jardenberg kommenterar – 8 Mar, 2011 #jjk

 1. Korta klipp – 08 Mars 2011
  – OKI, då får jag väl lyda Fredrik då. Bryter här och läser. Med en slutrad som säger ”Journalism, in other words, is not becoming obsolete. It is becoming more complex” låter det som det behövs lite tanketid ;) 

  Tid jag inte har, är sen med #jjk eftersom dagen rivstartat med två möten innan frukost. Så kan det också gå. On schedule imorgon, hoppas jag. Eller inte. K Cera Cera

 2. Introducing the Google APIs Explorer – The official Google Code blog
  – hey @andreaskrohn – här har du något till nästa http://www.mashup.se/tag/api-mandag

 3. Twitter Partially Demystified for Business « Exit the Scene
  – Ja, så klart. Men å andra sidan finns det en förväntan att Microsoft som konto ska finnas där också – det är liksom en hygienfaktor. Klart att man ska se till att ha skylten uppe och dörren öppen. Men att det inte är under det namnet det rockar är väl givet. Jag ser bara inte att det ena utesluter det andra, eller ens att det ena självklart är viktigare än det andra. Snarare tvärtom, om det inte framgått ;)

 4. Microsoft Is Said to Pay Nokia More Than $1 Billion in Deal – Businessweek
  – OMG!
  (nej, jag vet inte hur jag ytterligare ska kommentera den här uppenbart dubbeldesperata affären. Blodspengar kanske?)

 5. Malou von Sivers- Efter Tio (7)
  – Det här tror jag är klockrent rätt i målgruppen. Jag tycker det är ett hemskt program, men har svårt att se något som passar bättre på Facebook än Malou Efter Tio. Och så enkelt att lägga in en app som kör tv4play här. Rätt och riktigt. Och bra att det funkar under https också – något som är väldigt ovanligt med apparna av idag.

 6. Adobe Releases Flash-to-HTML5 Converter, Codenamed Wallaby
  – Nu rör det på sig. Jag skrev om det här i höstas, men nu verkar det ha gått från demo till verklighet. Adobe har verkligen en intressant position här. Å ena sidan fortsätter man promota flash, å andra sidan utvecklar man lösningar för att rädda oss från Flash-träsket…

 7. 3Apple keyboard in CSS
  – KOLLA KODEN! Här läser du om det http://forrst.com/posts/Working_css3_Apple_Keyboard-thx Klicka i lilla rutan överst på sidan och sätt igång och skriv. Det är så vackert så jag blir helt matt.

 8. YouTube Blog: Supercharging the “Next” Phase in YouTube Partner Development
  – Spännande att se vart Youtube ska ta vägen. Den är fortfarande makalöst dominant, samtidigt finns de en intressant story i å ena sidan vad de köper och verkar fokusera på och å andra sidan att Charlie Sheen väljer ustream istället för tuben. Något händer, frågan är bara vad…

 9. Why Angry Birds is so successful and popular: a cognitive teardown of the user experience
  – Den här har jag missat, i en hel månad. Varför hojtar ni inte när jag missar sånt här. Å andra sidan – utan kommentarerna på HN är det bara hälften så bra ändå ;) http://news.ycombinator.com/item?id=2299909

 10. Spotify reaches one million subscribers – Spotify
  – Milestone som heter duga. Heja Spotify. Ser fram emot att ni spränger 10 miljoner till hösten. Och ni vet varför och hur ;)

 11. Socialite – Asks you if you want to move it to… – Little Big Details
  – via @jensplan – VARFÖR gör inte alla applikationer så här? Jag trodde inte det var möjligt, nu blir jag bara förbannad över att jag aldrig sett någon annan göra det. Det här är ju alldeles självklart.

 12. We Used to Have It Rough
  – ”På min tid…” Ni vet alla de där historierna om hur tufft det var förr, kommer att tänka på det när jag ser den här. Och så minns jag att jag fortfarande inte hittat den grymma annonsen för första Mac Portable – ni vet, den med mannen på hästen. Och så minns jag den här underbara sketchen

 13. White Trash of the Day
  – Via @mymlan och först skrattar jag. Men sedan vet jag inte riktigt, är det inte lite otrevligt egentligen? Kunde funkat med glimt i ögat, men nu blir det lite dålig smak i munnen…

 14. Sluta aldrig att ställa frågan
  – Välgjort och oerhört viktigt. Men i ärlighetens namn, jag ser ändå att samhället här hemma gör framsteg och att det rör sig i rätt riktning när det gäller genus – det finns andra områden som skrämmer mig mer. Jag vet bara inte hur jag ska komma åt dem, för det går liksom inte att nå fram. Undrar hur många gånger jag frågat, tex, hur det ser ut med svenska medieredaktioner som en spegel av samhällets demografi. Var är invandrarna? 

  Eller så här: det borde snarare formuleras som ”Sluta aldrig ställa frågorna”…

 15. Ushahidi
  – Det visade sig nyss att kunskapen om Ushahidi inte är så stor som man skulle önska. Så då passar jag på att slå ett slag för projektet igen. Om du går och funderar på att bygga en egen version som gör samma sak som Ushahidi – SNÄLLA, testa iaf först att lägg ditt krut på att utveckla den här plattformen. OK?

 16. Easyweb skjuter sig själva i foten « Min plats i tillvaron
  – Fascinerande vanligt att leverantörer försöker skjuta ner open source med idiotargument. Fascinerande också att de sedan väljer att dra tillbaka inlägget…

6 thoughts on “jardenberg kommenterar – 8 Mar, 2011 #jjk”

 1. Ah, trodde länken i Google Reader var för publicering i morgon, kan klistra in min kommentar här också:

  Uppriktigt sagt så har jag inte haft en tanke på om det ska fungera med HTTPS eller inte. Jag hackade ihop en PHP-lösning i höstas som uppdaterar static FBML-sidor och inbäddar videoklipp från TV4 Play med hjälp av vårt API en helg när jag hade tråkigt. Hade jag använt den nyare iframes-lösningen hade jag behövt bekymra mig om http/https men framförallt om last och då hade det kanske aldrig blivit av.

  Reply
 2. Som vanligt tar det ena inte ut det andra. Att säga att ett problem inte förtjänar uppmärksamhet för att något annat är värre tycker jag är en konstig retorik. Används av makthavare varje dag i alla möjliga sammanhang men ligger farligt nära “men durå”. För övrigt tycker jag att du har helt rätt angående redaktionernas medlemmar, eller varför inte bloggare och frilansare också, kort sagt alla som gör sin röst hörd på nätet. Håller även med om svårigheten i att komma åt problemet.

  Reply
  • Jag säger inte alls att det är oviktigt, jag önskar bara att det hade varit lite mer bredd lite oftare. Istället för att bara ställa en fråga, som filmen föreslår, tycker jag att vi kan ställa fler frågor. När vi ändå är igång.

   Jag vill inte förminska vikten av frågan om jämställdhet mellan män och kvinnor, då hade jag inte alls lyft fram den här filmen och skrivit som jag skrivit. Jag uppmärksammar ju, jag tar bara tillfället i akt att uppmärksamma något annat *också*.

   Reply

Leave a Reply