jardenberg kommenterar – 5 Oct, 2010 #jjk

 1. Fysikpriset till Geim och Novoselov | Inrikes | SvD
 2. – Åhhh, dyrkan!

  Vi hörs imorgon. I tid då. Om armen och axeln håller sig i skinnet…

 3. "Fildelningen är här för att stanna"
 4. – Skickar vidare det här länktipset. Och hur var det nu han sa, Reinfeldt, om att inte kriminalisera en helt generation. Nu låter det som ett helt folk löper den tisken istället.

 5. Ultra high resolution photos of famous paintings
 6. – GRYM upplösning. Snyggt.

 7. Skype – The Big Blog – Skype now available for Android phones
 8. – Det var väl verkligen på tiden? Lite som att Symbianfolket jublar över att fått en 4sq-klient…

 9. Stuxnet: A possible attack scenario | ZDNet
 10. – Den här historien fortsätter bara att bli mer och mer otäck. Här är en text också som verkar indikera att attacken lyckades: http://frank.geekheim.de/?p=1189

  Jag har väl inte länkat till den här maffiga PDF:en heller? http://bit.ly/bxLMhg

  Läs på det här, i väntan på boken, filmen och pusslet.

 11. Foursquare Is Back!
 12. – Det var verkligen ingen bra dag att prata LBS idag, jag hade tänkt visa på lite aktuella exempel från igår – men nu blev det inte så.
  Ironi också att http://mashable.com som har gottat sig lite åt det här själv är nere nu…

 13. Hunch forward, focus… and just write
 14. – På datorn skriver jag med Ommwriter (just nu skriver jag inte alls för armen somnar från axel ner till tumme efter fem minuter på tangenterna) men det här kanske är ett alternativ för paddan.

  Trots 4.2 och svenskt tangentbord har jag inte fått upp tempot på paddan.Det känns inte som den ger rätt respons, inte på samma sätt som iPhone4 alls. Hoppas det har med beta att göra.

 15. Opendata.se
 16. – Ted sätter ny sajt på banan. Hoppas på samarbete med den här http://www.mashup.se/api så det inte blir dubbelarbete. Och glöm inte http://www.opengov.se/

 17. Tekniken och verksamheten: Evolutionens paradox
 18. – Men Björn. Det här har du väl veta länge? Jag har i 15 år sagt att jag står med ett ben i tekniken, ett ben hos användarna och ett ben i affären. Det har varit min lycka och jag är övertygad om att vi behöver fler trebenta. Du är väl en av dem?

 19. 30 day challenge: meditation
 20. – Kattmeditation, äntligen en form för mig. Det är ju grymt skönt. Problemet: de gånger jag haft en katt på magen har jag somnat snabbare än jag skulle hinna säga medita…

 21. CHART OF THE DAY: 20% Of Online Video Viewers Give Up After 10 Seconds
 22. – Hörde jag någon säga ”attention span”? Nyttig graf för alla som producerar video. Eller rättare sagt, gammal sanning för alla som producerar något innehåll alls.

 23. Twitter Blog: #newtwitterceo
 24. – Craig Newmark sitter i kundtjänsten och Ev ska bli strateg på heltid. Can’t say I blame them…

 25. Radiobranschen siktar på gemensam radiospelare – Dagens Media
 26. – Och min standardfråga: Har man pratat med Spotify. Det hade varit den enskilt största revolutionen för radio i modern till att komma in där en stor del av publiken redan finns, få vara med på en stabil teknikplattform, låta lyssnarna mixa ondemand och live, bli en del av ett växande community, etc, etc…

 27. ”Måstet vara inofficiellt webb-tv-rekord” | Medievärlden
 28. – Jag är inte helt säker på att det här kommer att vara en bloggvärld jag känner igen mig i… Det låter väl mycket som en kopia på finestnews http://www.youtube.com/watch?v=gUX3UHqAkpA och det kan jag nog vara utan.

  Jag förstår nog bara inte… http://www.finest.se/shire

 29. There's No Such Thing as "Cyberbullying" – Anil Dash
 30. – Tack vare ett tips från Magnus Hultberg lyckas jag fånga den här som jag sprang förbi i helgen. Stort tack, för det här är viktigt och tydligt uttalat.

  ”The truth of it is, calling the cruelty that kids show to one another, based on race or gender identity or class or any other imaginary difference, by a name like “cyberbullying” is a cop-out. It’s a group of parents, school administrators and lazy reporters working together to shirk their own responsibility for the meanspirited, hateful, incomprehensible things their own kids do.

  And it’s a myth. There’s no such thing as cyberbullying. There’s only the cruelty in all of us, and the cowardice of making words to hide from it.”

 31. About the Book | Macrowikinomics
 32. – Jag har inte läst den senaste boken från Don Tapscott, men jag vet att jag ska. Precis som @RichardGatarski säger, det är snart dags att det här tas på allvar.

  Och att jag menar allvar med ”based on business principles like transparency, integrity and collaboration” hoppas jag inte någon tvivlar på…

 33. Loggenbloggen » Blog Archive » MÅNDAGSMORGON
 34. – Men vafan.1400 anställda och en omsättning på 420 miljoner Euro. Ändå ett IT-system från 1800-talet. Vi behöver inte lydiga anställda som skriver så här:

  ”Hälften utav alla mejl jag skickar och tar emot måste jag slänga för att slippa mötas av meddelandet ”You have exceeded the maximum limit of the size of your Inbox”. Så jag städar och städar och aldrig blir det rent. Känns det igen?”

  Vi behöver ett uppror. Det där är INTE OK.

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 5 Oct, 2010 #jjk”

 1. #4 LOL, har Skype inte funnits på Android? Really? Skype är en grundfiness (inklusive Skype Video) på N900. Standardfiness lång innan Steve trodde han uppfan “Facetime”

  #7: Stora felet med paddans svenska tangentbord är ju att nedre raden är förskjuten fel ett steg… näst intill oandvändbart för ngn som kan skriva på ett riktigt tangentbord. Och anledningen? Endast estetik. Som vanligt tar Apple “form over function”.

  Se upp med armen, jag klämde en nerv på en flygning 23:e Juli och det är fortfarande inte helt okay. Domningar ut i lillfingret på mig, ulnarnerven. Var försiktig!

  Reply
 2. Ja visst har jag vetat det ett tag…! Men det förvånar mig gång på gång att det ska vara så svårt att förstå.

  För visst håller du med om att rollen så gott som alltid, fortfarande, saknas!?

  Reply

Leave a Reply