jardenberg kommenterar – 7 Oct, 2010 #jjk

 1. Online Communities 2
 2. – Sorry, det fick bli en kommentar till. Hade missat att den här var uppdaterad. I övrigt, inga kommentarer ;)

 3. Honeybee Killer Found by Army and Entomologists – NYTimes.com
 4. – Jag har följt dramat på avstånd, men med stort intresse. Det är spännande hur frågan har engagerat snart nog varenda vetenskaplig gren. Ett tag var tesen ”självmord” på grund av stress, klimattomtarna har varit inne och hävdat global warming som orsak, och givetvis har religiösa foliehattar haft sina förklaringar. Nu kanske vi vet snart, tack vare ett intressant samarbete. Kan man dra militären i den här riktningen så kanske inte de behöver kriga för sin existens (!)

  Nu är det iaf heldag med Stöldskyddsföreningen, ska tag teama med bland andra Hasse Aro. Han är cool. Det är säkert du med. Vi ses väl imorgon?

 5. Facebook Now Allows You To “Download Your Information”
 6. – Brukar du hänga i mina kommentarer så känner du igen namnet David Recordon. Många gånger när det hörts oroliga röster om FB så har jag hänvisat till att man plockade in honom. Den workshop jag deltog i som han och Chris Messina höll i är bland det bästa jag varit med om. Så jag är inte det minsta förvånad över att Facebook nu tar ett steg till mot öppenhet.

  Kanske inte för att de vill, utan för att de vet att de måste. Då anställer man en David Recordon…

 7. Veckan som gick – vecka 39 « Same Same But Different
 8. – Torsdagslänk till veckobrevet. Nytt rekord. Stressa inte ihjäl dig, vännen. NYC behöver dig!

 9. Search Engine Optimization (SEO) – Webmaster Tools Help
 10. – Länkar till den här igen, det är grymt bra läsning för alla som vill få ett grepp om hur man bygger så att google gillar en. Du ska alltså tanka hem PDF:en ”SEO Starter Guide” och läsa den. Gula boxen i topp. Klick. Läs. OK?

 11. Don’t protect your property
 12. – Serien med intressanta gästposter fortsätter. Brabra!

 13. Grafen från ett designperspektiv…
 14. – Jag älskar Grafen, och som du förstod på min korta kommentar igår – att de fick priset. Men varför skriver vi det inte Grafén, för att komma närmare uttalet?

 15. Next!
 16. – Grymt bra. Och om jag då ska tänka det här som min sista kommentar ever så… Men jag fixar det inte med en tumme, hand, arm fungerande bara, tvärtom känns det som att den förra kommentaren borde varit den sista.

 17. George Kokkinidis Redesigns The Guardian’s ‘Who’s Suing Who?’ Graphic
 18. – Och de enda som vinner är patentfolket och resten av juristkåren. Jag blir seriöst förbannad. Det här tramset måste upphöra, det här kan omöjligt vara i varken innovationen eller evolutionens intresse.

 19. Ben Metcalfe: ‘The .ly Domain Space to Be Considered Unsafe’
 20. – Inte det minsta otippat. Men så klart, jäkligt scary. Jag tror jag reflekterade över det här scenariot senast det investerades i bit.ly. I mina ögon den högsta riskinvesteringen ever.

 21. DigitalPR omvärldskollar [2010/10/06]
 22. – @deeped får stå för bevakningen av Facebook stora lansering.

  Mest udda: att man inte behöver ok:a gruppanslutning. Jag och min mailbox vaknade upp i morse till ett 20-tal nya grupper. Kan det verkligen vara meningen? Must investigate.

 23. Bästa mobilbusen
 24. – Fortsätt fylla på med kul bus. Men lämna för fan min telefon i fred. Betrakta dig som varnad.

 25. Walter Benjamin’s Aura: Open Bookmarks and the future eBook | booktwo.org
 26. – ”the aura resides in the changes a work has undergone in its physical structure and it includes the fluctuating conditions of ownership through which it may have passed.” – JA! Allting är arbetsmaterial. Signa upp för mer info här: http://openbookmarks.org/

  Tack till @eovemar

 27. Testar Bambuser Auto Poster | blog2.0 – per åström
 28. – Fyran rockar på. Det här är bra. Men David, var är fixen till SharedItems2WP publicerad? Är jag blind, vill ju ha!

  Och http://www.vadihelveteskajaglagatillmiddag.nu/ är ju för övrigt hur kul som helst (förutom att alternativet ”jag äter för i helvete inte kolhydrater” saknas)

 29. Instant Heart Rate – A Heart Rate Monitor for Smartphones – for iPhone – iPhone and Android app – by Modula d.o.o.
 30. – Svincoolt, verkligen. Egen demo här: http://www.youtube.com/watch?v=OIkqIVTw4Zc Jag hade förmånen att byta några ord med Peter Kuhar, utvecklaren bakom, igår, och det är en smartskalle – I tell you.

 31. Twitter Statistics: Retweets Ain’t What They Used To Be?
 32. – Bortsett från den intressanta grundreflektionen här, noterar jag igen att en sajt som jag trodde hade en dundrande trafik inte alls ser så imponerande ut. 980 unika besökare är ju inte ovanligt att jag får på en enskild post. Antar att det helt enkelt är så att vårt lilla tech/media-community helt enkelt inte är så stort, och att det då blir viktigare med hyfsat djup penetration. Jag menar, mätt i releativa tal har ju jag då mycket större räckvidd i sverige än vad TNW har globalt. Spännande. Och får mig att tveka om det är rätt sak att låta jardenberg.se bli på engelska. Klurar vidare.

  Och när det gäller själva RT-frågan, är det inte ett problem att många retweets har så långt signalvärde? De adderar inget personlingt, de är ganska svaga som inkastare, och då blir de heller inte klickade på.

 33. Zombie Apocalypse
 34. – Länkar man till zombie-relaterat material, som jag gjorde härom dagen, får man tugga i sig att det kommer sådana här länktips ;)

7 thoughts on “jardenberg kommenterar – 7 Oct, 2010 #jjk”

 1. Twitters fel att alla jävla url-förkortare har dykt upp, kan ni tänka er hur många döda länkar som skulle uppstå på internet om Libyen stängde ner bit.ly?

  Reply
 2. Fredrik, stämmer bra. Jag har baserat den på @mptre:s påbörjade upprensning av koden. Den har därför inte ändringen som gör drafts. Hoppas på att Anton tar och mergear ihop allt senare. :)

  Reply

Leave a Reply