jardenberg kommenterar – 7 Mar, 2011 #jjk

 1. Server Attention Span
  – Underbara xkcd. Perfekt inramning till dagens två uppdrag. Då kör vi!
  http://xkcd.com/869/

 2. The Always Logged In Experience
  – Precis. Nu snackar vi inte bara om always online, utan nu snackar vi om always logged in. Egentligen har vi nog bara inte behövt göra distinktionen innan, men nu när vi är uppe i det är det viktigt med reflektion. Jag försökte tangera det i fotspårs-chatten för DN, men det är inte lätt att få fram hela bilden. Här behövs lite folkbildning. Och fler gröna prickar.

 3. Cascade of broken promises
  – Vi pratade precis om det här i familjen i helgen. Om de där små löftena som är så enkla att ge: ”jag tömmer diskmaskinen när jag kommer hem från skolan” och som löser problemet för stunden. Men som egentligen är som att pinka i brallorna. Det blir jävligt kallt och otäckt senare, om man inte levererar.

  Jag tror jag har berättat om projektledarvännen i Malmö som är ÄLSKAD av alla kunder. Receptet: hon levererar alltid i tid och alltid på budget.

  Det låter så enkelt, men det är så svårt. För oss alla. Men så länge vi jobbar på att bli bättre är det ändå ganska ok, eller hur?

 4. Ibrahim Baylan avgår som partisekreterare | Nyheter | Aftonbladet
  – What took you so long?

 5. TED: Ideas worth spreading | TED Ed | Register your interest
  – TED fortsätter att försöka uppfinna sig själv. Det här är viktigt och det är en bra sak – men kan TED verkligen vara överallt? Ja, kanske. För egen del ser jag nog i första hand att Webbstjärnan, Transfer och andra nationella aktörer får fart på hemmaplan. Det finns så mycket att göra.
 6. A Declaration of Cyber-War | Culture | Vanity Fair
  – Sök på jardenberg.se så hittar du mycket om Stuxnet, men inget så läckert som den här. Truly a good read (om än kanske lite överdrivet alarmistisk, men hey – det är ju en tradmedia-version av händelserna)

 7. Scripting News: What is a dickbar?
  – Don’t be a dick är ett känt mantra. Och nu ska vi lära oss att inte bygga dickbars heller. Jag älskar sådana ord. Det är som när Benny bryggare i helgen berättade för mig om hinkabilitet. Se det här
  https://jardenberg.se/b/helsingborgs-bryggeri-nu-ror-det-pa-sig/

 8. Deepedition DigitalPR [2011/03/07]
  – Niclas får länken om fenomenet Charlie Sheen (så slipper jag skriva något själv ;)

 9. How to sell a truck on Facebook
  – Solskenshistoria, och en skön final ”Now, eat that you B2B online doubters out there!” ;)

  Men jag förstår inte varför det varit så svårt att få fram. Affärer görs där människor är. Och B2B är ju också i slutänden människor som gör affärer med människor. Hur i hela fridens namn kan någon inbilla sig att ett nätverk med hälften av sveriges befolkning inte skulle spela roll då?

 10. The Anti-Mac User Interface (Don Gentner and Jakob Nielsen)
  – Älskar HN som påminner om sådana här fina gamla poster. Det bästa är att varje gång man tror sig sitta inne med alla svaren är det bra med en tugga humble pie (hur säger man det på svenska). En resa i tidsmaskinen har nästan alltid den effekten. Å andra sidan ser man också påfallande ofta – som i det här fallet – hur bristerna ligger i detaljerna, inte i det grundläggande tänket. Om ni förstår hur jag menar ;)

 11. Joakim Jardenberg – Google Profile
  – Google fortsätter göra kaos, nu har man stuvat om google profile – men fortfarande är det total FU med apps-konton. Suck. Det är verkligen inte värdigt att det ska vara så jäkla svårt för google att rensa upp i soppan av gmail/apps/accounts och se till att även vi betalande kunder får en dräglig tillvaro i deras tjänster.

 12. The MicroInterns: Middle-Schoolers Visit TechStars, Get a Lesson in Startup Life
  – Hej @kalexanderson – den här är till dig!

 13. Angry Birdksy: Angry Birds + Banksy
  – Snygg och smart!

 14. Facebook Comments Have Silenced The Trolls — But Is It Too Quiet?
  – ”The cold pricklies have turned to warm fuzzies” – intressant att följa TC:s experiment med facebooks kommentarer.

  Intressant också att se motrörelsen som inte bara handlar om foliehattar utan som tar ansatsen att det kanske inte är meningen att man ska väva ihop ett ”internt” socialt forum med öppna kommentarer på nätet. Att det är två helt olika mekanismer som inte mår bra av att blandas. Min grundtes säger ju att det borde vara helt rätt, men samtidigt finns det en sund resonansbotten i det som sägs. Hinner. Inte. Tänka…

 15. Inför GastronomiTV (2)
 16. cdixon.org – chris dixon’s blog / SEO is no longer a viable marketing strategy for startups
  – Liv i luckan. Dixon upprör bland annat Sullivan http://searchengineland.com/seo-remains-a-viable-marketing-strategy-for-anyone-67141 medans Tavel ser möjligheten att ”dödförklara” Facebook också http://www.adventurista.com/2011/03/prediction-facebook-is-no-longer-viable.html. Det är underbart när det smäller till så här, och bortsett från att alla lätt överdrivna svängar är det härligt med diskussionerna.

 17. Veckan som gick, vecka 9 « Same Same But Different
  – Söndagslänk till söndagsbrev, det händer inte så ofta. Bra grej med jetlaggad Silfwer ;)

 18. Andelsägarna intar Helsingborgs Bryggeri [sista versionen]
 19. EU monterar ned yttrandefriheten | Brännpunkt | SvD
  – Intressant att se alla moderator som länkar till den här, gör tummen upp på facebook och i största allmänhet slår sig för bröstet. Jag gillar Sigfrid och tror det finns hopp, men det är inte så enkelt som en artikel i SvD. Man måste kanske börja svara på lite svåra frågor också, eller hur? https://jardenberg.se/b/alec-ross-carl-bildt-internets-framtid-och-fragan-de-inte-vill-svara-pa/

 20. When the Web and Real-Life Collide: Creative Uses of Internet Symbolism in Daily Life-Speckyboy Design Magazine | Speckyboy Design Magazine
  – Online möter offline, se vilka fantastiska prylar som Rebecca samlat ihop här. Och eftersom min bild på google-skyltarna är publicerad under Creative Commons var det enkelt för henne att använda den här – och enkelt för mig att hitta till den här härliga storyn.

1 thought on “jardenberg kommenterar – 7 Mar, 2011 #jjk”

 1. Gillar bloggen, och undrar lite om det inte vora bra att kunna ställa/läsa frågor till dig. Svårt att hitta i kommentarer osv :( . Jag använder själv http://www.valresultatet.se , så kan man även göra omröstningar om man vill. Tänkte iaf tipsa :)

  Reply

Leave a Reply