2010 #jjk”

 1. “superjennie” – snart i en akismetad spamkorg nära dig! Hoppas vi kommer ur det där träsket snart… Men bugar djupt för den (denna helg behövligt) peppande benämningen. Tack.

  Reply
 2. Tack Jocke för ett öppenhjärtigt och träffande inlägg. Jag tror att vi är många entusiaster som känner igen oss… och tyvärr är den där väggen ruskigt förrädisk, även om man tror sig ha koll på den.

  Tack för tipset om Toodledo. Ska ge min ostrukturerade sida en utmaning genom att visualisera veckans göromål. Förhoppningsvis infinner sig en viss känsla av “koll på läget” efter detta! :)

  Reply

Leave a Reply