jardenberg kommenterar – 7 Apr, 2011 #jjk

 1. Ny statssekreterare på Utrikesdepartementet
  – Så makalöst bra. Den här rekryteringen sitter som en smäck. Bara nu inte Hanna jobbar ihjäl sig. Det saknas inte saker att göra eller viljan att göra dem…
   
 2. Finsetup från KS | Flickr – Photo Sharing!
  – Bidra med bilder på din coolaste setup.
   
 3. #Firestarters At Google – Only Dead Fish
  – @hepp har du sett? Borde vi inte…
   
 4. Android Developers Blog: I think I’m having a Gene Amdahl moment (http://goo.gl/7v4kf)
  – Tre reflektioner:

  Först om saken. Det känns som om Google med Android både försöker ha kakan och äta den. Är man öppen eller inte. IMHO så har hela öppenhetsdiskussionen runt Android varit snedvriden sedan jag insåg att jag var tvungen att ta på mig den vita rocken och roota mina androidlur för att kunna ta en skärmdump.

  Sedan om det här svaret. Är det verkligen ett svar, ett klargörande. Jag vet inte. Jag ser iaf inget direkt bemötande av kritiken. Men jag kanske har läst fel kritik.

  Till sist om formen. Varför tillåter man inte kommentarer, egentligen? En taskig rewrite på engadget får istället hela konversationen, utöver allt det som sprids som små mikrofragment över hela nätet. Det behöver inte vara dåligt, men hade det inte varit skönt att OCKSÅ kunna se diskussionen föras på hemmaplan, så att säga. Jag hade tyckt det.
   

 5. Mazens Someringar [del 6]
  – Det blev ett mysigt samtal med matsadamczak. Men oj så trött jag låter i början. Jag har ju normalt sett hur mycket energi som helst, men när pollensäsonsongen kickar in då är sig inget likt. Får riktigt djupa svackor. Men det hämtar sig, och det var en av de trevligaste stunder jag upplevt i väntans tider på Arlanda. Han är skön att snacka med. Och så är ju dialekten så härlig.
   
 6. Facebook Open Sources Its Servers and Data Centers: Cloud Computing News «
  – Det här är läckert. Jag har bara hunnit skumma, men det ser ut att vara ett ymnighetshorn av kunskap. Sånt gillar jag.
   
 7. Social status… | jacobsunnliden
  – Lite roligt. På twitter utbröt genast en diskussion om länkbete och i kommentarerna på posten diskuteras värdet av innehåll. Jag vidhåller: ”content isn’t king, conversation is. Content is just the stuff we talk about”

  Och så fick då Jacob sin länk iaf.
   

 8. Why you should join the war on paying for hotel Wi-Fi (Wired UK)
  – Jag kan bara hålla med och det är faktiskt så att när jag bokar själv så prioriterar jag HÖGT hotell med fritt wifi. Tex Radisson och för det mesta fungerar det riktigt hyfsat där också. Dessutom inge krångliga koder och numera har de tydligen tagit bort begränsningen om tre devices per rum också. Hatten av.

  I Egypten var det så dyrt och dåligt att jag har förträngt det, men i mellanöstern har vi än då länge ganska hög tolerans. Värre då att sitta som nu, på ett rum i centrala London och inte bara behöva betala dyrt för skitkass bredband, utan också behöva springa ner i receptionen och skriva på ett papper för att få access. Idioter!
   

 9. Språket på nätet är viktigare än någonsin – Internetworld
  – Den här enkla meningen kan vi behöva påminna oss själva om ibland: ”Men i valet mellan att ha något som är välskrivet eller intressant, är det viktigare att det är intressant.”
   
 10. Vecka 13 – Flytt igen! – PRODUKTION203
  – Sagt om hittarecept: ”Nu är den migrerad till PHP från Ruby och betydligt stabilare”

  Så många frågor, så få svar;)
   

 11. Lakes lakonismer: Regeringen måste sluta hyckla om e-bistånd
  – Right. Jag menar mer så här: Skäll inte på de som faktiskt försöka göra rätt utan lyft frågan med rätt adressat istället. Typ: https://jardenberg.se/b/alec-ross-carl-bildt-internets-framtid-och-fragan-de-inte-vill-svara-pa/

  Jag kan inte ta gift på att Gunilla Carlsson skulle göra allting rätt om hon hade hela mandatet, men jag vet att hon inom sitt fögderi trycker på rätt knappar (och det här har jag alltså INTE betalt för att säga).

  Är det något jag lärt under de senaste årens gnuggande mot offentlig sektor så är det att vi måste försöka ge positiv feedback så snart det finns en öppning för det.

  Jag tror det betyder mycket för det interna påtryckningsarbetet när man kan visa att det ”lönar sig” att försöka.

  Och jag hoppas att Anna ser det här också. En av mina allvarligaste invändningar mot PP:s kommunikationsarbete på sista tiden har varit att man framstår som statler och waldrof i logen på muppet show. Bara gnäll.

  Jag förstår ryggmärgsreflexen, men hjärnan säger att det är kontraproduktivt.
   

 12. Facebook Launches Mobile Website for All Phones
  – Great, WURFL har jag ju fajtats för ett bra tag nu. Härligt med traction. Och det här ligger ju så väl i linje med one machine, many windows dessutom. Perfa! Tack Facebook!
   
 13. Welcome to my Bell-Shaped World | Reply-MC
  – En skön text med sköna illustrationer som jag marinerat ett tag nu. Idag ska jag eventuellt använda ett par av de kurvorna i min presentation.
   
 14. Buzz by Joakim Jardenberg
  – @markmedia kommer med insiktsfulla kommentarer till en av gårdagens länkar. Förutom att det är Mark när han är som bäst så är det också Buzz när det är som bäst. Lite av en sorg att inte den tjänsten flyger bättre.
   
 15. Poisonous Cobra Enjoys Freedom – The Daily Show with Jon Stewart – 03/28/11 – Video Clip | Comedy Central
  – ”we never should have given that snake access to social media” ;)
  Fortsättning på gårdagens favorit-tweet.
   
 16. Välkommen till utvecklingsbloggen för Trafiklab.se | Trafiklab utvecklingsblogg
  – Yay, ”ett initiativ för öppen trafikdata” – det här kan bli fett. @stefanronge ska ha tack för tipset och för jobbet han gör. Hoppas @andreaskrohn är på bollen.
   
 17. Resumé: Bink tar hjälp med annonsförsäljningen
  – Säljbolag tar hjälp av säljbolag. Vad sysslar egentligen Bink med?
   

10 thoughts on “jardenberg kommenterar – 7 Apr, 2011 #jjk”

 1. Tack för länken Jocke!

  Och som sagt – du har en poäng, jag tycker dock at jag i första hand kritiserar regeringen och den hycklande hållningen som blir resultatet av att delar av regeringen faktiskt kämpar för de här frågorna, samtidigt som andra delar av regeringen (inklusive statsministern) arbetar å¨t rakt motsatt håll i EU och på hemmaplan…

  Reply
 2. Kul att du gillar setup:en. Då skall du också veta att mässingsstycket är ett innandöme från ett specialgjort askfat från Stadshuset i Borås (vi snackar invigning på sent 50-tal). Jag behövde ett stativ snabbt till debuten med webbkamera från Kommunstyrelsens sammanträden. Sände förut med Ericsson P1 “på fri hand”. Hittade askfatet i ett arkiv. På den vägen är det. En ingenjör (tillika KS-ordförande) sa: – Har en inneboende misstro mot konstruktioner som bygger på tejp och gummisnoddar. Lättare för mig då. Jag är samhällsvetare och är nöjd med att det fungerar.

  Reply
 3. Det var sannerligen en trevlig pratstund på Skype med dig. Jag är så nöjd att jag fick med det i programmet.
  Vad tyckte du om kvalitén på ljudet? Inga extra mickar utan bara datorn rakt av.
  Nästa gång du är på en flygplats och har tråkigt, please Call me! Jag har mycket som jag vill fråga och diskutera hehe

  Reply
 4. Tack Jocke! Det var sannerligen en trevlig pratstund på Skype med dig. Jag är så nöjd att jag fick med det i programmet.
  Vad tyckte du om kvalitén på ljudet? Inga extra mickar utan bara datorn rakt av.
  Nästa gång du är på en flygplats och har tråkigt, please Call me! Jag har mycket som jag vill fråga och diskutera med dig ännu hehe

  Reply
 5. Ang. #13: Kul artikel och infallsvinkel! Dock tycker jag att punkt 10 kring mediabranschen nog har rejält med potential till vidareutveckling (att bara benämna den andra kurvan kort och gott “iPad” känns ju lite inskränkt), men det kanske är den du tänkt hugga tag i efter marinering? Hoppas så iaf.

  Reply

Leave a Reply