jardenberg kommenterar – 5 Apr, 2010

 1. Länkar | jardenberg unedited
 2. – Min automatgenererade lista över de 150 mest länkade till domänerna har varit trasig ett tag. Not anymore. Mycket godis här.

 3. Top VCs Debate Rising Startup Valuations [Video]
 4. – Intressant att höra tre av världens mest framgångsrika tech-investerare diskutera värderingar (av företag alltså). Tyvärr är ljudet lite kass, så man får verkligen anstränga sig för att ta sig genom hela halvtimmen.

 5. Seismic Waves
 6. – This means that when seismic waves are about 100km out they begin to be overtaken by the waves of posts about them. Underbara smarta xkcd!

 7. Publishers To Ad Nets: Hands Off Our Ad Inventory
 8. – Det känns inte som att ett krig mellan de stora publicisterna och nätverken är det bästa sättet att flytta affären framåt.

 9. Android Market – Vecka 13, 2010
 10. – Hade man ritat in ipad-apparna på den här grafen så…

 11. Best place to catch a cab? Try Bloomingdale’s
 12. – Flowingdata håller på att bli en favorit. Grymt snygg heatmap de berättar om idag!

 13. Johnston’s Local Pay Site Trial Has Been ‘A Disaster’
 14. – Många starka citat här. Och hela artikeln känns som en enda, rödbrusig, högröstad, frustrerad “vad var det jag sa?”

 15. Uppgradera till WordPress 3.0 (instruktion och länkar) | Mindpark — Mediebloggen
 16. – Jag gick wild and crazy på mindpark-bloggen och uppgraderade till beta 1 av WordPress 3.0. Jag bjussar på en kort outline hur du kan göra för att uppgradera. Och så ligger det en kul lista ute i högerkanten, där kan du se alla skribenterna på mindpark och deras inlägg.

 17. Växjö | Entreprenörsjakten
 18. – Huka er Växjö. Den 9 april är precis runt knuten

 19. How Should KFC Follow up Their All-Meat, No-Bun ‘Sandwich’? [Kfc]
 20. – Haha, så sent som idag diskuterade jag och K om man kunde kalla en hamburgare utan burgare för just det. För köttet måste ju vara ham, liksom? Paj utan paj har vi kläm på, liksom smörgås utan gås. Även om det egentligen inte är sant. Nåja.

 21. iBooks naughty word filter doesn’t let you say “sperm”
 22. – Men vafan?

 23. Jag tar den blå blixten
 24. – Har du tänkt på hur iPhone har definierat om hela kamerabegreppet? Var fanns all den här uppfinningsrikedomen innan? Det är faktiskt helt fantastiskt. Och jag har gått wild i göteborg: https://jardenberg.se/b/med-hipstamatic-i-goteborg/

 25. Censilia Malmström har planer « XORBOT
 26. – Jag tvivlar inte heller på att Malmström vill väl. Men det blir fel och det förklarar MOGiS på ett väldigt tydligt sätt. Organisationen jobbar för att faktiskt lösa problemen på riktigt och har satt ihop en rapport som förklarar varför filtrering är den sämsta lösningen av alla: http://www.cl.cam.ac.uk/~rnc1/takedown.pdf

 27. iPad jailbreakad redan första dygnet
 28. – Jag kan fortfarande inte skaka av mig misstanken att apple bara gör det precis så lagom svårt att knäcka plattformen som man måste. Att det är deras sätt att ge nördarna det nördarna vill ha, utan att det blir en soppa för min mamma och alla andra som vill att det ”bara ska funka”. Ja, och så får man ju PR också.

 29. Paddans lästips: Nyhetsappar går dåligt, Beatles of 2010, iPad miljövänlig?, Mer än 3000 appar | iPad Me
 30. – iPadMe har en bra bildredaktör ;) Skåmt åsido, intressant med svensk bevakning av paddan.

 31. iPad Day One: Charts Show Big Media Mostly Playing in Free Apps, Not Paid | paidContent
 32. – Och då ska man ändå komma ihåg att det finns ganska många suckers som liksom jag ändå måste testa allt en gång. Det bådar inte gott för Murdochs betalappar… Eller som Gizmondo uttryckte det: ”Strangely, most consumers are not idiots”

 33. Inverted Tomato Planter
 34. – Helt genialt och så läckert. Ska kolla med K om vi inte borde testa det här. Då blir det basilka på toppen, så klart. Caprese, here I come!

 35. More U.S. companies choosing virtual annual meetings
 36. – Jag är ingen miljömupp, ändå önskar jag verkligen att våra möjligheter till virtuella möten tas bättre tillvara. Mer sånt här – och ur mitt perspektiv handlar det ffa om att bli mer effektiva. Jag älskar fysiska möten av social karaktär, men när det ska jobbas så funkar det ofta minst lika bra att göra det på distans.

 37. The iPad Arrives: The Wait is Over (And Wasn’t Bad)
 38. – Bara som ett tidsdokument.

3 thoughts on “jardenberg kommenterar – 5 Apr, 2010”

Leave a Reply